به گزارش پارس به نقل از مهر ، مسعود رهبر در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از آغاز دور جدید اسقاط خودروهای فرسوده از یکشنبه هفته آینده خبر داد و گفت: به هر متقاضی اسقاط ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان کمک بلاعوض پرداخت خواهد شد که از این رقم ۲.۵ میلیون تومان آن از سوی واردکنندگان خودرو پرداخت می شود.

وی افزود: سیاست دولت خروج خودروهای فرسوده به منظور کاهش آلایندگی هوا و نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور است که بر این اساس سهم متقاضیان اسقاط خودرو از ۱.۵ میلیون تومان در سال گذشته به ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان در سال جاری افزایش یافته است.

مدیر کنسرسیوم اسقاط خودروهای فرسوده تصریح کرد: عدم موفقیت خروج خودروهای فرسوده مربوط به سیاست گذاری های دولت از جمله جایگزینی خودرو، عوامل تشویقی و وام ارزان قیمت است که البته اگرچه کار اسقاط خودروهای فرسوده به مراکز اسقاط واگذار شده اما دولت مصمم به گسترش این مراکز است. در حالی که ۱۲۰ مرکز موجود هم اکنون صرفه اقتصادی برای دارندگان ندارند.

وی اظهار داشت: حجم تولید با میزان مورد نیاز وارد کنندگان خودرو همخوانی ندارد و در سال آینده پیش بینی می شود نزدیک به ۹۰۰ هزار برگه اسقاط خودرو نیاز باشد.

رهبر ادامه داد: در شرایط فعلی متقاضیان اسقاط خودروهای فرسوده می توانند با مراجعه به دفاتر پستی و یا ارسال یک پیامک خالی به سامانه ۵۰۰۰۲۰۲۷ می توانند از مراحل ثبت نام و اسقاط آگاهی یابند.

وی گفت: هر وارد کننده خودرو به طور میانگین باید ۴ خودروی فرسوده را از رده خارج کند در حالی که بسته به میزان مصرف سوخت خودروهای وارداتی از یک تا شش خودرو باید از رده خارج شود.

همچنین در ادامه علیرضا چلوئی مجری طرح خودروهای فرسوده افزود: خودروهای فرسوده از سال ساخت ۱۳۴۹ تا هزار ۱۳۸۲ می توانند برای اسقاط خودروهای خود مراجعه کنند و اگرچه خرید و فروش خودروهای فرسوده آزاد است اما بازار آشفته ای دارد که به نظر می رسد با حذف واسطه ها و دلالان مردم و متقاضیان نفع بیشتری را از مراجعه مستقیم به این مراکز خواهند برد.

وی ادامه داد: تا پیش از این ستاد تبصره ۱۳ مسئولیت اسقاط خودروهای فرسوده را بر عهده داشت که هم اکنون این مسئولیت به کنسرسیوم اسقاط خودروهای فرسوده سپرده شده است و به نظر می رسد که کار بتواند سهل تر شود.

چلوئی در ادامه با اشاره به قانون توسعه حمل و نقل عمومی خاطرنشان کرد: این قانون بندهای مناسبی برای ارایه تسهیلات به منظور خروج خودروهای فرسوده دارد که از جمله آن بند ۱ است که ناظر به اعطای کمکهای بلاعوض به دارندگان خودروهای فرسوده است، در حالی که تا کنون اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: بند ۴ این قانون راجع به اعطای تسهیلات بانکی و کمک هزینه سود این تسهیلات است که متاسفانه این بند نیز هنوز اجرایی نشده است.

مدیرعامل گروه مهاب اظهار داشت: بند ۶۳ این قانون تعیین و اخذ جریمه متناسب با مازاد مصرف سوخت و آلایندگی و بند ۷ آن تعیین و اخذ عوارض بر مبنای میزان سوخت است که متاسفانه این موارد نیز اجرایی نشده است.

به گفته وی از سالهای آتی سالانه یک میلیون دستگاه خودروی فرسوده باید از رده خارج شود که به نظر می رسد باید به پروسه خروج خودروهای فرسوده از ناوگان سرعت بخشید.

چلوئی در پایان خاطرنشان کرد: امسال حداقل ۱۰۰ هزار خودرو وارد خواهیم کرد که بر این اساس ۴۰۰ هزار برگه اسقاط خودرو باید برای وارد کنندگان تامین شود.