میانگین عمر زنان ایرانی دو برابر شده است
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی با بیان اینکه ازدواج زنان بعد از ۳۵ و ۴۰ سالگی به پدیده ای طبیعی تبدیل شده است، گفت: امید به زندگی در نیم قرن گذشته در جمعیت زنان و مردان به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته است، به گونهای که میانگین عمر خانمهای ایرانی نسبت به یکصد سال گذشته حدود دو برابر شده است.
به گزارش پارس به نقل از مهر، غلامعلی افروز در نهمین نشست اندیشه ورزی با موضوع « ازدواج در آئینه سن زیستی و روانی و فرزندآوری بعد از ۴۵ سالگی؛ نگاهی فراتر از باورهای کلیشه ای» با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر خانواده، برترین بستر آرامش گری متقابل زن ها و شوهرهاست. هدف غایی ازدواج، احساس آرامش و تجربه خوشبختی است و دیگر عملکردهای ازدواج همچون ارضای مطلوب و مشروع تمایلات جنسی و کشش های نفسانی و فرزندآوری از پیامدها و نتایج قهری ازدواج است و نه هدف اصلی آن.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان برای ازدواج، یک سقف محدود سنی را تعیین و تعریف کرد، گفت: در آموزه های عقلانی و جهان شمول دینی و در فرهنگ های متعالی در گستره جغرافیایی زمین، هیچ سقف سنی برای ازدواج تعیین نشده است. همه زن ها و همه مردها برای همیشه زندگی، به ویژه در سال های سالمندی و پیری، بیشتر به آرامش نیاز دارند و ازدواج برای داوطلبان دل آرام ازدواج در هر سنی، ارزشمند و مطلوب است.
به گفته افروز زندگی بدون همسر و مجرد ماندن آقایان و به ویژه خانم ها به صرف اینکه سن ایشان بالای ۴۰،۵۰،۶۰ و حتی بیشتر از ۷۰ سال است، نمی تواند در قاموس هستی و از منظر خالق زوج آفرین، امری میمون و مطلوب باشد. نباید خانم و یا آقایی که ازدواج ناموفقی را در گذشته تجربه کرده و یا به دلایلی همسر قبلی اش را از دست داده است، اندیشه ازدواج مجدد، مطلوب و دل آرامی را از دست بدهد ولو آنکه در سنین کهنسالی به سر می برد.
سلامت زیستی و پویایی حیاتی دختران ۴۰ ساله امروز همانند دختران ۲۰ ساله چهل تا پنجاه سال گذشته است
استاد ممتاز دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران اضافه کرد: امید به زندگی در نیم قرن گذشته در جمعیت زنان و مردان به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است، به گونه ای که میانگین عمر خانم های ایرانی نسبت به یکصد سال گذشته حدود دو برابر شده است.
وی تصریح کرد: سلامت زیستی و پویایی حیاتی دختران ۴۰ ساله امروز همانند دختران ۲۰ ساله چهل تا پنجاه سال گذشته است و مطلقاً روا نیست که در مخاطب قرار دادن دختران مجرد ۴۰ سال به بالا که عموماً از نظر زیستی و روانی آمادگی کامل برای ازدواج موفق و فرزندآوری مطلوب دارند اصطلاحات فوق العاده قدیمی نظیر « پیر دختر» را که نشان از واماندگی فرهنگی و دور بودن از یافته های پژوهش های نوین و جهان شمول است- به زبان جاری کرد و علاوه بر ایجاد اضطراب و تعارض در آنها و خانواده های ایشان مانع فرهنگی دیگری را به موانع ازدواج افزود.
زنان ۴۵ ساله به دور ازآسیب های گذشته ازدواج کنند و فرزند بیاورند
افروز ادامه داد: استانداردهای بهداشتی نسبت به گذشته فوق العاده فراگیر شده است و خوشبختانه خانم ها از بیشترین سلامت زیستی و مراقبت های بهداشتی برخوردار بوده و به دور از بسیاری از آسیب های گذشته می توانند در هر سنی ازدواج کرده و توفیق فرزندآوری را در بعد از سنین ۴۰ و ۴۵ سالگی داشته باشند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت و اصالت ازدواج و فرزندآوری در دوره جوانی، با ارائه نتایج پژوهش های سال های اخیر در چندین کشور گفت: حقیقت این است که ازدواج خانم ها بعد از ۳۵ و ۴۰ سالگی نیز به پدیده ای کاملاً طبیعی تبدیل شده است.
افروز تصریح کرد: فرزندآوری بعد از ۴۰ سالگی دیگر نمی تواند پدیده ای غیرعادی و غیرمعقول تلقی گردد، چرا که به دلیل سلامت زیستی خانم ها و برخورداری غالب ایشان از رحم سالم و شرایط مطلوب زیستی و روانی و مراقبت های ویژه بهداشتی و پزشکی و بعضاً غربال گری های لازم ژنتیکی و کروموزومی، عموماً نوزادان این قبیل مادران از سلامت عمومی قابل توجهی برخوردار هستند و مطالعات حاکی از آن است که فراوانی آسیب پذیرفتگی ها یا معلولیت های جسمی یا ذهنی در نوزادان این قبیل مادران، دیگر همانند یکصد سال و یا نیم قرن گذشته نیست و در غالب موارد، میانگین آسیب پذیرفتگی نوزادان ایشان کمتر از میانگین کل نوزادان جامعه است.
ارسال نظر