رییس بنیاد سعدی در دیدار با استادان و فارسی آموزان دانشگاه قازان روسیه که برای دوره دانش افزایی زبان فارسی به ایران سفر کرده اند، گفت: ما آمادگی داریم تا به معلمان زبان فارسی و فارسی آموزان در هرجای دنیا کمک کنیم و خدمات آموزشی ارائه دهیم.

به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، دکترغلامعلی حدادعادل در این دیدار که با حضور معاونان بنیاد سعدی برگزار شد، اظهار کرد: حضور در دوره دانش افزایی بنیاد سعدی مقدمه ای برای آشنایی بیشتر با زبان فارسی و کشور ایران را برای شما فراهم کرده است و امیدواریم در برگشت به وطن زبان فارسی را به هموطنان خود بیاموزید.

وی با بیان اینکه مایلیم از اخبار و کارهای شما برای آموزش زبان فارسی در کشورتان بیشتر مطلع شویم، گفت: در فضای مجازیی شبکه اجتماعی با نام « انجمن مجازی فارسی آموزان جهان» که می توانید عضو این شبکه شده و با سایر فارسی آموزان و استان زبان فارسی در سراسر جهان ارتباط داشته باشید.

وی با اشاره دیدارش ازجمهوری تاتارستان و شهر قازان در دورانی که ریاست مجلس را برعهده داشت، گفت: شما عنوان می کنید که مردم ایران مهربان هستند ولی آمریکاییها مردم ایران را یک خطر بزرگ برای جهان می دانند، ایا احساس شما هم اینگونه است و مردم ایران را برای صلح جهانی خطرناک محسوب می کنید؟ ما حرف های آمریکایی ها را درباره روسیه و تاتارستان قبول نمی کنیم شما هم حتما حرف های آمریکا درباره ایران را قبول نمی کنید.

وی افزود: از روزی که ما با انقلاب اسلامی اعلام کردیم که دنباله رو آمریکا نباشیم خطرناک شدیم، اگر این کار گناه باشد، ما این گناه را قبول داریم.

وی خاطرنشان کرد که اسلام وقتی به ایران رسید با زبان فارسی به شرق توسعه یافت و تا هند و چین و تاتارستان با زبان فارسی رفت. حتی نام بسیاری از شهرها به زبان فارسی است و حتی شهر « آستانه» که اسم پایتخت جدید قزاقستان است، یک نام فارسی است .

در این دیدار خانم دکتر آئیدا فتاح اوا ریناسونا،که مدرس زبانهای شرق در دانشگاه فدرال قازان است، ضمن ابراز خرسندی از دوره دانش افزایی که به مدت 2 هفته از سوی بنیاد سعدی برگزار شده، گفت: کار بزرگی انجام می دهید چرا که در این مدت برنامه های بسیار مفیدی به همراه کلاس و دیدن از امکان تاریخی تهران و شهرهای اصفهان و شیراز برای ما ترتیب دادید.

وی افزود: از استادان زبان فارسی به خاطر مهارت هایی که در آموزش زبان فارسی داشتند بسیار تشکر می کنیم و از این روش ها در کلاس های خودمان استفاده خواهیم کرد.

همچنین آقای دکتر آزاد آخونوف مارسویچ ، استاد تاریخ کشورهای خاورمیانه و روابط بین الملل نیز در این دیدار با اشاره به رابطه ایران و منطقه و همچنین قدرت زیادی که ایران دارد، گفت: از زمانی که اجداد ما اسلام را پذیرفتند یادگیری زبان فارسی در منطقه ما شروع شد و ادبیات تاتار در قرون وسطی تاثیر زیادی از ادبیات فارسی گرفته است.

وی خاطر نشان کرد که 30 درصد از لغات فارسی از زمان گذشته وجود دارد البته بعد از انقلاب روسیه کتاب های فارسی و عربی را از بین بردند اما در ابتدا آموزش زبان فارسی در قازان منظم نبود اما اکنون وضعیت خیلی بهتر شده است.

به دعوت بنیاد سعدی، چند تن از اساتید دانشگاه فدرال قازان روسیه، به کشور ایران سفر و در کلاس های آموزشی بنیاد سعدی شرکت کرده اند. این دوره دانش افزایی، از یکشنبه 25 آبان آغاز شده وتا 9 آذر ادامه خواهد داشت. براساس برنامه ریزی صورت گرفته، این گروه صبح تا ظهر در کلاس های آموزشی شرکت کرده و عصرها بازید ها و ملاقات های فرهنگی خواهند داشت.