به گزارش پارس به نقل از فارس ، پیرو مشکلات تنفسی پیش آمده برای تعدادی از هموطنان اهوازی در هفته اخیر و جلسات استانی و هماهنگی‌های ستادی در این مورد، شب گذشته جلسه فوق العاده‌ای به دعوت معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای بحث در مورد آخرین نتایج بررسی‌ها و اقدامات صورت گرفته با حضور معاونین وزارتخانه های نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران استانی خوزستان در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

در این جلسه ضمن بررسی علل متعدد احتمالی این حادثه همچون پدیده گرد و غبار، آلاینده‌های ناشی از فلزهای نفتی و عوامل حساسیت زای گیاهی صحبت و بر اساس سنجش‌ها و مطالعات صورت گرفته تصمیماتی اتخاذ شد.

تشکیل کارگروه ویژه بررسی و پایش مستمر وضعیت هوای اهواز با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست

در این جلسه علاوه بر اتخاذ تصمیم در خصوص ضرورت اطلاع رسانی به موقع به مردم، مقرر شد کارگروه ویژه‌ای جهت بررسی و پایش مستمر وضعیت با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و هماهنگی‌های لازم بین دستگاهی صورت گیرد.

بنابراین گزارش، همچنین مقرر شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش دقیق وضعیت مراجعه کنندگان به مراکز درمانی را از جهت تشخیصی، نوع علایم و عوامل دخیل به منظور شناسایی منشاء اصلی بیماری ارائه دهد.

وزارت نفت نیز مکلف شد اقدامات لازم برای تکمیل طرح آمار، جمع آوری گازهای همراه نفت را انجام و برای تسریع آن تلاش کند، همچنین موضوع تثبیت خاک و مالچ پاشی 200 هزار هکتار اراضی منطقه با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست توسط وزارت نفت دنبال شود.

توقف فراوری نفت ترش در اهواز از دیگر تکالیف وزارت نفت برای رفع چالش اهواز است.

سال گذشته در پی بروز بیماری‌های قلبی و تنفسی همزمان با بارندگی‌ها در اهواز، سازمان حفاظت محیط زیست ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا را در این شهر تکمیل و علاوه بر آلاینده‌های متداول، هیدروکربن‌های خاص نیز پایش شده است.

به گفته یوسف رشیدی مدیرکل مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، علت سنجش هیدروکربن‌ها در شهر اهواز بررسی اثرات آنها بر سلامت مردم بود، اما در این پایش مشخص شد که میزان هیدروکربن‌ها چندان بالاتر از استاندارد نبوده است و به نظر نمی‌رسد مشکلات قلبی و تنفسی مردم این شهر از آلاینده‌های هیدروکربنی باشد.

رشیدی یادآور شد: لازم است بخش‌های درمان و بیمارستان‌های علوم پزشکی به علاوه متخصصان سم شناسی تا مشخص شدن علت اصلی بروز این مشکلات در اهواز با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کنند.

به گفته وی سازمان حفاظت محیط زیست امسال هم تعدادی ایستگاه پایش و سنجش جهت اندازه گیری ترکیباتی از جمله گازهای متداول هیدروکربن‌ها، بنزن و تولوئن خریداری و راه اندازی کرده است.