ارتکاب سالانه ۵۶۰ میلیون بزه توسط معتادان کشور
معاون اجتماعی ناجا با اشاره به رابطه مستقیم اعتیاد و بزه در جامعه از ارتکاب سالانه ۵۶۰ میلیون بزه اجتماعی توسط معتادان کشور خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، سردار سعید منتظرالمهدی با اشاره به حرکت پلیس به سمت پلیس هوشمند مجاب سازی، رفتار اقناعی، تشویقی و ترغیبی را از جمله صفات پلیس هوشمند برشمرد و اظهار داشت: پلیس قانونمدار، مردم دار، دین مدار، پویا و خلاق پلیسی است که خروجی آن به اعمال نظم اجتماعی و افزایش احساس امنیت در جامعه و همچنین بالا رفتن منزلت اجتماعی آن منجر می شود. معاون اجتماعی ناجا منزلت اجتماعی پلیس را بیش از ۵۰ درصد عنوان کرد و در ادامه افزود: طبق تحقیقات صورت گرفته پلیس جزو اقشار بالای جامعه از نظر منزلت اجتماعی شناخته می شود و در نظرسنجی مشابهی که صورت گرفت پلیس در رده سوم بالاترین مشاغل دارای منزلت های اجتماعی قرار داشت.
وی سرقت را به عنوان معضل بسیاری از کشورهای دنیا برشمرد و با اشاره به مشخص شدن سهم هر یک از دستگاه ها در وقوع جرم گفت: اگر هر یک از دستگاه ها به وظیفه ذاتی خود عمل کنند وقوع بسیاری از جرائم در کشور کاهش می یابد.
منتظرالمهدی فرصت، سرعت و سهولت را ۳ مولفه اصلی در وقوع سرقت عنوان کرد و با اشاره به سهم دستگاه های مختلف در وقوع سرقت خاطر نشان کرد: با توجه به مولفه های وقوع سرقت، تنها مولفه سرعت در اختیار سارقان قرار دارد و مولفه های فرصت و سهولت با سهل انگاری ما در اختیار سارقان قرار می گیرد.
معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه اگر بحث سرقت در جامعه برچیده شود ۲۰ درصد به منزلت اجتماعی پلیس افزوده می شود گفت: برای برچیده شدن سرقت در جامعه نیاز به مشترکات اجتماعی و هم افزایی مشارکت دستگاه های مختلف است.
وی در ادامه با اشاره به رابطه مواد مخدر و احساس امنیت در جامعه گفت: سابقه استفاده از مواد مخدر به ۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد و طبق تحقیقات صورت گرفته اعتیاد با وقوع جرم رابطه تنگاتنگی دارد و هر معتاد سالانه مرتکب ۳۷۵ بزه اجتماعی می شود.
منتظرالمهدی ادامه داد: یعنی با توجه به جمعیت قریب به ۱.۵ میلیون نفر معتاد کشور ایران سالانه ۵۶۰ میلیون بزه اجتماعی توسط معتادان انجام می شود.
معاون اجتماعی ناجا در بخش دیگری از سخنانش احساس تبعیض را یکی دیگر از عوامل موثر در بروز جرم در سطح کلان عنوان کرد و در ادامه افزود: آنچه مردم را به بزه اجتماعی می کشاند فقر مطلق نیست بلکه توزیع ناعادلانه ثروت و قدرت در جامعه است.
وی با بیان اینکه آموزش همگانی و مشاوره و مددکاری اجتماعی از جمله ماموریت های ویژه سال جاری پلیس بوده گفت: متاسفانه خانواده ها مهارت لازم برای برخورد با آسیب های نوظهور را ندارند و یادگیری این مهارت ها حق مردم است که پلیس در سال آینده بسته های آموزشی را با رویکرد درمانی در اختیار رسانه ها قرار می دهد تا با همکاری رسانه ها این آموزش ها در اختیار خانواده ها قرار گیرد.
منتظرالمهدی با اشاره به وجود ۱۰ مرکز مشاوره و مددکاری در تهران و ۳۰ مرکز در دیگر استان های کشور از استقرار ۶۰۰ دایره مددکاری و مشاوره در کلانتری های سراسر کشور خبر داد و گفت: در سال جاری شاهد بودیم که از میان ۳۰۰ هزار پرونده ارجاع شده به این دوایر، ۷۰ درصد از آنها از چرخه قضایی خارج شده و این نشانگر نیاز مردم به شنیدن مشکلات آنها و آموزش راه حل های آن است.
معاون اجتماعی ناجا عدم دارا بودن مهارت های ابتدایی زندگی را دلیل افزایش طلاق عنوان کرد و در پایان با اشاره به شعار نوروز ۹۳، خاطر نشان کرد: شعار نوروز ۹۳" امنیت، سلامت و نشاط ره آورد نظم و قانون" است که لازمه دستیابی به آن استقرار نظم و قانون در جامعه بوده که قطعا به افزایش احساس امنیت منجر می شود.
وی در پایان با تاکید بر رویکرد نیروی انتظامی در آخرین چهارشنبه سال گفت: رویکرد نیروی انتظامی در چهارشنبه آخر سال صرفا یک رویکرد اجتماعی است و خوشبختانه در سال های اخیر شاهد کاهش آسیب ها در این روز بودیم که این مسئله به دلیل افزایش سطح آگاهی مردم و بیشتر شدن همراهی و همدلی جامعه با پلیس بوده است لذا از والدین می خواهیم که در این شب همراه خانواده خود باشند و رعایت حال بیماران را بکنند.
ارسال نظر