به گزارش پارس مرتضی صفوی در گفت‌و‌گو با  تسنیم، درباره نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان اعضا مختلف بدن و توصیه‌های تغذیه ای مناسب، اظهار داشت: سرطان عارضه مزمنی است که علت آن از بین رفتن کنترل تقسیم و تکثیر سلول‌ها تا حد تشکیل تومور است.


 
به گفته وی 80 تا 90 درصد سرطان‌ها به عوامل محیطی مربوطند که 35 درصد آن عوامل تغذیه ای است. هر چند هنوز مکانیسم دقیق تغذیه در بروز سرطان شناخته نشده است، ولی دیده شده که تغذیه می‌تواند در تمام مراحل آن مؤثر باشد.

 
این متخصص تغذیه اضافه کرد: طبق مطالعات مرکز درمان سرطان مشاهده شده که بعضی عوامل غذایی اثر وقفه دهنده در سرطان اعضا مختلف بدن دارند مانند کاروتنوئیدها، پلی فنل‌های فلاونوئید، ایزوفلاون‌ها، میوه‌ها، سبزیجات، غلات، چای سبز و آنتی اکسیدان‌ها مثل اسید اسکوربیک، رتینول، نوکوفرول در پیشگیری از سرطان اثر سینزژیستیکی  دارند.

 
صفوی افزود: انجمن ملی مبارزه با سرطان و کمیته رژیم غذایی و سلامتی برای پیشگیری از سرطان، توصیه‌هایی را کرده اند مصرف روزانه سبزی‌ها و میوه‌ها (عدم مصرف صحیح سبزی‌ برابر با ورود عوامل کارسینوژن (سرطانزا) )، چاقی باعث افزایش خطر سرطان آندومتر و پستان در زنان و روده در مردان می‌شود همچنین مصرف زیاد چربی خطر سرطان کولون را افزایش می‌دهد.

 
وی ادامه داد: مواد غذایی افزایش دهنده حجم مدفوع تا 15درصد بروز سرطان روده را کاهش می‌دهند. مصرف زیاد گوشت قرمز و سوسیس باعث افزایش ابتلا به سرطان روده، پستان و پروستات و مصرف الکل منجر به سرطان دهان، حلق، حنجره، مری، کبد، پستان می‌شوند.

 
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: تأثیر بر متابولیسم هورمون‌ها و آثار آنتی اکسیدان در مجموع برای  پیشگیری از سرطان باید بعضی مواد غذایی مانند فیبرها، فیتوکمیکال‌ها، لبنیات، ویتامین‌ها مصرف شوند. به دلیل اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، این امید وجود دارد که با برنامه ریزی صحیح تا حد امکان از بروز سرطان کاسته و تحقق آن به میزان آگاهی جامعه بستگی دارد.