به گزارش پارس، به گفته این محققان آسیب نوشابه های گاز دار بیش از چاق کردن افراد است بطوریکه به روند پیرشدن سلول ها سرعت می بخشد.
 
 
این تحقیق نشان می دهد، افرادی که در روز دو قوطی کوکاکولا مصرف می کردند دی.ان.ای سلول های آنها به اندازه 4.6 سال مسن شده بود.
 
درحالیکه مطالعات قبلی مصرف نوشیدنی های شیرین را با افزایش چاقی و ابتلا به دیابت نوع دو ارتباط داده بودند اما این اولین مطالعه ای است که مصرف نوشابه های شیرین را با پیری زودرس ارتباط می دهد.
 
محققان با تجزیه و تحلیل نمونه های دی.ان.ای هزاران نفر متوجه شدند افرادی که مرتب نوشابه های گازدار مصرف می کنند ، تلومرهای کوتاه تری دارند.
 
تلومرها ساختارهای کوچکی هستند که در انتهای دی.ان.ای قرار دارند و از آن در برابر آسیب محافظت می کنند و یک شاخص سلامت هستند.
 
با مسن شدن، تلومرهای انسان نیز کوتاه و کوتاه تر شده و باعث می شود که دی.ان.ای آسیب ببیند و بیماری های مرتبط با افزایش سن مانند آلزایمر، دیابت و بیماری قلبی افزایش یابد.
 
تلومرهایی که از حد متوسط کوتاه تر هستند به عنوان نشانه ای از بیماری و مرگ زودرس تلقی می شوند.
 
محققان در یک مطالعه با اندازه گیری تلومرهای پنج هزار و 309 فرد 20 تا 65 ساله متوجه شدند افرادی که مرتب نوشابه های گازدار شیرین شده مصرف می کنند نسبت به افرادی که از این نوشابه ها نمی نوشند، بطور قابل توجه ای تلومرهای کوتاه تری دارند.
 
محققان بر اساس کوتاه شدن تلومرها متوجه شدند که مصرف روزانه دو قوطی کوکا کولا با 4.6سال پیری ارتباط دارد.
 
این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد مصرف نوشابه های گاز دار و سودا با کوتاه شدن تلومرها ارتباط دارد.
 
محققان همچنین هشدار دادند: احتمال ارتباط مصرف نوشابه های گازدار با کوتاه شدن تلومرها در کودکان نیز وجود دارد.
 
منبع:ایرنا