به گزارش پارس ؛ مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌و‌گو با فارس در خصوص مشاهده بیماری وبا در ایران گفت: در ایران همواره در فصول گرم سال مثل تابستان و اواخر بهار بروز موارد تک‌گیر بیماری وبا هستیم که خوشبختانه امسال به علت خنک‌تر بودن فصل بهار موارد کمتری از ابتلا به بیماری وبا داشته‌ایم.

وی درباره نحوه انتقال این بیماری در افراد تصریح کرد: وبا بیماری واگیری است که به علت تماس با افراد مبتلا به بیماری وبا منتقل می‌شود.

مردانی این بیماری را بیماری حاد اسهال خواند و افزود: اسهال عفونی بر مبتلایان به وبا عارض می‌شود و تعداد دفعات اجابت مزاج این افراد از ۲۰ مرتیه در روز بصورت اسهال آبکی تجاوز می‌کند که این واقعه به کم آبی بدن و در نهایت به اغما رفتن یا مرگ فرد منجر می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره درمان بیماری وبا نیز گفت: بیماری وبا در صورت تشخیص و درمان به موقع عارضه‌ای بر جای نخواهد گذارد.

وی افزود: مرگ و میر این بیماری حدود ۱ درصد است و داروی درمانی مورد استفاده نیز یک نوع آنتی بیوتیک وسیع الطیف مانند سیپروفلوکساین است که مصرف این دارو به بهبودی فرد منجر می‌شود.

مردانی درباره نحوه پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا نیز گفت: در فصل تابستان از خوردن آب غیر مطمئن مانند آب چاه و آب‌های غیرلوله کشی خودداری شود و همچینین موادغذایی مانند میوه و سبزیجات پیش از مصرف به خوبی شسته و با پرکلرین ضد عفونی شوند.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: دست‌ها مرتبا شسته شوند و در صورت بروز اسهال‌های مکرر باید برای درمان به اولین مرکز بهداشتی مراجعه شود و در صورت مشکوک شدن پزشک به بیماری وبا با انجام اقدامات آزمایشگاهی در مورد ابتلای فرد به بیماری وبا اطمینان حاصل کرد.

وی درباره علل گزارش هر ساله وبا در ایران و ریشه کن نشدن این بیماری در کشور گفت: بیماری وبا از جمله بیماری‌های بومی هند،‌ بنگلادش و پاکستان است و عمده انتقال این بیماری از طرف زوار این کشورها ست.

مردانی خاطرنشان کرد: آب کوهستان‌ها،‌ چشمه‌ها و قنات‌ها حتما باید پیش از مصرف جوشیده شود ولی در مورد آب‌های معدنی که در بطری ها فروخته می‌شود معمولا نباید نگرانی داشت.