500 هزار ایرانی مبتلا به دیابت نوع یک
دبیر کمیسیون های انجمن های علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد مبتلایان به دیابت نوع یک را حدود 500 هزار نفر عنوان کرد.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا از کمیسیون انجمن های علمی وزارت بهداشت، علیرضا استقامتی، اظهار داشت: دیابت نوع یک خودایمنی است و ارتباطی به مسائل محیطی نظیر تغذیه؛ فعالیت های بدنی و دیگر موارد ندارد.
عضو هیات مدیره انجمن غدد درون ریز کشور گفت: دیابت نوع یک در سنین مدرسه آغاز می شود اما از میزان شیوع آن میان دانش آموزان آمار دقیقی وجود ندارد.
متخصص داخلی غدد و متابولیسم گفت: در صورت ابتلای دانش آموزی به دیابت نوع 1؛ وظیفه والدین است که این موضوع را به مدیر و مسئولان مدرسه یا دبیرستان نیز اطلاع دهند تا اقدامات لازم درباره مراقبت ازدانش آموزان بیمار بعمل آید.
به گفته وی، دانش آموزان مبتلا به دیابت نوع یک باید روزی 2 تا 3 بار قند خون خود را کنترل و انسولین تزریق کنند لذا باید اجازه داشته باشند زمانی که احساس افت قندخون به آنها دست داد از یک خوراکی شیرین استفاده کنند در واقع کسی حق ندارد که از این کار مانع شود. در صورت افت قند خون و عدم مصرف یک خوردنی شیرین امکان اینکه فرد دچار تشنج یا اغما شود نیز وجود دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: دانش آموزان دارای قندخون کمتر از 100 میلی گرم و بالاتر از 250 تا 300 میلی گرم مجاز به انجام ورزش های طولانی مدت نیستند. دانش آموزان مبتلا به دیابت نوع یک قبل از ورزش کردن باید مربی را در جریان بگذارند؛ برای این کار ایجاد شرایط مساعد نظیر تهیه یک خوراکی شیرین مانند آبمیوه طبیعی یا نوشابه و گرفتن قند خون نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
دبیر کمیسیون های انجمن های علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت نقش بیمه ها را در پوشش دهی انسولین های قلمی قابل ستایش دانست و گفت: بیمه ها با پوشش دهی انسولین های قلمی که برای درمان بیماران دیابتی حیاتی، حمل آن آسان و دوز آن به راحتی قابل تنظیم است نیز به درمان بهتر این بیماران کمک شایانی کرده اند.
وی گفت: حال از آنجا که مسئله نوار تست قندخون در کشور ما به رسمیت شناخته نشده از آنجا که به عنوان یک امر لوکس محسوب نمی شود بلکه به عنوان ابزار ضروری درمان است، اما مورد حمایت بیمه های تأمین اجتماعی و خدمات درمانی نیست.
ارسال نظر