زنان و کودکان قربانی تحریمهای ناعادلانه
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خطاب به نمایندگان کشورهای جهان در مقر سازمان ملل متحد گفت: مردم عادی و آسیب پذیر، به ویژه زنان و کودکان قربانی تحریمهای ناعادلانه و یکجانبه هستند.
به گزارش پارس به نقل از مهر، شهیندخت مولاوردی که برای شرکت در پنجاه و هشتمین نشست سالانه کمیسیون مقام زن به مقر سازمان ملل در نیویورک رفته است، در افتتاحیه این نشست با بیان این مطلب افزود: این تحریم های یکجانبه حقوق غیرقابل انکار انسانی زنان و کودکان از جمله حق صلح، توسعه، دسترسی به بهداشت و آموزش و بالاتر از همه، حق حیات آنها را نقض می کنند. وی که بعد از سخنرانی دبیرکل سازمان ملل و دیگر مقامات این سازمان، به عنوان نخستین سخنران در این مراسم سخن می گفت، با یادآوری قطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران درباره جهان عاری از خشونت و افراط گرایی تاکید کرد: چالش های پیش روی زنان هنگامی مورد توجه قرار می گیرند که جهان برضد خشونت و افراط گرائی متحد و صدای زنان در درگیری های مسلحانه و سرزمین های اشغالی شنیده شود.
مولاوردی به دستور کار نشست پنجاه و هشتم کمیسیون مقام زن درباره چالش های پیش روی اهداف توسعه هزاره در بخش زنان و دختران اشاره کرد و گفت: با وجود تعهدات سران کشورها در اجراء کردن اهداف یادشده، زنان و دختران به شکل نامناسب و گوناگونی از بحران های متعدد و مستمر مانند بحران های مالی و اقتصادی، ناامنی غذائی، تخریب محیط زیست، فقر و گرسنگی تاثیر پذیرفته اند.
زنان ایرانی به سطوح مناسبی از شاخصهای توسعه در زمینه های مختلف رسیده اند
وی در بخش دیگری از سخنانش به دستاوردها و پیشرفتهای زنان و دختران ایرانی اشاره کرد و گفت: طبق شاخص های توسعه، زنان و دختران ایرانی در حوزه های آموزش، پژوهش، علم، کارآفرینی و اشتغال به سطوح مناسبی رسیده اند ولی اراده سیاسی دولت در حمایت از حقوق انسانی زنان و تلاش برای ارتقای جایگاه و منزلت زنان و دختران ادامه دارد.
سن امید به زندگی درمیان جامعه زنان ایرانی به ۷۴ سال رسیده است
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تشریح برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران برای ارتقا جایگاه و توانمند سازی زنان در بخش های مختلف توضیح داد: در حوزه سلامت ۹۷ درصد زنان از زایمان ایمن بهره مند هستند و مرگ و میر مادران به ۲۲ مادر در هر صد هزار تولد زنده رسیده و سن امید به زندگی در ایران اکنون به ۷۴ سال برای زنان رسیده است.
وی با اشاره به چالش ها و دستاوردهای اجرای اهداف توسعه هزاره برای زنان و دختران اظهارداشت دولت جمهوری اسلامی ایران در برنامه توسعه پنج ساله برای ۲۰۱۵ – ۲۰۱۰، توانمندسازی زنان را از طریق همکاری و همدلی میان بخشی در سطح دولت و البته در کنار همکاری با نهادهای برخاسته از جامعه مدنی تضمین کرده است.
رویکرد اصلی برنامه های توسعه در ایران و بویژه دولت اعتدالگرای تدبیر و امید مبتنی بر حفظ سلامت و انسجام خانواده به موازات توانمندسازی اجتماعی – سیاسی و اقتصادی زنان است تا با ایجاد موازنه میان نقشهای چند گانه زنان، آنان را در کارآمدی و تاثیرگذاری حداکثری در خانواده و جامعه یاری رساند. البته میزان پیشرفت جمهوری اسلامی ایران همانند سایر کشورهای جهان در شاخص های مختلف اهداف توسعه هزاره به یک اندازه نبوده است.
به گفته مولاوردی، در زمینه پوشش تحصیلی دختران در سطوح ابتدایی و آموزش عالی ایران پیشرفت های چشمگیری داشته است. در حوزه سلامت، ۹۷ درصد زنان از زایمان ایمن بهره مند هستند و مرگ و میر مادران به ۲۲ مادر در هر صد هزار تولد زنده رسیده و سن امید به زندگی در ایران اکنون به ۷۴ سال برای زنان رسیده است.
وی با بیان اینکه باید در برنامه توسعه ای بعد از ۲۰۱۵ مورد توجه خاص جوامع مختلف قرار بگیرد، توضیح داد: توجه به ویژگی های فرهنگی، تاریخی و مذهبی جوامع در تدوین استراتژی های توسعه؛ روان سازی اقدامات حمایتی و دسترسی نامحدود و جهانی به تکنولوژی، دانش و اطلاعات به عنوان یک سرمایه جهانی؛ توجه جامع و دقیق به علل ریشه ای دستیابی کند به اهداف توسعه ای هزاره در سطح جهانی؛توجه به ضرورت تقویت، حمایت و نگهداری از نهاد مقدس خانواده با تضمین مشارکت کامل زنان در تصمیم گیری های خصوصی و عمومی، در نظر گرفتن ابعاد جنسیتی در تمام اهداف توسعه در کنار یک هدف اختصاصی برای عدالت جنسیتی، مد نظر قرار گرفتن اقدامات زورمدارانه و تحریمهای یک یا چند جانبه به عنوان مانعی برای روند توسعه؛ توجه ویژه به وضعیت اسفبار زنان و دختران در سرزمینهای اشغالی و وضعیتهای جنگی.
وی در خاتمه تاکید کرد: هیات جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به اهمیت همکاریهای بین المللی در دستیابی به توسعه پایدار بر این باور است که چشم انداز، اهداف و راهبردها در این زمینه باید به نحوی شناسایی شود که قابلیت فراهم آوردن راه حلی جامع را داشته باشد. همان راه حلی که توسط همه ایجاد شده و برای همگان کاربردی باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، پنجاه و هشتمین اجلاس کمیسیون مقام زن با موضوع بررسی چالشها و دستاوردهای اهداف توسعه هزاره برای زنان و دختران و ارائه الگویی برای توسعه بعد از سال ۲۰۱۵ میلادی از نوزدهم در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک گشایش یافت و تا بیست و نهم اسفند ماه جاری ادامه خواهد داشت. نمایندگان دولتهای عضو کمیسیون مقام زن، ارکان ملل متحد و سازمان های غیردولتی از تمامی نقاط جهان در این اجلاس حضور خواهند داشت.
ارسال نظر