شبکه تلویزیونی «مدرسه» ایجاد می شود
وزیر آموزش و پرورش گفت: طی هماهنگی های به عمل آمده با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در صدد ایجاد شبکه مدرسه هستیم تا از این طریق به معلمان، دانش آموزان و اولیای آنها آموزش های لازم، ارزان قیمت و قابل دسترسی ارائه شود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در دیدار صمیمانه با کارشناسان مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه این مرکز، مغز متفکر وزارت آموزش و پرورش است گفت: بیش از ۹۸ درصد بودجه این وزارتخانه صرف حقوق کارکنان می شود و مابقی بودجه باید صرف انجام سایر امور و فعالیت های آموزش و پرورش شود.
وی با تأکید بر اینکه در فرایند یاددهی، یادگیری معلم نقش اساسی و کلیدی دارد، تصریح کرد: کار اصلی در آموزش و پرورش بر عهده نیروی انسانی است.
* ساختار طولی آموزش و پرورش نیازمند تعریف مجدد است
فانی، اقدامات صورت گرفته در بخش فناوری را مثبت عنوان کرد و اظهار داشت: نیروی انسانی جذب شده در دانشگاه فرهنگیان طی ۴ تا ۵ سال آینده آماده خدمت رسانی به جامعه هستند و باید قادر به پیش بینی نیازهای سال های آتی در زمینه تعداد، جنسیت و مناطق جغرافیایی نیازمند و همچنین رشته های مورد نیاز باشیم.
وی بحث ساختار طولی این وزارتخانه را نیازمند تعریف مجدد دانست و تأکید کرد: حرکت های جزیره ای انجام شده طی سال های اخیر در آموزش و پرورش یکی از عوامل مهم در خصوص مشکلات به وجود آمده است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: اهم فعالیت ما در راستای آمار و ساماندهی نیروی انسانی است؛ بحث ساماندهی نیروی انسانی نیز باید در یک مکان مشخص شکل گیرد تا در صورت نیاز مقام مسئول پاسخگوی سئوالات پیش آمده باشد.
وی همچنین قرار گرفتن هر معلم در جایگاه و موقعیت شغلی خویش را از دیگر مباحث مهم و ضروری خواند و بحث سامان نظام معلمی، ارزیابی حرفه ای معلمان و رتبه بندی آن ها را نیز سه حلقه متصل به هم دانست و افزود: وظیفه این مرکز تدبیر در این امور است.
* ساماندهی و بهسازی نیروی انسان کاری سخت و کمرشکن است
فانی، ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی را کاری سخت و کمرشکن عنوان کرد و یادآور شد: ما باید بتوانیم ظرف چهار سال آینده بخشی از فعالیت های مربوط به این امر را به انجام رسانیم.
وی با اشاره به پراکندگی نیروی انسانی در آموزش و پرورش گفت: با توسعه آموزش نیروی انسانی خیلی از فرهنگیان قادر به شرکت در کلاس های حضوری نیستند لذا فکر کردن روی خودآموز معلمان بسیار ضروری است.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: طی هماهنگ های به عمل آمده با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در صدد ایجاد شبکه مدرسه هستیم تا از این طریق به معلمان، دانش آموزان و اولیای آنها آموزش های لازم، ارزان قیمت و قابل دسترسی ارائه شود.
وی، مرکز ارزیابی حرفه ای معلمان را نیز مکانی مناسب برای ارزیابی دانسته های معلمان معرفی کرد و در ادامه این مرکز را صادر کننده گواهی جهت وارد شدن در حکم حقوقی معلمان ذکر کرد.
* برنامه ریزی بدون آمار همچون قدم هایی است که هنوز به زمین نرسیده است
فانی با بیان اینکه برنامه ریزی بدون آمار همچون قدم هایی است که هنوز به زمین نرسیده است، گفت: هرگونه برنامه ریزی در بخش های معاونت های آموزش و پرورش را نیازمند آگاهی از بودجه اختصاصی آن معاونت ذکر کرد و گفت: واحدهای مختلف باید نسبت به اعتبارات خود واقف بوده و با مطلع بودن از بودجه اختصاصی مربوطه اقدام به برنامه ریزی کند.
وی به برنامه سال ۹۳ در این خصوص اشاره کرد و اظهار داشت: بودجه معاونت ها طی سال آینده به تمام معاونت ها ابلاغ می شود تا برابر آن بودجه برنامه ریزی کنند.
فانی، احیای انجم های علمی در راستای توسعه مشارکت ها در وزارت متبوع را برگرفته از حرکت خودجوش معلمی عنوان کرد و این حرکت را گامی موثر و سودمند جهت کمک به بشریت ذکر کرد.
وزیر آموزش و پرورش حضور معلمان در مناطق محروم را کمتر از ۵ سال بیان کرد و افزود: حضور معلمان با کمتر از ۵ سال در مناطق محروم دارای تجربه کافی نبوده لذا باید از منطقه بومی نیرو گرفت و از این نیرو برای همان بوم استفاده کرد تا در امر آموزش و پرورش کمتر با مشکل روبه رو شویم.
ارسال نظر