سرطان در ۱۰ سال آینده به دومین علت مرگ و میر تبدیل میشود
مدیر برنامه ملی مبارزه با سرطان وزارت بهداشت گفت: مبارزه با سرطان نیاز به عزم جدی دارد و بدون همکاری وزارتحانههایی همچون جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان محیط زیست امر مبارزه با سرطان به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
به گزارش پارس به نقل از سازمان اوقاف، علی قنبری مطلق، مدیر برنامه ملی مبارزه با سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر این که میزان بروز سرطان در ایران سیرصعودی دارد ولی میزان بروز آن از متوسط جهانی پائین تر است، اظهار کرد: مبارزه با سرطان نیاز به عزم جدی دارد و بدون همکاری وزارتحانه هایی همچون جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان محیط زیست و سازمان انرژی اتمی امر مبارزه با سرطان به نتیجه مطلوب نخواهد رسید؛ بنابراین نیاز است همه سازمان ها مرتبط چه در مورد کاهش عوامل خطر سرطان و چه در افزایش آگاهی عمومی و کنترل آن با هم مشارکت جدی تر و مهم تری داشته باشند تا معضل سرطان گسترش پیدا نکند و مهار شود. این مقام مسئول تصریح کرد که مهم ترین علل افزایش بروز بیماری سرطان در ایران به سه عامل اصلی بازمی گردد.
وی این عوامل را نخست افزایش سن جمعیت و امید به زندگی دانست که مسلماً هر چه سن افزایش پیدا می کند میزان بروز سرطان نیز بیش تر می شود و بیان کرد: دومین علل افزایش بروز سرطان نیز تغییر شیوه زندگی است؛ افزایش میزان شهرنشینی در ایران به بیش از ۷۰ درصد رسیده است.
جای خالی ۵ وعده میوه و سبزی در رژیم غذایی
مطلق با بیان این که در چنین شرایطی افراد به لحاظ جسمی تغذیه نامناسبی دارند، عنوان کرد: به عنوان مثال میزان استفاده از ۵ وعده میوه و سبزیجات در رژیم غذایی ایرانیان به کم تر از ۱۲ درصد رسیده، ۴۰ درصد آقایان و ۵۰ درصد خانم ها افزایش وزن دارند و میزان فعالیت جسمی و ورزشی در ایران پائین است؛ از سوی دیگر افزایش میزان مصرف قلیان و سیگار در کشور به عنوان یکی از عوامل بروز بیماری سرطان قابل توجه است و میزان متوسط مصرف سیگار در جمعیت ایرانی به حدود ۲۰ درصد برای آقایان و سه درصد به خانم ها رسیده است.
۴۰درصد سرطان ها قابل پیشگیری است
وی علل سوم افزایش بروز سرطان در ایران را عوامل محیطی همچون آلودگی آب و هوا برشمرد و افزود: افزایش آگاهی و اطلاع عمومی و سواد سلامت باعث می شود میزان ابتلا به سرطان در هر کشوری کاهش پیدا کند، به طوری کلی از ۴۰ درصد سرطان ها با روش پیشگیری می توان جلوگیری کرد، روشی که به صرفه ترین شیوه برای کنترل و مبارزه با سرطان است.
مدیر برنامه ملی مبارزه با سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: تقریبا بیش از نیمی از سرطان ها به مسائلی برمی گردد که به عادات شخصی افراد مرتبط است به طور مثال دسته کم یک سوم سرطان ها به شیوه زندگی ناسالم مربوط می شود، حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد سرطان در کشورهای در حال توسعه به سیگار مربوط است بنابراین بیش از نیمی از سرطان ها به مسائلی مربوط است که تحت کنترل شخص است و فرد می تواند در کاهش بروز آن داشته باشد.
سرطان در ۱۰سال آینده به دومین علت مرگ و میر تبدیل می شود
مطلق بیان کرد: بحث سرطان یک معضل جدی است و پس از بیماری های قلبی و عروقی و حوادث به عنوان سومین علل مرگ و میر در ایران شناخته می شود ولی پیش بینی می شود در ۱۰ سال آینده سرطان به دومین علت مرگ و میر تبدیل شود.
ارسال نظر