به گزارش پارس به نقل از تسنیم، محمدمهدی گویا اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت در خصوص بیماری ابولا شرایط اضطراری اعلام کرده است و به همه کشورهای دنیا توصیه کرده است که نظام مراقبت از این بیماری را در کشورشان تقویت کنند.

وی در ادامه گفت: در جهان بیش از 1700 نفر به این بیماری مبتلا شدند که 960 نفر جان خود را از دست داده‌اند و در حقیقت ظرف 40 سالی که این ویروس در دنیا شناخته شده است تا به حال بزرگترین، شدیدترین و پیچیده‌ترین طغیان در دنیا بوده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: تاکنون کشورهای گینه، لیبریا و سیرالئون عمده‌ترین کشورهای گرفتار به این بیماری هستند و ظرف چند روز گذشته در پایتخت نیجریه هم مواردی از ابتلا به این بیماری گزارش شده است.

گویا افزود: از آنجایی که نیجریه بزرگترین کشور زیر صحرای آفریقا است، نگرانی در این رابطه افزایش پیدا کرده است و احتمال اینکه بیماری در کشورهای دیگر نیز مشاهده شود، دور از انتظار نیست.

وی در ادامه گفت: کشورهای گرفتار شده به این بیماری جزو فقیرترین کشورهای دنیا و آفریقا هستند، نظام‌های سلامتی‌شان خیلی توانا نیست و نیروی انسانی نظام سلامتی آنها نیز به اندازه کافی نیست و همچنین، رفتارهای مردم نیز به گونه‌ای است که باعث شده این بیماری با سرعتی فراتر از اقدامات کنترلی در حال پیشرفت باشد و اقدامات کنترلی عقب‌تر از رشد موارد بیماری است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: ‌احتمال سرایت این بیماری از طریق مسافرت به کشورهای درگیر بیماری به دیگر مناطق دور از انتظار نیست و ظرف چند هفته اخیر مواردی از بیماریی در مسافرانی که از کشور یاد شده به کشور خود بازگشته اند، مشاهده شده است.

گویا در ادامه افزود: وزارت بهداشت به مردم توصیه می‌کند اگر کار ضروری ندارند مسافرت به کشورهای درگیر بیماری را به تعویق بیاندازند و در صورت ضرورت سفر به این مناطق حتماً قبل از مسافرت با مسئولان بهداشتی در داخل کشور صحبت کنند و راهنمایی‌های لازم را از آنان بگیرند و این موضوع فوق‌العاده قابل اهمیت و توجه است.

وی با ذکر این مطلب که بیماری ابولا تاکنون درمان شناخته شده‌ای نداشته است و واکسنی هم برای پیشگیری از آن وجود ندارد، به وزارت بهداشت گفت: مبتلایان به این بیماری 60 تا 90 درصد جان خود را از دست می‌دهند.

گویا راه‌های انتقال این بیماری را از طریق تماس با ترشحات بدنی مثل خون، مایعات بدنی و تماس با امعاء و احشاء حیوان آلوده عنوان کرد و بیان داشت: همچنین بیماری از طریق خون و ترشحات بدنی فرد بیمار به اطرافیانش و به خصوص به مراقبین این بیماران منتقل می‌شود.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: برخی از جان‌باختگان این بیماری، کادر بهداشتی و درمانی بوده‌اند.

وی در خصوص پیگیری این بیماری در کشور گفت: وزارت بهداشت این بیماری را از ابتدا ردیابی کرده است و آمادگی‌های لازم برای تشخیص بیماری و مراقبت بیماران را دارد.

گویا تأکید کرد: مردم از مسافرت‌های غیر ضروری به کشورهای درگیر با این بیماری بپرهیزند و در صورت سفر از تماس با حیوانات به خصوص شامپانزه، میمون، خوک و خفاش پرهیز کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: مسافریای که به این کشورها سفر کردند در صورت بازگشت به کشور چنانچه تا 30 روز بعد از بازگشت دچار تب، اسهال، استفراغ و خونریزی از جایی در بدنشان شوند حتماً با ذکر این که به کشورهای گینه، لیبریا، سیرالئون و پایتخت نیجریه سفر داشتند به مسئولان بهداشتی کشور اطلاع دهند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تیم‌های بهداشتی ما در فرودگاه‌هایی که پرواز بین‌المللی دارند اطلاع‌رسانی لازم را در اختیار مسافرین قرار می‌دهند.