به گزارش پارس به نقلاز مهر، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هدف معاونت امور فرهنگی از اختصاص یارانه ها افزایش سرانه مطالعه در کشور، ایجاد عدالت در حمایت های فرهنگی، توجه به گروه های هدف اعم از دانشجویان، طلاب، اساتید و… بوده که در این راستا شاهد افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی ثبت نام کنندگان در مقایسه با سال گذشته بوده ایم.
 
همایون امیرزاده درباره تعداد دانشجویان و طلاب ثبت نام کننده برای دریافت بن کارت یارانه ای در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: تا تاریخ ۳۱ فروردین نزدیک به ۲۲۰ هزار نفر از دانشجویان و طلاب برای دریافت بن کارت یارانه ای ثبت نام کرده اند.
 
وی افزود: این تعداد متقاضی در مرحله اول ثبت نام مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می گیرند. در این مرحله ۵۰ درصد از اعتبار بن کارت ها را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین می کند. دانشجویان و طلابی که در این مرحله موفق به ثبت نام در سایت tibf. net شده اند، می توانند بن کارت های ۶۰ هزار تومانی خود را در زمان برگزاری نمایشگاه دریافت کنند.
 
مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی با اشاره به استقبال گسترده دانشجویان و طلاب برای ثبت نام در این مرحله گفت: این حمایت برای هدفمند ساختن یارانه فرهنگی انجام شده است و در مقایسه با سال گذشته از نظر میران اعتبار و تعداد ثبت نام کنندگان ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته است. هدف معاونت امور فرهنگی از اختصاص این یارانه ها افزایش سرانه مطالعه در کشور، ایجاد عدالت در حمایت های فرهنگی، توجه به گروه های هدف اعم از دانشجویان، طلاب، اساتید و… بوده است.
 
امیرزاده درباره احتمال ثبت نام از متقاضایان در مرحله دوم گفت: با توجه به اینکه ظرفیت اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرحله اول به سقف تعیین شده رسیده است، دیگر امکان ثبت نام وجود ندارد. البته در صورت مشارکت دیگر نهادها امکان ثبت نام از دانشجویان و طلاب فراهم می شود. انتظار داریم سایر نهادها و ارگان ها با مشارکت خود در افزایش تعداد دریافت کنندگان بن کارت های اعتباری کمک کنند.
 
وی تاکید کرد: اگر چه این بن کارت های اعتباری در ایام نمایشگاه صادر می شوند اما خارج از ایام نمایشگاه نیز اعتبار خواهند داشت.
 
تحویل غرفه های ناشران دانشگاهی از ۳ اردیبهشت
 
بنابر اعلام کمیته ناشران دانشگاهی این رویداد، ناشران حاضر در این بخش از امروز یک شنبه ۳۱ فروردین می توانند با مراجعه حضوری فیش اجاره بهای غرفه خود را دریافت کنند.  
 
در این دوره بیش از ۵۰۰ ناشر در بخش دانشگاهی ثبت نام کرده اند که قرار است در بیش از ۴۵۰ غرفه در فضای هفت هزار متر مربع و در ۹ سالن (از سالن ۱۲ تا ۲۱) نمایشگاه کتاب مستقر شوند.
 
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در روزهای ۱۰ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود.
 
برپایی ۲ مانور ستاد مدیریت بحران پیش از نمایشگاه کتاب
 
۲ مانور آمادگی در برابر حوادث احتمالی با حضور ارگان هایی چون هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و امداد و نجات در محوطه مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.
 
هم چنین یکی دیگر از جلسات ستاد بحران نمایشگاه کتاب تهران نیز روز گذشته با حضور اعضا شامل اتوبوسرانی، تاکسیرانی، اداره برق، پخش فرآورده های نفتی، اورژانس، هلال احمر و… با حضور مسئولان اجرایی آن برگزار شد.
 
همچنین اولین استگاه آتش نشانی با رسیدن اولین محموله های گمرکی به نمایشگاه، در محوطه مصلی امام خمینی (ره) مستقر شد و با نزدیک شدن به ایام برپایی این رویداد، تعداد ایستگاه های افزایش خواهد یافت.
اعضای ستاد مدیریت بحران نمایشگاه، هر کدام بر اساس وظیفه خود و با توجه به آماده شدن غرفه ها و رسیدن کتاب ها به نمایشگاه، در مصلی مستقر خواهند شد.
 
استقرار مهدکودک در نمایشگاه کتاب تهران
 
نیکنام حسین پور مدیر کمیته رفاهی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران از ایجاد مهد کودکی در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: برای اولین بار به منظور رفاه حال بازدیدکنندگان یک باب مهد کودک در نمایشگاه کتاب دایر می شود.
 
وی افزود: این مهد کودک با همکاری سازمان بهزیستی کل کشور در مصلی بزرگ تهران برپا می شود. این مکان به منظور خدمات رسانی به خانواده هایی است که فرزندان کوچک دارند. این خانواده ها می توانند با قرار دادن کودکان خود در این مهد کودک با آسودگی خاطر به خرید بپردازند و به هنگام بازگشت کودکان خود را از این محل تحویل بگیرند.
 
برنامه های کمیته حراست نمایشگاه کتاب اعلام شد
 
محمدرضا سلمان زاده مدیر کمیته حراست بیست و هفتیمن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره فعالیت های این کمیته در این رویداد بزرگ فرهنگی گفت: این کمیته با استفاده از تجربیات ۲۶ دوره گذشته در قالب ۴ بخش اجرایی، ناشران داخلی، ناشران خارجی و حراست فیزیکی به فعالیت خواهد پرداخت.
 
وی افزود: این کمیته تلاش می کند با به کارگیری کارشناسان مجرب مرکز حراست و   بر اساس اهداف و سیاست های ابلاغی، امنیت و آرامش   را در تمامی قسمت های نمایشگاه کتاب بر قرار کند.
 
سلمان زاده با اشاره به انتخاب شعار اقتصاد و فرهنگ در سایه عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری گفت:   کمیته حراست بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تمامی سعی و تلاش مجموعه خود را در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در بحث فرهنگ و مدیریت جهادی و اهداف فرهنگی بزرگترین رویداد فرهنگی کشور به کار بسته است.
 
مدیر کمیته حراست ادامه داد: تحقق این مهم با تعامل و همکاری مناسب میان این کمیته با مجموعه هایی چون ریاست محترم نمایشگاه و همچنین سازمان ها و نهادهای امنیتی، انتظامی و نظارتی صورت می پذیرد.
 
مرکز ویژه خدمات رسانی به سالمندان در نمایشگاه کتاب
 
برای نخستین بار و به منظور ایجاد تسهیلات و خدمات رفاهی برای شهروندان، ایستگاه ویژه ای برای خدمت رسانی به سالمندان در نمایشگاه کتاب تهران ایجاد می شود.
 
این مرکز برای نخستین بار به همت کمیته رفاهی و سازمان بهزیستی برای خدمات رسانی به سالمندان و سالخوردگانی که از نمایشگاه کتاب تهران بازدید می کنند، تشکیل می شود.
 
این مرکز مجهز به چند کامپیوتر و چندین پرسنل خدماتی است. سالمندان می توانند با مراجعه به این مکان، کتاب های مورد نیاز خود را اعلام کنند. درخواست های خرید کتاب آن ها از سوی پرسنل خدماتی انجام می شود.
 
همچنین در مدت انتظار برای رسیدگی به تقاضاهای خرید آن ها،   پذیرایی مختصری از سالمندان در این مرکز انجام خواهد شد.
 
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در روزهای ۱۰ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود.