به گزارش پارس به نقل از تسنیم، مدیرعامل آبفای تهران گفت: ذخیره آبی سد لار و لتیان به پاییز نمی رسد و تا پایان تابستان آب این سدها کنترل شده است. این دو سد بزرگترین اصلی ترین تامین کننده های آب تهران هستند.


مدیرعامل آبفای تهران گفت: ذخیره آبی سد لار و لتیان به پاییز نمی رسد و تا پایان تابستان آب این سدها کنترل شده است. این دو سد بزرگترین اصلی ترین تامین کننده های آب تهران هستند.

گزارش عملکرد آبفای استان تهران در حوزه پدافند غیر عامل در دومین نشست شورای پدافند غیرعامل با حضور استاندار تهران خبرهای زیادی در پی داشت.

مدیرعامل آبفای تهران در این جلسه با ارایه گزارشی از نیاز آبی تهران در سال گفت: ‌نیاز آبی شهر تهران در سال 93، یک میلیارد و 35 میلیون مترمکعب است. هر سال با همکاری آب منطقه ای از سد لار آب را به لتیان انتقال دادیم اما امسال به دلیل وضعیت کمبود آب با مشکلاتی در این زمینه مواجه شدیم.

در گزارش آبفای تهران آمده است از ابتدای سال تا امروز 26 میلیون مترمکعب کاهش برداشت آب از سد لتیان وجود داشته است در حال حاضر حجم آب لتیان به 50 میلیون متر مکعب رسیده است و آن هم به دلیل برداشت کم است .

ذخیره لار و لتیان کافی نیست/صرفه جویی لازم است

بر اساس گزارش آبفا تا امروز 375 میلیون متر مکعب آب در استان از ابتدای سال تولید شده است و کمترین برداشت آب از سد لتیان بوده است. همچنین در حال حاضر سد لار 50 میلیون متر مکعب و سد لتیان 48 میلیون متر مکعب آب دارد.

محمد پرورش مدیرعامل آبفای تهران با بیان اینکه سد لتیان را تا امروز با کاهش فشار آب کنترل کردیم و تا شهریور می توانیم بگذرانیم اما با ادامه مصرف و نبود بارش برای فصل پاییز امکان برداشت آب از سد لار و لتیان نداریم.

پرورش با اشاره به پروژه بزرگ آبی منطقه بعثت گفت: قرار است تا دو ماه آینده این پروژه افتتاح شود و با این کار بار تصفیه خانه 3 و 4 جنوب شرقی تهران کمتر شده و می توانیم به غرب تهران انتقال دهیم.

مدیرعامل آبفای استان گفت:‌ در تابستان با کاهش فشار آب در سه مرحله در هنگام شب توانستیم کمی از بار مصرف بکاهیم که البته در ماه رمضان به دلیل مصرف شبانه این کار انجام نشد.

پرورش با بیان اینکه آمار مصرفی هر منطقه به تفکیک فضای سبز،مسکونی،تجاری،نظامی دولتی و سایر مکان ها را داریم گفت: برای قطع آب در مناطق پر مصرف بررسی شده است تا آب بخش هایی که نیاز آبی دارند قطع نشود به عنوان مثال در منطقه 1 فضای سبز و در منطقه 5 بخش های نظامی در اولویت آبرسانی هستند.

مدیرعامل آبفای تهران در ادامه با بیان اینکه 3 میلیون و 800 هزار مشترک در تهران است، گفت:‌ از این تعداد 400 هزار مشترک غیر مسکونی و 3میلیون و 400 هزار مشترک مسکونی هستند. از میان مشترکان مسکونی دو میلیون و 700 هزار نفر زیر 20 میلیون متر مکعب(حد استاندارد) مصرف دارند اما 700 هزار نفر بیش از حد استاندارد و تا 42 درصد آب ترهان را مصرف می کنند

وی گفت: آب حدود 300 واحد مسکونی در شمال شهر که خانه های بزرگی دارند از 10 صبح تا 5 بعد از ظهر قطع شد که برای جریمه نیاز به دستورالعمل قانونی داریم که دولت قرار است طرح آن را تصویب کند.

بحران آب در شمال شرق تهران

در ادامه جلسه خسرو ارتقایی، مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه شمال شرق تهران با بحران جدی آب مواجه است گفت: تلاش کردیم از غرب استان تا حدی که امکان دارد به شرق آبرسانی کنیم .

وی با اشاره به اینکه 10 میلیون دلار هزینه تصفیه خانه ها هنوز محقق نشده است گفت: یکی دیگر از مشکلات ما تعطیلی پروژه های آب و فاضلاب از سوی شهرداری است و درخواست داریم در نشست با شهردار اعلام کنید دستورالعملی بدهند تا ممانعت ها برداشته شود.