به گزارش پارس از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر رعایت نکات بهداشتی تاکید کرده و تنها راه پیشگیری از این بیماری را رعایت نکات بهداشتی اعلام کرده است.

محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: چهار مورد مشکوک به عفونت کرونا ویروس جدید مربوط به یک خانواده در استان کرمان مشاهده شده که دو مورد ابتلا به آن مربوط به دو خواهر در کرمان تایید شده است.

وی افزود: یکی از آنها بدحال و در شرایط ویژه، تحت درمان است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: افرادی که در تماس با این ۲ مورد بوده اند، ظرف کمتر از ۴۸ ساعت شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفته اند تا در صورت مشاهده علائم بالینی احتمالی، مراقبت های ویژه از آنها به عمل آید.

گویا، به همکاری های میان وزارت بهداشت، سازمان حج و زیارت، هیات پزشکی و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران طی هشت ماه گذشته به منظور برنامه ریزی های دقیق و ایجاد آمادگی های لازم برای مراقبت از بیماری اشاره کرد و گفت: در این راستا برنامه های اطلاع رسانی برای زائرین حج در فرودگاه های کشور و همچنین در طی ایام حضور در عربستان بصورت فعال صورت گرفته است.

وی همچنین از وجود تیم های پزشکی آموزش دیده در حج که وظیفه مراقبت از موارد مشکوک به عفونت «مرس» را به عهده دارند خبر داد و افزود: همچنین تدارکات لازم جهت بررسی زائرین پس از بازگشت از حج نیز صورت گرفته است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: برای زائران تا ۱۴ روز پس از بازگشت از حج چنانچه علائم مشکوک به عفونت کرونا ویروس جدید داشته باشند بلافاصله اقدامات تشخیصی و مراقبتی لازم از آنها به عمل خواهد آمد و در شرایط ویژه بستری خواهند شد.

گویا در ادامه به تشریح اهم اقدامات اعضای گروه تخصصی منتخب وزارت بهداشت ایران اعزامی به عربستان، برای شناسایی و اجرای برنامه های پیشگیرانه پرداخت و گفت: برگزاری جلسه هماهنگی با مسئولان هیات پزشکی هلال احمر مستقر در عربستان، بازدید روزانه از درمانگاه های مستقر در شهر های مکه و مدینه، ملاقات با مسئولان کاروان ها و برگزاری کلاس توجیهی برای آنها، ویزیت بیماران مشکوک بر اساس دستورالعمل، ملاقات با پزشکان درمانگاه ها و آموزش چهره به چهره پزشکان و پرستاران و همچنین آموزش های عمومی در سطح وسیع برای زائرین، توزیع پوسترهای آموزشی در کاروان ها و درمانگاه ها و بین حجاج، آموزش چهره به چهره مدیران هتل ها و بازدید از محل اسکان زایران ایرانی از جمله اقدامات تیم بهداشتی وزارت بهداشت برای پیشگیری از این بیماری بوده است.

امکان تشخیص عفونت کرونا ویروس جدید در آزمایشگاه مرجع کشوری

رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر ضمن اشاره به امکان تشخیص عفونت کرونا ویروس جدید در آزمایشگاه مرجع کشوری، گفت: تمامی موارد مشکوک به بیماری عفونت MERS در مدت کمتر از ۴۸ ساعت مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرند.

گویا با اشاره به این که در حال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد، افزود: درمان دارویی برای بیماری عفونت کرونا ویروس جدید تاکنون بطور قطعی در جهان پیدا نشده است.

وی تعداد مبتلایان به این بیماری در دنیا در ۱۸ کشور را ۶۷۲ مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۰۷ مورد منجر به مرگ شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خصوص علائم بیماری MERS گفت: مبتلایان به این بیماری علائمی نظیر مشکلات تنفسی شدید و عوارض گوارشی دارند که در ادامه ممکن است دچار نارسایی کلیه، کبد و سایر دستگاه های حیاتی بدن شوند.

دکتر گویا، رعایت نکات بهداشتی را مهم ترین راه پیشگیری از این بیماری عنوان کرد و بر شستشوی مرتب دست ها و رعایت آداب تنفسی تاکید کرد.

وی افزود: افرادی که تا ۲ هفته پس از بازگشت از حج دچار علائم مشکوک به این بیماری هستند باید از خود درمانی پرهیز و به پزشک مراجعه کنند.

رسانه ها با انتشار اخبار غیرموثق باعثنگرانی جامعه نشوند

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از رسانه ها خواست که از انتشار اخبار غیرموثق که باعثنگرانی در سطح جامعه می شوند، جدا خودداری کنند و برای کمک به پیشگیری از این بیماری بر وظیفه فرهنگ سازی و آموزش که اطلاعات آن از طریق وزارت بهداشت در اختیار رسانه ها قرار می گیرد، تاکید بیشتری داشته باشند.

عباس زارع نژاد گفت: تنها مرجع اطلاع رسانی در خصوص بیماری عفونت کرونا ویروس جدید، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز روابط عمومی این وزارتخانه است.