به گزارش پارس به نقل از شرق، ابتدا تصور شد این شی‌ء هواپیماست به همین دلیل عده زیادی از مردم به سمت محل سقوط در حوالی روستای انگنه در جاده ارومیه - سلماس حرکت کردند حتی اهالی سلماس نیز سعی کردند خودشان را به آنجا برسانند. در این میان پلیس و نیروهای امدادی نیز در محل حضور یافتند اما مشخص شد هیچ هواپیمایی سقوط نکرده است. مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان غربی به‌سرعت خبر سقوط هواپیما را تکذیب کرد و پس از آن سرهنگ خسرو گل‌محمدی رییس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی در ساعت ۲۲ دقیقه بامداد امروز از مردم خواست تا از دامن‌زدن به شایعه سقوط هواپیما بپرهیزند. با این وجود بحثبر سر سقوط شی‌ء نورانی ادامه یافت.

امیرعباس جعفری مدیرکل بحران مدیریت آذربایجان غربی دیروز در این‌باره گفت: بر اساس گزارش‌های مردم چیزی با صدای هولناک و به‌صورت روشنایی در منطقه‌ای از حاشیه شهر سقوط کرد. بلافاصله از اورژانس، جمعیت هلال احمر و آتش نشانی اکیپ‌هایی در محل موردنظر مستقر شدند اما هیچ شیء و اثری از مورد گزارش‌شده یافت نشد.

جعفری بیان کرد: برخی‌ گمانه‌ها از شهاب سنگ یا بالن‌بودن این شیء سقوط‌کرده حکایت داشت ولی هیچ نوع اثری از این موارد نیز پیدا نشد. گزارش‌های مردمی از این حکایت داشت که شیء نورانی در تمام نقاط ارومیه مشاهده شده و حتی «عصرایران» در گزارشی نوشت هموطنانی از زنجان، تبریز و میانه اطلاع داده‌اند شیء نورانی را در آسمان شهرهای خود دیده‌اند. در نهایت کارشناسان ماهنامه نجوم ظهر دیروز تشخیص دادند نور مشاهده‌شده نتیجه آزمایش موشکی در روسیه بود.

شهرام یزدان‌پناه، کارشناس علوم فضایی در این‌باره به ایسنا گفت: «ساعت مشاهده در مقایسه با زمان غروب خورشید در منطقه، شکل و ظاهر پدیده رویت‌شده و بزرگی منطقه رصد، شکی باقی نمی‌گذارد که با پدیده مداری روبه‌رو بوده‌ایم. پدیده‌ای که با توجه به تجربیات و مشاهدات قبلی حدس زده می‌شود به مخزن سوخت مراحل پایانی یک پرتاب‌کننده فضایی یا موشک بالستیک دوربرد تعلق داشته باشد. محل وقوع آن به احتمال زیاد در ارتفاع خیلی زیادی رخ داده که در آن ساعت از شب هنوز نور خورشید به آنجا می‌رسید و بنابراین بازتاب آفتاب از گازهای رهاشده از مخزن سوخت، منظره رعب‌آور یا شاید زیبای شامگاه سه‌شنبه در غرب ایران را پدید آورده است.»

موشک‌های بالستیک از لحاظ ساختار بسیار به موشک‌های فضایی نزدیک هستند و از طبقات فوقانی جو عبور می‌کنند. یزدان‌پناه در پاسخ به سرمنشا این پدیده گفت: «‫با توجه به موقعیت مکانی سکوهای پرتاب فضایی، به نظر نمی‌رسد پدیده مورد مشاهده حاصل پرتاب فضایی بوده و بیشترین احتمال ممکن به آزمایش موشک‌های بالستیک روسی مربوط می‌شود.»

محمدحسین جهان‌پناه - روزنامه‌نگار تخصصی هوا و فضا - نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما توضیح داد: «طبق اعلام رسمی روسیه، شامگاه سه‌شنبه در این کشور آزمایش موشک قاره‌پیما انجام شده است. در زمان رویت نور در آسمان ارومیه بخشی از سوخت موشک در حال پراکنده‌شدن در جو بوده و آنچه که دیده شده احتمالا بازتاب نور ناشی از آن روی قسمتی از موشک بوده است.»

وی افزود: «قرار است روسیه امسال ۷۰ آزمایش موشکی انجام بدهد بنابراین دیده‌شدن چنین نورهایی از این به‌بعد عجیب نیست.» موشک بالستیک آزمایش‌شده توسط روسیه با نام RS - ۱۲M Topol ICBM در ساعت ۲۱:۳۸ دقیقه از پایگاهی در شمال غربی دریای خزر پرتاب شد و در قزاقستان هدف موشک ضدبالستیک «ساری شاگان» قرار گرفت. معمای اشیای نورانی هرازگاهی مطرح می‌شود. پیش از این در خرداد ۱۳۸۶، خرداد و شهریور ۱۳۹۱ رویت اشیای نورانی در آسمان ایران گزارش شده بود که تمامی این پدیده‌ها منشأ فضایی داشتند.