نقش غرب در شکلگیری وهابیت
آملی لاریجانی درصدد راه اندازی یک مرکز فکری خارج از دستگاه قضا/ افزایش ارتباط علمای سنی و شیعه با رییس قوه قضاییه
آیت الله آملی لاریجانی درصد است جمعی از دانشگاهیان و علمای فاضل را گردهم آورد و بدون دخالت عملیاتی، صرفا با هدایت عالیه، این مرکز، راه اندازی شود.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- آیت الله آملی لاریجانی در زمینه مبارزه با جریان وهابیت یک مرکز مطالعاتی راه اندازی می کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، درآمد سرشار نفتی حکومت آل سعود موجب شده تا جریان وهابیت نه تنها در منطقه و بعضا اروپا بتواند تحرکات تروریستی در قالب گروههای تروریستی النصره، داعش و... را سامان دهد بلکه در برخی موارد به دلیل فقر فکری برخی لایه های جهان اسلام بتواند مبانی فکری اهل سنت و شیعه را مورد هجمه سنگین قرار دهد.
از طرفی به دلیل کار وسیعی که دستگاه قضا در دوره آیت الله آملی لاریجانی بر کاهش جرایم داشته، تلاش کرده تا بر مبانی فکری جریان انحرافی، ترویج خرافات و.. مطالعاتی صورت گیرد لیکن ریاست قوه قضاییه این مطالعات را برای سالم سازی فضای فکری، اخلاقی و عملی، کافی نمی داند و اخیرا در جلساتی بر راه اندازی یک مرکز مطالعاتی عمیق در زمینه وهابیت تاکید کرده که این مرکز متکی بر این مطالعات بتواند اقدامات عملی را سامان دهد.
هر چند این موضوع در مرحله ایده قرار دارد لیکن برخی معتقدند آیت الله آملی لاریجانی درصد است جمعی از دانشگاهیان و علمای فاضل را گردهم آورد و بدون دخالت عملیاتی، صرفا با هدایت عالیه، این مرکز، راه اندازی شود.
برخی اخبار رسیده به «پارس» حکایت از آن دارد که آیت الله آملی لاریجانی، علاوه بر حساسیت نسبت به تحرکات جریان وهابیت در کشورهای منطقه، اکنون تمرکز خود را بر کشور سوریه قرار داده و تاکید دارد که بایستی سالم سازی فضای فکری این کشور نیز در دستور کار علمای شیعه و سنی جهان اسلام قرار گیرد.
بر همین اساس، برخی، از افزایش ارتباط برخی علمای سنی و شیعه با رییس قوه قضاییه خبر می دهند.
لازم به یادآوریست چندی پیش رییس دستگاه قضا نقش غرب در شکلگیری وهابیت را از «مسلمات تاریخی» دانسته است و گفته است: جریانهای تکفیری و سلفی هیچ ربطی به اسلام و اعتقادات برادران اهل سنت ندارند، بلکه فرقههایی ساخته و پرداخته غرب برای تضعیف جوامع اسلامی هستند... دیدگاههای تکفیری را به هیچ وجه از جنس اختلاف نظر مذاهب اسلامی تلقی نکنند، بلکه برخوردی متناسب با ماهیت ضدامنیتی این جریانها در پیش بگیرند.
رییس قوه قضاییه با یادآوری رسالههای فراوانی که به قلم بزرگان اهل سنت در مخالفت با دیدگاههای محمد بن عبدالوهاب بنیانگذار جریانهای تکفیری در جهان اسلام، نوشته شده است اظهار کرد: از هموطنان اهل سنت نیز انتظار داریم که جریانهای تکفیری را از خود طرد کنند و اجازه ندهند این جریانات استعماری و فاسد به کشور نفوذ کنند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه شیعه و سنی در ایران سالهاست که با آرامش در کنار هم زندگی میکنند افزود: با اینکه مطابق قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی، مذهب رسمی کشور شیعه اثنی عشری است، نهتنها برادران اهل سنت بلکه دیگر اقلیتهای دینی نیز در پناه نظام اسلامی در امنیت به سر میبرند و آزادانه فعالیت میکنند.
رییس دستگاه قضا با توجه به وضع کنونی جهان و آنچه در کشورهای اسلامی از جمله سوریه، عراق، افغانستان میگذرد، اختلاف افکنی را «بزرگترین ظلم» به مسلمانان دانست و تصریح کرده است: بیگمان در میان مذاهب گوناگون اسلامی اختلاف نظر وجود دارد اما میزان مشترکات بسیار بیشتر است و افزون بر این واضح است که اختلافات در عقیده هرگز نباید تبدیل به دشمنی شود.
آیت الله آملی لاریجانی، پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) را «بهترین وسیله برای قرب الیالحق» خواند و خاطر نشان کرد: توسل به پیامبر در آیات قرآن مورد توجه قرار گرفته و حتی میتوان گفت به این عمل توصیه شده است؛ چنانکه در آیه 64 سوره نساء (ولو أنهم إذ ظلموا أنفسهم جاءوک فاستغفروا الله واستغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحیما) به خطاکاران و کسانی که به نفس خود ظلم کردهاند، امر شده است که نزد پیامبر بروند و استغفار کنند، همچنین پیامبر نیز برایشان استغفار کند. با توجه به عبارت پایانی این آیه (واستغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحیما) میتوان چنین برداشت کرد که رحیمیت و توابیت پروردگار نسبت به این گروه، جزای مسلّمی است که از استغفار پیامبر(ص) برای گناهکاران ناشی میشود. اگر هر یک از ما به اعمال خود بنگریم، درمییابیم که به دلیل خطاها و غفلتهایمان به نفس خود ظلم کردهایم و میتوانیم مصداق این آیه شریفه باشیم؛ بنابراین باید به سمت توسل به پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار (ع) برویم تا در استغفار به رویمان باز شود.
وی با تاکید بر اینکه پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) بیانگر ارزشهای عالی انسانی هستند گفت: اگر مسلمانان به خود بیایند و به معارف قرآنی و سیره اهل بیت رجوع کنند خودکفا میشوند و میتوانند روی پای خود بایستند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به آیه «ولاتهنوا و لاتحزنوا و أنتم الأعلون إن کنتم مؤمنین» (سست نشوید و غمگین نگردید و شما برترید اگر ایمان داشته باشید) تصریح کرد: این وعده الهی، بلکه قانون الهی است که مومنان بر دشمنانشان برتری پیدا میکنند و اگر وضع کنونی جهان اسلام با این خطاب قرآنی همخوانی ندارد به این دلیل است که ایمان ما قرآنی نیست و بویژه برخی حاکمان در کشورهای اسلامی پایبند به ارزشهای دینی نیستند.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه وحدت اسلامی نیز راهکاری برای تحقق مفهوم این آیه مبنی بر برتری اهل ایمان است، تأکید کرد: مومنان با یکدیگر اختلاف ندارند، بلکه اختلافات از هوای نفس ناشی می شود.
رییس دستگاه قضا اهانت به ساحت صحابی بزرگ پیامبر (ص) را نشانه ای از طرح دشمنان اسلام برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان دانست و با تاکید بر ضرورت هوشیاری در برابر این توطئهها، اظهار کرد: این حرکت شنیع نشانگر تفکر وهابیها و البته تفکر غلطی است که همکاری با جنایتکاران علیه بشریت را مجاز میداند، اما حرمت گذاشتن به صحابه پیامبر را مجاز نمیداند. گروههای تندرو و افراطیِ وارداتی به دایره تفکر متین و عقلانی اسلام، به هیچ منطقی پایبند نیستند. هدف این تفکر ایجاد اختلاف و حتی ایجاد جنگ و درگیری میان مسلمانان است و تمام مسلمین باید نسبت به این مساله هوشیار باشند و در واکنشهای خود به محکوم کردن چنین اقدامات شنیعی مراقب باشند تا در دام طرح و نقشه استکبار نیفتند.
ارسال نظر