افتتاح نخستین سامانه سیار خونگیری در کشور
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از افتتاح نخستین سامانه سیار خونگیری در کشور خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از مهر ، دکتر علیاکبر پورفتحالله در حاشیه برگزاری همایش پدافند غیرعامل در حوزه سلامت، افزود: هشت سامانه سیار خونگیری در هشت منطقه کشور مستقر میشوند تا در مواقع بحران خدمترسانی لازم را داشته باشند. همچنین در مواقع عادی به عنوان مرکز انتقال خون عمل خواهند کرد.
وی گفت: این سامانه به هشت تخت خونگیری مجهز است که میتواند همزمان کار خونگیری را انجام دهد. همچنین امکانات مربوط به آزمایشها و فرآوری خون به صورت محدود در این سامانه انجام میشود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، درباره اقدامات انجام شده جهت مدیریت بحران در حوزه خون افزود: در حال حاضر به این منظور در تمام پایگاههای انتقال خون کشور هشت برابر مصرف روزانه خون و فرآوردههای خونی وجود دارد. هرگاه که ذخایر خونی از این میزان کمتر شود، ما وارد عمل خواهیم شد.
پورفتحالله ادامه داد: چنین ذخیره خونی این فرصت را به ما میدهد که در زمان وقوع بحران ذخیره کافی خون را داشته باشیم و همچنین امکان جابهجایی خون در کشور را فراهم میکند. در زمینه مدیریت بحران، استانهای معین هم مشخص شدهاند.
وی افزود: در کنارتمام این موارد، سامانه مدیریت عملی در بحران را داریم. به عنوان مثال در زمان بحرانها حس همبستگی و کمک به مردم سبب هجوم مردم به پایگاههای انتقال خون میشود. به این منظور دستورالعمل ملی مدیریت بحران در سازمان انتقال خون تدوین شده است. در این راستا برنامه عملیاتی نیز به سراسر کشور ابلاغ شده است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، مدیریت بحران با گروه خونی O را از دیگر اقدامات انجام شده خواند و گفت: گروه خون O و O منفی به عنوان "دهنده همگانی" عمل میکنند. براین اساس یکی از اقدامات در بحرانها، ساماندهی افراد با گروه خونی O است تا مسئولیت اجتماعی بیشتری به آنها داده شود و به این ترتیب ذخیره کافی از گروه خونی O و O منفی در سراسر کشور داشته باشیم. این امر به ویژه در مسافرتها و ایام نوروز و مناطقی که حجم تصادفات بالاست، اهمیت زیادی دارد.
ارسال نظر