ویژگیهای تونل امیر کبیر
معاون فنی عمرانی شهردار تهران با اشاره به اینکه طول کل پروژه از ابتدای رمپ امین حضور تا بزرگراه امام علی (ع) در حدود ۲.۷ کیلومتر است، اظهار کرد: شهروندان با سرعت مطمئنه ۶۰ کیلومتر در ساعت میتوانند حدفاصل سه راه امین حضور تا بزرگراه امام علی (ع) را در حدود چهار دقیقه طی کنند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا)، مازیار حسینی در مراسم افتتاح تونل امیرکبیر که با حضور شهردار تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه اینکه 58 دوربین جریان ترافیکی تونل امیرکبیر را رصد میکنند گفت: این دوربینها ثابت و غیر ثابت بوده و به محض توقف هرچیزی در درون تونل دوربینها به صورت اتوماتیک بر روی آن زوم شده و شرایط تونل را رصد میکنند.
وی افزود: در این معبر زیرزمینی 9 راه خروجی اضطراری پیشبینی شده که با بهرهگیری از شش درب دسترسی به تونل جنوبی و از طریق سه شفت خروجی به تراز صفر تخلیه اضطراری شهروندان در مواقع بحرانی انجام میشود.
معاون فنی عمرانی شهردار تهران با اشاره به اینکه روباره تونل 12 متر است گفت: معمولا باید روباره تونل 1.5 تا دو برابر قطر تونل باشد به همین منظور روباره تونل امیرکبیر نیز 12 متر تعبیه شده است.
وی ادامه داد: معارضاتی که در این پروژه وجود داشته برطرف شده و با توجه به اینکه دارای خاک سستی در منطقه بودیم انواع روشهای فنی و حرفهای در این طرح رعایت شده و تونل امیرکبیر در سطح استانداردهای جهانی است.
معاون فنی عمرانی شهردار تهران با اشاره به ساختوسازهای موجود در بزرگراه امام علی (ع) خاطرنشان کرد: باید تونل از زیر دو طبقه عبور داده میشد و از پوسته بزرگراه گذر میکرد.
حسینی با تاکید بر اینکه تونل امیرکبیر کاملا هوشمند است، افزود: تمام اتفاقات در درون تونل ثبت شده و مباحث آتش نشانی تونل نیز به خوبی رعایت شده است و در این رابطه مخزنهای مورد نیاز آب نیز پیشبینی شده و موضوع برق غرب و شرق تونل نیز کاملا مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تونل امیرکبیر در شرق بازار تهران حدفاصل سه راه امین حضور تا بزرگراه امام علی (ع) احداث شده است گفت: این معبر زیرزمینی بعد از عبور از خیابان 17 شهریور و خیابان شکوفه تا میدان کلانتری امتداد مییابد و پس از آن در تقاطع خیابان جنوبی آن تا خیابان نیک نام به دو شاخه مجزا تقسیم میشود.
معاون فنی عمرانی شهردار تهران ادامه داد: شاخه جنوبی از زیر خیابان نیکنام به مسیر جنوب به شمال بزرگراه امام علی (ع) متصل شده و شاخه شمالی در امتداد خیابان درودیان در مسیر شمال به جنوب این بزرگراه دسترسی دارد. به این ترتیب نه تنها بخشی از بار سنگین ترافیکی منطقه بازار به طولانیترین بزرگراه شمالی جنوبی پایتخت منتقل میشود بلکه با پیشبینی یک خط حمل و نقل اضطراری در جهت حرکت از بزرگراه امام علی به سمت منطقه بازار برای دسترسی سریع به منطقه اقتصادی پایتخت در مواقع بحرانی چاره اندیشی شده است.
به گفته حسینی شاخه جنوبی تونل امیرکبیر از سه راه امین حضور آغاز شده و تا میدان کلانتری ادامه مییابد تا امکان اتصال چهارمین تونل ترافیکی شهر تهران به طرح تعریض خیابان کرمان فراهم شود.
ارسال نظر