بحران بهداشتی بزرگ تر از اپیدمی ایدز
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: مقاومت به آنتی بیوتیک ها اکنون بحران بزرگ تری نسبت به اپیدمی ایدز در دهه ۱۹۸۰ است.
به گزارش پارس به نقل از مهر، مقامات سازمان ملل تایید کرده اند: شیوع ابر ویروس های کشنده که حتی به قدرتمندترین آنتی بیوتیک ها یورش می برند در سراسر جهان در حال روی دادن است.
این مقاومت دارویی ویرانگر خواهد بود یعنی حتی یک خراش ساده یا عفونت دستگاه ادراری می تواند کشنده باشد.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، مقاومت در برابر آنتی بیوتیک قابلیت آن را دارد تا هر کسی را در هر سنی و در هر کشوری تحت تاثیر قرار دهند. این اکنون تهدید بزرگی برای سلامت عمومی است که تاثیرات آن می تواند نابود کننده باشد.
" کی جی فوکودا" معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در امور امنیت سلامت می گوید: جهان در آستانه عصر پسا – آنتی بیوتیک قرار دارد که در آن عفونت های رایج و آسیب دیدگی های بسیار جزئی که دهه ها قابل درمان بودند، اکنون کشنده می شوند.
سازمان بهداشت جهانی در نخستین گزارش خود با بررسی ۱۱۴ کشور جهان در مورد مقاومت آنتی بیوتیک اعلام کرد ابرویروس ها قادرند حتی قدرتمندترین آنتی بیوتیک ها – طبقه ای موسوم به carbapenems - را که در تمامی مناطق جهان یافت می شوند نیز هدف حمله قرار دهند.
مقاومت دارویی ناشی از مصرف بیش از اندازه و بی مورد آنتی بیوتیک است که باکتری ها را به ایجاد روش های جدید برای غلبه بر این داروها تشویق می کند.
سازمان بهداشت جهانی می گوید در برخی از کشورها به خاطر این مقاومت، carbapenems ها اکنون بر روی بیش از نیمی از مبتلایان به عفونت های رایج بیمارستانی ناشی از باکتری موسوم به K. pneumoniae عمل نمی کند.
باکتری K. pneumoniae موجب بروز بیماری هایی مانند ذات الریه، عفونت خونی، عفونت در نوزادان و بیماران تحت مراقبت های ویژه می شود.
فوکودا می گوید اگر اقدامات لازم برای به منظور پیشگیری از بروز عفونت ها صورت نگیرد و اگر شیوه تولید، تجویز و استفاده از آنتی بیونتیک ها تغییر نکند، بهداشت عمومی جهان بیش از پیش آسیب پذیر می شود.
ارسال نظر