به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ سازمان جهانی گردشگری در سال ۱۹۲۵ تأسیس شد و سازمان بین المللی اصلی در حوزه گردشگری است.

این سازمان به عنوان مجمع جهانی برای مسائل مربوط به خط مشی گردشگری و منبع عملی دانش گردشگری خدمت می کند و اعضای آن شامل ۱۵۰ کشور، ۷ سرزمین به عنوان اعضای وابسته، دو ناظر، و بیش از ۳۰۰ عضو وابسته به نمایندگی دولت های محلی، اتحادیه ها و شرکت های گردشگری بخش خصوصی از جمله شرکت های هواپیمایی، گروه های هتل ها و متصدیان گردشگری است.

WTO، نهادی بین دولتی، که نظام ملل متحد مسئولیت ترویج و توسعه گردشگری را به آن محول کرده که در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۳ با قطعنامه ۲۳۲/۵۸ مجمع عمومی، کارگزاری تخصصی نظام ملل متحد شد.

این سازمان می کوشد از طریق گردشگری سبب رشد اقتصادی و ایجاد شغل شود و انگیزه هایی برای حمایت از محیط زیست و میراث مقصدهای گردشگری فراهم سازد و از صلح و تفاهم بین ملت ها حمایت کند.

مجمع عمومی WTO و نهاد عالی آن از اعضای کامل وابسته و پیوسته تشکیل شده و هر دو سال برای تصویب بودجه و برنامه کار و بحث درباره مسائل مهم بخش گردشگری جلسه تشکیل می دهد.

شورای اجرایی که هیئت مدیره WTO است از ۲۹ عضو تشکیل شده که به وسیله مجمع و یک عضو دائمی یعنی اسپانیا انتخاب می شوند و هر سال دوبار تشکیل جلسه می دهد.

گفتنی است شش کمیسیون منطقه ای-آفریقا، قاره آمریکا، آسیای شرق و اقیانوس آرام، اروپا، خاورمیانه، و آسیای جنوبی سالی حداقل یک بار تشکیل جلسه می دهند.