به گزارش پارس، با اصلاح تعرفه های برق مشترکان خانگی با دستور شخص رئیس جمهوری متوسط قیمت فروش برق به مشترکان خانگی برای تابستان سال جاری حدود ۵۰ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت تعیین شده است.

حمید چیت چیان وزیر نیرو با بیان اینکه در فاز دوم هدفمندی یارانه ها متوسط قیمت فروش برق خانگی ۵۰ تومان است، از تعریف شرایط پاداش و جریمه برای مشترکان کم مصرف و پر مصرف برق خانگی خبر داده است.

در شرایط فعلی به طور متوسط هر مشترک برق ماهانه بیش از ۳۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف می کند که در صورت روشن شدن برخی دستگاه های سرمایشی پر مصرف و سایر لوازم برقی خانگی متوسط مصرف برق این دسته از مشترکان خانگی به ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلووات ساعت در هر ماه افزایش می یابد.

از سوی دیگر در صورتی که نیمی از این برق در ساعات پیک ۱۱ تا ۱۴ روز و ۱۹ تا ۲۳ شب مصرف شود علاوه بر تعرفه معمول مشترکان باید ۳۷ تومان هزینه بیشتری برای پرداخت قبوض مصرف کنند.

این افزایش پرداخت در نهایت منجر به صدور قبوض نجومی و چندین هزار تومانی برای مشترکان برق خانگی خواهد شد و این در حالی است که در صورت خاموش کردن لوازم پرمصرف برق در ساعات پیک نه تنها بار مالی قبوض کاهش یافته بلکه به ازای هر کیلوات برق ۱۸.۶ تومان مشترک می تواند پول کمتری پرداخت کند.

جزئیات پاداش و جریمه مشترکان برق خانگی

محمدجواد شریفی در گفتگو با مهر در تشریح جزئیات تشویقی تعرفه های برق در راستای مدیریت مصرف گفت: با ابلاغ تعرفه جدید برق و بخشنامه های مرتبط امکانات خوبی برای کاهش هزینه برق مصرفی مشترکان تعرفه های خانگی، صنعتی و کشاورزی عرضه شده است.

معاون هماهنگی و نظارت بر خدمات مشترکین توانیر با توجه به منحنی بار و میزان مصرف مشترکان در فصل گرم سال به ویژه تابستان، شاهد دو بازه زمانی پیک مصرف برق در کشوراست، تصریح کرد: منحنی بار و میزان مصرف   به ویژه در ماههای تیر و مرداد نقش مهمی در تامین برق تمامی مشترکان برق دارد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه ساعتهای ۱۱ صبح تا ۱۴ بعدازظهر و ۱۹ عصر تا ۲۳ شب در استانها مختلف با افزایش دما در بین روز و روشن شدن چراغ های روشنایی در اماکن عمومی و منازل و بازار در اوایل شب بر شدت مصرف اضافه می شود، اظهار داشت: با افزایش شدید بارمصرفی مواجه هستیم و به تبع براساس مقررات متناسب با افزایش هزینه های تولید و سرمایه گذاری های اولیه نرخ برق مصرفی در ساعات پیک بیشتر از ساعات عادی در نظر گرفته شده است.

به گفته شریفی با اعمال سیاست های مدیریت بار و انتقال مصارف قابل انتقال به ساعت های کم باری و میان باری امکان تامین برق تمامی مشترکان فراهم می شود.

وی افزود: به عبارت دیگر اگر مشترکین خانگی در ساعات پیک مصرف، برخی از لوازم پرمصرف همچون ماشین لباسشویی، ظرفشویی، اتو، پلوپز و لامپ های غیر ضروری را خاموش نگه داشته و در صورت نیاز در ساعات کم باری و یا میانباری استفاده کنند، می توانند به میزان قابل توجهی در کاهش هزینه برق مصرفی خود صرفه جویی کنند.

این مقام مسئول با یاد آوری اینکه هزینه هر کیلووات ساعت برق مصرف خانگی در ساعات کم باری به میزان ۱۸.۶ تومان مشمول تخفیف نسبت به ساعات میان باری خواهد شد، بیان کرد: با مصرف برق در ساعات پیک به میزان ۳۷.۲ تومان به ازای هر کیلووات ساعت بر مصرف ساعات پیک افزوده خواهد شد که در صورت کاهش مصرف در ساعات پیک این هزینه را نخواهند پرداخت.

معاون هماهنگی و نظارت بر خدمات مشترکین توانیر همچنان خاطرنشان کرد: اگر مشترکی به مقدار ۵۰ کیلووات ساعت برق مصرفی ساعات پیک را به ساعات کم باری منتقل نماید تقریباً نرخ   ۵۰ کیلووات ساعت مصرف انتقالی را به یک چهارم ساعات پیک تبدیل خواهد کرد.