به گزارش پارس به نقل ازتسنیم، عبدالرضا مصری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: مهمترین چالش بازنشستگان این است که تورم سالیانه، درصدی از حقوق آن‌ها را می‌بلعد و اگر افزایش حقوق آن‌ها متناسب با نرخ تورم نباشد مشکلات زیادی ایجاد خواهد کرد.در سال 87 ترمیم کلی روی این بحث صورت گرفت اما فاصله‌ها هنوز وجود دارد.

وی ادامه داد: هزینه‌های زندگی بازنشستگان از افراد شاغل بیشتر است چرا که آن‌ها به طور مثال بزرگ فامیل هستند یا این که هر روز ناچارند میزان داروهایی را مصرف کنند‌ اما با این حال زندگی خود را با تدابیری حفظ می‌کنند که حاصل مدیریت زمان اشتغال است. تأمین اجتماعی نیز به این عزیزان خدمات می‌دهد اما به طور مثال در یک شهرستان کوچک هزینه ایاب و ذهاب برای درمان وجود دارد تأمین اجتماعی نمی‌تواند آن را تأمین کند و یا این که یک فرد بازنشسته به پزشکی مراجعه می‌کند که طرف قرارداد تأمین اجتماعی نیست لذا باید خود هزینه درمان را متقبل شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: بازنشسته‌ها دارای حرمت اجتماعی هستند و برای زندگی کردن باید دستشان باز باشد. سازمان تأمین اجتماعی کار خود را انجام می‌دهد اما سیاست اقتصادی دولت‌ها فشار را بر تأمین اجتماعی و بازنشستگان تحمیل می‌کند. با توجه به این که نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند باید هر دستوری که دولت و مجلس می‌دهد اعتبار آن برای سازمان تأمین اجتماعی فراهم شود. متأسفانه طرح‌هایی در مجلس مطرح می‌شود که تحت تأثیر شرایط احساسی است بدون اینکه به چارچوب سازمان تأمین اجتماعی توجه شود چرا که برخی از طرح‌ها بار مالی به این سازمان تحمیل می‌کند که نمونه آن در دنیا سابقه نداشته است.

مصری با اشاره به لزوم مساعدت و حمایت اجتماعی دولت‌ها از اقشار مختلف جامعه افزود: آنچه در سازمان تأمین اجتماعی انجام شده تحت پوشش آوردن گروه‌های مختلفی از جمله راننده‌های درون و برون شهری، کارگران روزمزد ساختمانی، قالیبافان، باروران، خادمین مساجد، صیادان و چندین گروه دیگر بوده است. مجلس نیز در مورد تصویب قوانین از جمله قانون کارگران روزمزد، یا رانندگان، همکاری لازم را داشته و به طور مثال در مورد رانندگان که نیاز به مصوبه دولت داشتیم منابع مالی آن از پرداخت درصدی از حق بیمه پرداخت شد. و تنها گروه قالیبافان هستند که به صورت 7 درصد، 7 درصد حق بیمه می‌پردازند.

وی همچنین گفت: دولت در مورد این گروه‌ها سقف تعهدات را متقبل شده و انچه برای کارگران انجام شد در دنیا کم نظیر است اما در برخی موارد تغییر مرتب قوانین و آیین نامه‌های تأمین اجتماعی موضوع را خراب می‌کند. کارگران ساختمانی با مشکلات زیادی روبرو بودند اما نظام بیمه‌ای برایشان ایجاد شد متأسفانه سال بعد از آن قانون لغو شد به این دلیل که پیمانکاران برای اینکه پول را پرداخت نکنند فشار آوردند و قشر کارگر دوباره بیچاره شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تمام دولت‌ها تعهدات خود را به سازمان تأمین اجتماعی انجام دادند و دولت پول تأمین اجتماعی را نخورده است اما هر سال که می‌گذرد مبلغی به بدهی‌های دولت نسبت به تأمین اجتماعی اضافه می‌شود و این طور نیست که برخی فکر می‌کنند اگر دولت این پول‌ها را پرداخت کرده پس چرا هنوز به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است.

مصری همچنین خطاب به نوربخش مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص ارتقای وضعیت معیشتی بازنشستگان گفت: دولت به حساب برخی از افراد مبلغ 120 هزار تومان بابت سبد کالا واریز کرد اگر دولت قشر بازنشسته را نیز بپذیرد و کمک به ‌آنها انجام شود شاهد وضعیت بهتری خواهیم بود. شما به دولت پیشنهاد بدهید که بازنشسته‌های تأمین اجتماعی یا حتی المقدور افرادی که حداقل حقوق را می‌گیرند بتوانند مبلغ مذکور را دریافت کنند.

وی در پاسخ به سوالی درمورد چگونگی تضمین سلامت اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی نیز گفت: سازمان تأمین اجتماعی ناچار است فعالیت اقتصادی کند که اگر نکند مگر مالی و اقتصادی خواهد داشت اما در سازمان ساختار کهنه و پوسیده همچنان ادامه دارد و فقط افراد در آن تغییر می‌کنند. این ساختار پوسیده جواب نمی‌دهد و ابهام پذیر است.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خطرنشان کرد: زمانی مطرح می‌شد که این سازمان حیات خلوت دولت آقای خاتمی بوده است و بعد از آن  باز هم این اتفاق می‌افتد بنده معتقدم این سازمان باید کوچک شود، از تمرکز بیرون بیاید چرا که حجم بزرگی چیزی که در اختیار سازمان است تحمیلی است. مثلا سازمان هتل‌ها را دارد اما هلدینگی که می‌خواهد این کار را انجام دهد از منابع خود نمی‌گذرد.

مصری افزود: اینها اقتصادی نیستند، ما لیست تکالیفی که باید واگذار شود ارائه کردیم اما عده ای اینها را برای خودشان می‌خواهند چرا که عزم واگذاری بنگاه‌های تأمین اجتماعی وجود ندارد اگر ساختار شستا کوچک و مجزا شود شرکت‌های حقیقی و حقوقی جدید می‌توانند با هم رقابت کنند.

وی در پایان در پاسخ به سوال دیگری در مورد تجمیع بیمه‌ها در نظام بیمه سلامت نیز گفت: به هیچ عنوان موافق تجمیع بیمه‌ها نیستم چرا که بیمه یک بحث و ارائه خدمات درمانی بحث دیگری است. ما می‌خواهیم بیمه واحد داشته باشیم اما نباید بیمارستان‌ها را از تأمین اجتماعی بگیریم.