به گزارش پارس به نقل از مهر، بیش از ۶ ماه از استقرار دولت تدبیر و امید می گذرد. در این مدت تغییرات لازم وجابجایی های ضروری در ساختار مدیریتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمانهای تابعه نیز همانند دیگر وزارتخانه ها و سازمانها ی تحت پوشش دولت انجام شده و در مواردی هم وزیر تعاون بر اساس معیارهایی که بر آن تاکید داشته همچون تعهد، تخصص، پاک دستی، داشتن سابقه مدیریت کلان، مشی اعتدالی و برنامه محور به همکاری خود با برخی معاونان وزارتخانه و مدیران و روسای سازمانهای وابسته ادامه داده است. گرچه هنوز حکم ابقای آنان را صادر نکرده است. به هر ترتیب بررسی کارنامه مدیریتی و عملکرد ۶ ماهه این افراد حاکی از آن است که فعالیتها و برنامه های راهبردی مدیران مذکور با وجود مشکلات و چالشهای پیش رو با خط مشی و سیاست های کلان دولت روحانی همسو بوده و برنامه های آنان در تامین نیازها و خواسته های جامعه هدف به ثمر نشسته است.

در این میان به نظر می رسد وزیر تعاون هم در ۶ ماه اخیر برای ابقا و یا قطع ادامه همکاری با این مدیران به جمع بندی لازم رسیده باشد چرا که مشخص نکردن ماندن یا نماندن این افراد نه تنها آنها را در بلاتکلیفی قرار داده بلکه انگیزه مدیران را در برنامه ریزی، تدوین و طراحی برنامه های بلند مدت و کلان برای سازمانهای تحت مدیریت خود کاهش خواهد داد.

تجربه نشان داده استمرار این وضعیت در بلند مدت نتیجه ای جز بی ثباتی و تزلزل در سیستم مدیریتی به دنبال ندارد. نکته دیگر انکه مدیران سطوح بالاتر در دیگر دستگاههای اجرایی نیز در جلسات مشترک و یا جهت عقد تفاهم نامه ها و قرار دادها با نگاهی توام با شک و تردید با این مدیران رفتار می کنند و حتی چنین نگاهی در بین کار کنان و مهمتر از آن در بین مراجعه کنندگان و مخاطبان هم مشاهده می شود.

البته از جمله نقاط قوت ربیعی در ماههای اخیر بکارگیری مدیران باسابقه و متخصص در حوزه های کاری بوده است. از جمله این افراد کورش پرند ریئس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است. او از چهر های دانشگاهی و از طراحان الگوی دیپلماسی مهارت در کشور است. از جمله اقدامات وی می توان به همکاری در تدوین نظام جامع مهارت و فناوری کشور، طراحی دوره های تکمیلی بین سطوح تحصیلی، طراحی و اجرای بسته های آموزش های مهارتی ویژه کودکان، طراحی و اجرای مدل آموزشی محصول محور در حوزه آموزش های مهارتی، طراحی سند راهبردی مهارت و فناوری، طراحی و راه اندازی پورتال مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، طراحی و اجرای دیپلماسی مهارت در سطح بین المللی اشاره کرد.

ایراندخت عطاریان مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز به عنوان تنها مدیر زن بیمه ای کشور که سابقه مدیریت کلان در قالب سیاستگذار و تصمیم ساز حوزه های بیمه ای و اقتصادی را در کارنامه خود دارد توانسته با بهره گیری از ظرفیت و توان مدیران شرکتهای تحت پوشش صندق بازنشستگی بیش از دو هزار میلیارد تومان از مطالبات و معوقات بازنشستگان را پرداخت کند. از دیگر بزرگ اقدامات دیگر عطاریان می توان به طراحی و تدوین آیین نامه استقرار نظام جامع تامین اجتماعی چند لایه، اجرای طرح ملی بیمه عمر و حوداث، آماده سازی و احداث خانه های امید، طراحی و اجرای طرح ملی بیمه طلایی برای ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بازنشسته و خانواده شان، پرداخت وام ضروری، طراحی سیسم جامع شاغلان و کارکنان دولت و برگزاری برنامه های فرهنگی همچون سفر های زیارتی و سیاحتی و ارایه تسهیلات رفاهی برای بازنشستگان و طراحی کمیته های مشورتی بازنشستگان نخبه اشاره کرد.

همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در مدت فعالیتش در این سازمان حمایتی و خدماتی اقدامات گوناگونی را انجام داده است. توزیع یک وعده غذای گرم در روستا مهدها، اجرای برنامه های توانبخشی، توزیع بن های غیر نقدی بین مددجویان، افتتاح مراکز درمانی ویژه معتادان و… از جمله این برنامه ها است. همچنین در زمینه مسکن و حوزه آسیبهای اجتماعی نیز راه اندازی سیستم اورژانس اجتماعی و واگذاری مسکن خانه های مهر به مدد جویان و معلولان از دیگر فعالیت های وی در بهزیستی بوده است. به گفته وی، یکی از سیاست های اصلی این سازمان توانمندسازی و حمایت از معلولان و مددجویان است. او وعده داده با استقلال و خودکفایی مددجویان می توان آنها را توانمند و از چرخه حمایتی خارج کرد.

دکتر محمد رضا سپهری رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی نیز از چهره های علمی و دانشگاهی است که تالیفات و مقالاتی در حوزه های کار و تامین اجتماعی، اشتغالزایی، کار آفرینی و مسایل مربوط به جامعه کارفرمایی و کارگری در سوابق اجرایی خود دارد. گفته می شود وی از تدوین کنند گان کتاب عملکرد ۱۰۰ روزه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در دولت تدبیر و امید بوده است. انجام طرح های تحقیقاتی در حوزه تعاون، تشکیل هسته های علمی در مراکزاستانها، ترجمه متون تخصصی و تدوین مقاوله نامه های بین المللی، تدوین راهکار های عملیاتی سیاستهای کلی اشتغال و تهیه وتدوین پنجره واحد کسب و کار در کشور از مهمترین اقدامات دکتر سپهری در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. بلاتکلیفی این مدیران در مورد ابقا شدن یا نشدن در پستهای خود در حالی است که هنوز ترکیب هیئت مدیره صندوق بیمه روستاییان و عشایر، صندوق بازنشستگی کشوری و بانک رفاه کارگران تغییر نکرده است. البته برخی شنیده ها حاکی از آن است که به زودی احکام اعضای جدید هیئت مدیره این صندوقها صادر می شود.