یک روان شناس گفت: وقتی می‌خواهیم کودک را از شیر بگیریم و با بدترین رفتارها مثل ماده تلخ و فلفل این کار را انجام می‌دهیم، کودک اولین شکست عشقی را تجربه می‌کند.

به گزارش پارس به نقل از ایسنا، مهدی بیاتی درنشست بررسی نقش والدین برای کنترل آسیبهای اجتماعی گفت: والدین، الگوی شکل گیری شخصیت در کودکان در صفر تا شش ساله هستند که مهمترین دوره شکل گیری شخصیت کودک است.

وی با بیان اینکه جامعه کودکان صفر تا شش ساله را فراموش کرده‌ایم ادامه داد: 75درصد نیازهای فرد، عاطفی و 25 درصد آن رفاهی و مالی است. میزان زمانی که برای پردازش به نیازهای مالی صرف می‌کنیم بالای 90 درصد است لذا بیشترین زمان پرانرژی را گرفتار درآمد هستیم و کمتر از 10 درصد نیازهای عاطفی و روانی کودک خود را برآورده می‌کنیم.

بیاتی معتقد است که اولین شکست عشقی را کودکان در دو سالگی و هنگام از شیر گرفتن تجربه می‌کنند.

وی دراین باره گفت: کودکانی که این شکست عشقی را تجربه کنند و با بدرفتاری از شیر مادر جدا شوند در آینده فرد بی‌اعتمادی می‌شوند. گاه عجله در گرفتن کودک از شیر، عجله در حوزه یاددهی و غیره نتایج معکوس دارد.

این روان شناس تاکید کرد: والدین باید به کودک فرصت دهند کودکی خود را خوب طی کنند. بخشی از والدین دنبال جبران نداشته‌های خود در تربیت کودک هستند. مثلا پدر کسی فقیر بوده و او تصمیم می‌گیرد همه نیازهای مادی فرزند خود را برطرف کند.

وی هم چنین برآورده کردن تمام نیازهای کودک را یکی دیگر از آسیب‌ها دانست و افزود: در اختیار قرار دادن یک سری وسایل مثل تبلت در اختیار کودک باعث عدم خلاقیت او و در نتیجه مانع رشد شناختی و اجتماعی کودک می‌شود.