انتقاد ستاد دیه از کارشکنی دو بانک
معاون ستاد دیه کل کشور گفت: بانک های رفاه و صادرات در پرداخت تسهیلات به زندانیان جرائم غیر عمد کارشکنی می کنند.
به گزارش به گزارش پارس به نقل از مهر، محمد علی ساری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آیین نامه اجرایی هیأت دولت برای پرداخت تسهیلات به زندانیان نیازمند از سوی بانک های عامل اظهار داشت: زندانیان نیازمند غیر عمد بخشی از بدهی خود را در صورت تمکن مالی خودشان تامین کرده و بخشی از آن با کمک ستاد دیه و گذشت شاکیان بخشیده می شود. در خصوص زندانیان نیازمند بخشی از بدهی از طریق تسهیلات بانکی تامین می شود.
وی افزود: از سال ۸۵ در قانون بودجه پرداخت تسهیلات از سوی بانک های عامل به زندانیان نیازمند به جرائم غیر عمد تصویب شد. امسال نیز این ردیف بودجه در بند ب تبصره ۱۷ قانون بودجه تصویب و آیین نامه اجرایی آن در اسفند ماه سال گذشته در هیأت وزیران تصویب شد.
معاون ستاد دیه تاکید کرد: پرداخت تسهیلات از طریق بانک مرکزی اعلام شده و دو بانک ملت و تجارت این کار را شروع کردند اما متاسفانه بانک های صادرات و رفاه در وظایف خود کوتاهی کرده که این کار آنها ما را با مشکل روبرو کرده است.
ساری ادامه داد: بانک های صادرات، تجارت و ملت هر کدام باید ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده و ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات نیز برای بانک رفاه در نظر گرفته شده است. در مجموع ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای کمک به زندانیان جرائم غیر عمد نیازمند تصویب شده که ما بر اساس زندانی برای هر استان سهمیه ای مشخص را تامین کرده ایم.
وی درباره میزان تسهیلات پرداختی به هر زندانی نیز گفت: میزان پرداخت تسهیلات پرداختی به زندانیان نیازمند متفاوت بوده و از دو میلیون تا ۱۵۲ میلیون تومان تعیین شده است البته با توجه به نرخ دیه در ماه حرام سقف تسهیلات باید به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد که این منوط به تصویب شورای پول و اعتبار است.
معاون ستاد دیه کل کشور با اشاره به شیوه نامه این نهاد برای جلب رضایت شکات نیز گفت: براساس شیوه نامه ستاد دیه تلاش می کنیم که رضایت شکات را جلب کرده و حتی شکات می تواند برای گرفتن طلب خود از این تسهیلات بانکی استفاده کند. ما مجاز به کمک به هر زندانی جرائم غیر عمد نیستیم. برای نمونه افرادی که در یک مهمانی شبانه مواد مخدر تزریق کرده و باعث مرگ یک نفر می شوند صلاحیت دریافت کمک را ندارد. همچنین در استان کهگیلویه و بویر احمد شاهد هستیم که افرادی در مراسم عروسی اقدام به تیر اندازی می کنند که باعث مرگ فرد یا افرادی می شوند ما نباید به این افراد نیز کمک کنیم. کمک ستاد دیه باید به افراد تلاشگر باشد که ناخواسته مرتکب جرائم غیر عمد شده و در زندان به سر می برد.
ساری به سوء استفاده برخی زندانیان نیز اشاره کرد و گفت: برخی زندانیان از کمک های ستاد دیه قصد سوء استفاده دارند و با توافق شاکی خود را به زندان می اندازند تا بتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند در موارد مهریه نیز ما شاهد چنین توافقاتی میان زوج ها بوده ایم.
وی درباره افرادی که برای پیدا کردن ضامن با مشکل روبرو هستند نیز گفت: سپرده ای در بانک تجارت داریم که به این افراد از آن سپرده تسهیلات می دهیم. البته در مواردی مثل تصادفاتی که باعث نقص عضو قربانی می شود ما سمت قربانی را گرفته زیرا وی برای ادامه زندگی با مشکلاتی روبرو بوده و سعی می کنیم به جای جلب رضایت به این افراد کمک صورت گیرد.
معاون ستاد دیه در پایان درخصوص عملکرد سال گذشته این ستاد نیز گفت: سال گذشته هفت هزار و ۷۳۵ زندانی جرائم غیر عمد با کمک ستاد دیه آزاد شدند که هفت هزار و ۵۳۰ نفر آنها مرد و ۲۰۵ نفر دیگر زن بودند. دو هزار و ۲۶۳ نفر از زندانیان محکومان دیه و پنج هزار و ۴۷۲ دو نفر دیگر محکومان مالی بودند که کل بدهی آن ها ۸۳۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود.
ارسال نظر