به گزارش پارس، اما این همه ماجرا نبود، زیرا پخش فوتبال در سینماها با وجود استقبال مردمی، با واکنش پلیس اماکن مواجه و اعلام شد که باید این سانس‌ها باید بدون حضور خانم‌ها انجام شود و در پاسخ به چرایی این عمل نیز تصاویر و فیلم‌هایی نشان داد که براساس آن هنگام اختلاط زن و مرد رفتارهای ناهنجار و غیراخلاقی زیادی ایجاد شده بود. با اینکه نیروی انتظامی عنوان کرد که سینماها می‌توانند بدون حضور زنان به مساله پخش فوتبال ادامه دهند اما رغبت سینماداران و تماشاگران کاهش یافت و پس از مدتی نیز طرح تعطیل‌ شد.

به گزارش ایسنا، در پی توقف پخش فوتبال از سینماها در بازی‌های جام ملت‌های آسیا، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده ناجا در آن در بیان علت آن اظهار کرده بود: مشکلاتی که در دفعات گذشته در پخش فوتبال در سینماها رخ داد، اصلا خوشایند نبود و بر همین اساس برای پیشگیری از عوارض اخلاقی پخش فوتبال از سینماها ممنوع شد.

احمدی مقدم آن موقع در مصاحبه‌های خود با بیان اینکه سینماداران باید خود تمهیداتی را برای پخش فوتبال از سینماها اتخاذ می‌کردند تا شاهد بروز این مشکلات نباشیم، تقسیم‌بندی سینماها و اختصاص آن به زنان و مردان یکی از این تمهیدات عنوان کرده و گفته بود:‌ در کشورهای اروپایی مسابقات فوتبال از تلویزیون پخش نمی‌شود و مردم مجبورند برای مشاهده مسابقات با پرداخت پول به سینماها رفته اما حالا که در ایران تمامی مسابقات از تلویزیون پخش می‌شود نیازی به پخش آن از سینماها نیستیم.

داستان دنباله‌دار عدم پخش فوتبال از سینماها تنها به اظهارات رییس پلیس ختم نشد و سردار کارگر معاون اسبق اجتماعی ناجا نیز درباره این تصمیم پلیس مبنی بر عدم حضور بانوان در سینماها در هنگام پخش فوتبال گفته بود:‌ پلیس مستندسازی زیادی ازحضور زنان و مردان در هنگام بازی فوتبال در سراسر کشور انجام داده است و متوجه شدیم که هنگامی که زنان و مردان با یکدیگر به تماشای فوتبال می‌پردازند، وضعیت مناسبی نیست. فوتبال بازی هیجانی است و مردان هنگام بازی فوتبال هیجانی شده و بعضا فحش‌های رکیک داده یا شوخی‌های بدی انجام می‌دهند و جای سوال است که آیا این در شان زنان است که در این مکان حضور یابند؟

سردار احمدرضا رادان نیز با طرح این پرسش که آیا واقعا سینما جایی برای پخش فوتبال است؟ ضمن اعلام موضع خوددرباره این طرح سینماگران، افزوده بود: حرف ما این بود که اگر سینماها کم‌رونق هستند باید این مساله را در تولید و وضعیت فیلم‌ها جستجو کرد و آیا پخش فوتبال می‌تواند به وضعیت کم‌رونق سینماها کمک کند؟ با این وجود حتما فردا نیز باید سمینار و همایش در سینماها برگزار شود تا افراد پول بگیرند و چندی پیش ما اعلام کردیم که تنها آقایان می‌توانند فوتبالی را که از تلویزیون هم پخش می‌شود از سینما ببینند اما تعدادی از سینماداران تماس گرفتند که اگر دختر نباشد فایده‌ای ندارد! حال جای سوال است که در وجود دختر و پسر در سینماها برای پخش فوتبال چه اتفاقی می‌افتد که اگر دختر نباشد نمی‌شود؟

واکنش و تمهیدات فوتبالی سینماداران

حالا با نزدیک‌شدن به مسابقات جام جهانی فوتبال که حضور ایران در این مسابقات تب آن را در جامعه بالا برده، "نمایش فوتبال در سینماها" برای چندمین بار به موضوع روز تبدیل شده است، این بار غلامرضا فرجی، سخنگوی انجمن سینماداران پس از جلسه شورای صنفی نمایش می‌گوید: با توجه به درخواست انجمن سینماداران مبنی بر پخش فوتبال در سینماها، شورای صنفی این موضوع را بررسی کرد و قرار شد پس از اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح نسبت به پخش فوتبال در سینماهایشان اقدام کنند البته این در صورتی است که پخش فوتبال تداخلی با نمایش فیلم نداشته باشد. همچنین سینماداران وظیفه دارند نسبت به فیلم‌هایی که در حال نمایش هستند ضمن گرفتن مجوز به صورت کتبی رضایت صاحبان فیلم‌ها را نیز جذب کنند.

رضا سعیدی‌پور،‌ مدیر سینما آزادی اما نظر دیگری در این مورد دارد او درباره مجوز اداره اماکن برای پخش فوتبال و لزوم دریافت این مجوز می‌گوید: «مجوز اداره اماکن برای نمایش فوتبال در سینماها الزامی است. همان‌طور که برای کنسرت‌هایی که برگزار می‌شود علاوه بر مجوز ارشاد نیاز به مجوز اماکن است چرا که برقراری امنیت و مراقبت از سالن سینما برعهده نیروی انتظامی است و اگر اتفاقی در سالن رخ دهد این اداره اماکن است که باید پاسخگو باشد. وزارت ارشاد تنها درباره محتوای پخش اجازه اظهارنظر می‌کند.»

وی در پاسخ به این پرسش که آیا اداره اماکن مانند گذشته با پخش فوتبال مشکل دارد؟ نوید از گشایشی در کار می‌دهد و توضیح داد: در حال رایزنی هستیم که هماهنگی‌های لازم انجام شود. طی جلساتی که تاکنون داشته‌ایم بعید است مشکلی وجود داشته باشد اما هنوز دو سه جلسه دیگر باقی مانده است. وزارت ارشاد هم برای این امر از ما حمایت می‌کند. پردیس‌های سینمایی در آینده جلسه‌ای با نیروی انتظامی خواهند داشت و به نظر می‌رسد امسال نسبت به چند سال گذشته اوضاع بهتر و مخالفت‌ها کمتر باشد.

حضور زنان الزامی است!

سینما یک حوزه عمومی است چرا حساسیت‌ها در مورد پخش فوتبال بیشتر است؟ سعیدی‌پور به این سوال اینگونه پاسخ می‌دهد: «چهار سال پیش اداره اماکن به ما گفت که مجوز نمایش فوتبال را در شرایطی به شما می‌دهیم که از ورود خانم‌ها جلوگیری شود.» ما معتقدیم که چون سینما مکانی عمومی با ظرفیت محدود است و با ورزشگاه تفاوت دارد، باید خانواده‌ها را تشویق کنیم که با هم برای تماشای فوتبال به سینما بیایند. مگر نه همان چیزی که در استادیوم‌ها اتفاق می‌افتد مثل شکستن صندلی‌ها و بیان فحش‌های رکیک و ناسزاها با حضور مجردها در سینماها هم باب می‌شود. حضور خانم‌ها میان آقایان برای دیدن فوتبال الزامی است چون به ما کمک می‌کند که سالن را راحت‌تر اداره کنیم.

به گزارش ایسنا، با اینحال سردار اسماعیل احمدی مقدم به عنوان رییس پلیس کشور در جدیدترین اظهاراتش به ایسنا گفته است که باید مسائل اخلاقی درون سینماها رعایت شود تا کانونی برای بروز رفتارهای ناهنجار نباشد.

با این تک شرط رییس پلیس کشور برای پخش سینمایی مسابقات فوتبال جام جهانی باید منتظر ماند و دید که توپ پخش فوتبال از سینماها در زمین کدام‌یک از حریفان این مسئله به گل می‌نشیند.