به گزارش پارس به نقل از ایسنا: دکتر یحیی پاسدار مهم‌ترین ماده غذایی جهت پیشگیری از پوکی استخوان را مصرف لبنیات کم چرب عنوان کرد و افزود: این در حالیست که متاسفانه سرانه مصرف شیر در کشور ما یک چهارم استانداردهاست.


وی عدم فرهنگ‌سازی مناسب در خصوص اهمیت مصرف و نقش شیر در سلامتی را یکی از عوامل پایین بودن میزان مصرف شیر در کشور عنوان کرد و افزود: قطع یارانه شیر نیز به کاهش هر چه بیشتر سرانه مصرف شیر دامن زده است.

وی تصریح کرد: کاهش مصرف لبنیات زنگ خطری برای افزایش موارد پوکی استخوان در کشور و به ویژه میان زنان است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ویتامین D را یکی از عناصر مهم در استخوان‌سازی بیان کرد و افزود: زنان از آنجا که کمتر آفتاب گرفته و ویتامین D آنها کمتر است و از طرف دیگر کلسیم کمتری مصرف می‌کنند، بیش از مردان در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند.

پاسدار با بیان اینکه تمام عناصر در بدن انسان تا سن 30 سالگی حالت تجمعی دارند، اظهار کرد: با داشتن ذخیره مناسب کلسیم در بدن تا این سن، تا حد زیادی می‌توان از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری کرد.

وی تصریح کرد: به همین علت توصیه می‌شود افراد کمتر از 30 سال حتما مصرف چهار واحد لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی روزانه خود لحاظ کنند.

به گفته این متخصص تغذیه این چهار واحد می‌تواند شامل دو لیوان شیر به همراه دو کاسه ماست باشد و در نهایت باید بتواند 1000 تا 1500 میلی گرم نیاز کلسیم روزانه بدن را تامین کند.

وی مصرف ماهی و بویژه ماهی کیلکا که همراه با استخوان بوده و سرشار از کلسیم است را نیز برای استخوان‌سازی افراد بسیار مناسب دانست.