پايگاه خبري تحليلي «پارس»- فرنوش ارس‌خاني- بعد از درگذشت مرتضي پاشايي(خواننده جوان كشورمان) علاوه بر اظهارنظر اهالي موسيقي در دنياي مجازي، هريك از هنرمندان كشورمان در گفت‌وگوهايي كه با رسانه‌ها و تلويزيون داشتند در وصف حال اين خوانند تازه درگذشته نوشتند و گفتند و... . با اينكه برخي كنسرت‌ها و نمايش‌هايشان را هم تقديم به اين خواننده جوان تازه درگذشته كردند اما بخش مهمي از توجهات مردم نسبت به اين خواننده، به طرفداران او اختصاص داشت.

در پی درگذشت مرتضی پاشایی، خواننده جوان موسیقی پاپ، برخي از طرفداران با برگزاری برخی تجمعات گسترده در نقاط مختلف کشور، موجب بروز حواشی شدند. همین امر باعث شد مدیر برنامه‌ها و خانواده مرتضی پاشایی با صدور یک بیانیه درباره این حواشی و مواضع رسمی‌شان توضیحاتی ارایه کنند. در اين بيانيه خانواده مرحوم پاشايي و همچنين مدير برنامه او ضمن تشكر از مردم و طرفداران مرتضی پاشایی که در غم خانواده آن مرحوم سهيم بودند از برخورد و نوع رفتار آنها گله‌مند و خواستار جلوگيري از اين حركات شدند. با اينكه اين تجمعات در كنسرت روز جمعه سراج و محمد ميرزماني هم به چشم می‌خورد، اما قضيه حواشي بعد از مرگ مرتضي پاشايي به همين جا ختم نشد.

مدت‌هاست اهالی هنر از برخی بداخلاقی‌های اجتماعی گله‌مندند. نمونه‌‌اش شایعه‌ درگذشت اهالی فرهنگ و هنر که بارها شاهد انتشار و تکذیب آن بوده‌ایم؛ شایعه‌ای که قبل از فوت پاشایی هم گریبانگیرش شد و او را بر آن داشت تا هوادارانش را از نگرانی برهاند و اعلام کند که خبر شایعه بوده است.

حالا اما اتفاق جدیدی موجب رنجش خانواده و دوستان پاشایی شده است. روز جمعه فیلمی از لحظات پایانی عمر مرتضی پاشایی منتشر شد. اين فيلم كه هنوز معلوم نيست توسط چه كسي و با چه هدفي منتشر شده موجب دلخوری خانواده و آشنایان او شده و فشارهاي ناشي از مرگ او را براي خانواده‌اش دوچندان كرد.

حمید عسگری خواننده پاپ پیرامون انتشار این فیلم گفت: «من اين تصاوير را نديدم و فقط از طريق دوستان در جريان آن قرار گرفتم. اما به نظرم انتشار اين تصاوير و فيلم‌ها باعث خجالت و شرم جامعه است! واقعا مردم چطور مي‌توانند چنين تصاويري را ببينند! اين يك ننگ در جامعه است كه برخي فيلم‌هايي از اتفاقات هولناك تهيه و خيلي زود هم در فضاي مجازي منتشر مي‌كنند؛ اتفاقي كه اين روزها ترويج پيدا كرده. حتي وسط خيابان مي‌بينيم كه يكي را به قصد كشت مي‌زنند و از او فيلم مي‌گيرند و منتشر مي‌كنند و اين باعث تاسف است!»

احسان علیخانی که یک‌سال و نیم با مرتضی پاشایی برای خواندن تیتراژ برنامه‌هایش در برنامه «سه ستاره» و «ماه عسل٩٣» همکاری داشت، در پی درگذشت این هنرمند جوان، یادی از او کرد و گفت: مرتضی پاشایی لیاقت آن را دارد که در تیتراژ «ماه عسل ٩٤» هم از صدایش استفاده کنیم. او درحالی‌که صدایش گرفته بود و به سختی سخن می‌گفت، در گفت‌وگويي كه در برنامه «گلخانه» داشت، اظهار کرد: «خود مرتضی و خانواده عزیزش طی این سال‌ها‌، ماه‌ها و روزها‌، لحظات سختی را سپری کردند و اکنون یکی از تکالیف جدی من و دوستداران مرتضی، فراهم کردن فضایی آرام برای خانواده و عزیزان مرتضی پاشایی است.»

عليخاني همچنین در بخشی از اين برنامه نسبت به برخی اتفاقات گلایه کرد و خطاب به مردم و دوستداران مرتضی پاشایی گفت: «یک خواهش دارم از مردم و امیدوارم پدر و مادر مرتضی صدایم را نشنوند. امیدوارم روزی بشر بتواند خودش را از فضای مجازی پس بگیرد. متاسفانه یکسری تصاویر و فیلم‌ها از آخرین روزهای زندگی مرتضی در فضای مجازی منتشر شده است که من نمی‌دانم این تصاویر از کجا آمده است و چه جذابیتی دارد جز این‌که آرامش خانواده مرتضی را برهم می‌ریزد. خواهشم از مردم این است که تو را به خدا خودتان را جای عزیزان مرتضی بگذارید و خانواده او را رها کنید تا آرام بگیرند.»

او در ادامه تأکید کرد: «به خاطر اتفاق تلخی که برای خانواده مرتضی افتاده است، مراعات حال خانواده‌اش را بکنیم چراکه فکر می‌کنم مراعات حال خانواده مرتضی تنها بدهی ما به مرتضی است که باید ادا کنیم.»

چند خطی درباره قبل و بعد از درگذشت مرتضی پاشایی
پايگاه خبري تحليلي «پارس»
- سلمان نظافت یزدی- روز جمعه حوالی ظهر، سایت‌های مختلف در مخابره خبر مرگ یک خواننده جوان که این روزها سوژه رسانه‌ها شده است، سعی می‌کنند از هم جلو بزنند. یک سایت متن یکی از آهنگ‌های او را منتشر می‌کند، سایت دیگری کلیپی چند دقیقه‌ای منتشر می‌کند و هرکدام از سایت‌ها برای عقب نماندن از قافله تلاش می‌کنند.

مرتضی پاشایی خواننده جوان پاپ کشور که پیش از ابتلا به بیماری سرطان شاید چندان مورد توجه عمومی نبود، از یک سال پیش با حضور در برنامه سال نو و با توجه به بیماری خاصی که داشت در رأس خبرها و توجه مردم قرار گرفت، البته بدون شک توانایی‌های او هم در این امر بی تاثیر نبوده است.

اما همین توجه عموم مردم که به نوعی مولود رسانه‌های جمعی است، تا حدی ادامه پیدا می‌کند که وقتی پاشایی هنوز زنده است، بعضی رسانه‌های رسمی و غیر رسمی خبر مرگ او را منتشر می‌کنند. اتفاقی که باعث شد او در آخرین روزهای عمرش به این شایعات واکنش نشان بدهد: «برخی به جای اینکه برای سلامتی من دعا کنند و روحیه‌ام را بالا ببرند، با شایعه مرگم غم بزرگی بر دل من نشانده‌اند.

پاشایی گفت: شریف‌ترین مردم دنیا را داریم، چند روزی است که خبر مرگم را در فضای مجازی می‌بینم و می‌شنوم. من با حمایت و صدای دست‌های مردم ایران به شهرت رسیدم و همه پیشرفت‌هایم را مدیون آنان می‌دانم.

وی افزود: نمی‌دانم چه شده است که من با تکیه بر خدا و دعای خانواده و دوستانم زنده مانده‌ام اما برخی‌ها می‌خواهند مرا از دنیا بیرون برانند، انتظار نداشتم به جای ایجاد انگیزه برای زندگی و مبارزه من با این درد بزرگ، اندک روحیه‌ای که داشته‌ام را به نابودی بکشانند! مگر من در این دنیا جای چه کسی را تنگ کرده‌ام. مرتضی پاشایی در پایان گفت: از این نوع زنده به گور شدنم دلم سخت گرفته است و نیاز به حمایت عاطفی مردم دارم تا این اندک صبری هم که در من باقی مانده، از بین نرود.»

حالا مرتضی پاشایی درگذشته، خیال رسانه‌ها و علافان مجازی راحت شده است، کاور فیسبوک، عکس اینستاگرام می‌تواند به خاطره یا عکسی از این هنرمند تغییر شکل بدهد. در روزهای آتی هم شاهد حضور چهره‌های سرشناس در مراسم ختم او هستیم و مردمی که سعی می‌کنند در مراسم ختم با ستاره‌هایشان عکس بگیرند تا برای روزهای پیش رو سوژه لایک‌خور داشته باشند! البته پیش از این افراد، هنرمندی خود را تا حدی ارتقاء داده بودند که با تابوت سیمین بهبهانی هم عکس سلفی گرفته بودند!

هرچند اخبار هم وقتی از تجمع مردم و دوستداران این خواننده جوان تصاویری را در جلوی بیمارستان نشان می‌داد، اکثر حاضران در مراسم همراه با گوشی‌های همراهشان در حال سوگواری بودند و سعی می‌کردند که لحظه‌ای را از دست ندهند و به دقت حضور جمعیت را ثبت می‌کردند.

از همه جالب‌تر این‌که در روزهایی که این خواننده جوان در بستر بیماری بود، اگر سری به صفحات چهره‌های مشهور می‌زدید معمولا زیر هر مطلبی که این دوستان گذاشته بودند چند نفری بودند که خیلی آرام از این چهره برای این‌که به پاشایی نپرداخته است یا مطلبی درباره او ننوشته گلایه می‌کردند و به نوعی از هنرمند یا چهره محبوشان می‌خواستند تا درباره پاشایی مطلب یا خاطره‌ای بنویسد.

واقعا اتفاقاتی که در حین بیماری و بعد از مرگ چهره‌های مختلف رخ می‌دهد نیازمند مطالعه است. باید بررسی کرد تا این موج‌سواری خبری، ریشه در کجا دارد؟ چرا ۹۰ درصد افراد صفحات مجازیشان را با تحلیل درباره مسائل روز اشغال می‌کنند و سعی می‌کنند درباره همه چیز نظر بدهند و اصلا هم محدودیتی برای موضوعات پیش رویشان ندارند، این موضوعات آن‌قدر گسترده است که نمی‌توان برایش هیچ فیلتری قائل شد، می‌خواهد مذاکرات هسته‌ای، قائله لامپ یا فیلم جدید پیمان معادی باشد.

انگار مردم بدون در نظر گرفتن مواردی که می‌تواند تجربه شخصی خودشان باشد و آن را به اشتراک بگذارند، بی هیچ دردسری با پرداختن به موضوعات روز، خودشان را در دنیای مجازی هم‌رنگ جماعت می‌کنند.

روحش شاد و یادش گرامی… .