به گزارش پارس به نقل از تسنیم، معصومه ابتکار اظهار کرد: اراده دولت احیای دریاچه ارومیه است و در این خصوص سیاست های منسجمی را دنبال می کنیم.
دولت از توان علمی دانشمندان دیگر کشور های دنیا از جمله آلمان، انگلیس و ژاپن استفاده کرده است و از پتانسل های تمام صاحب نظران این عرصه به عنوان مشاور استفاده خواهد شد. وی گفت: در داخل کشور تمامی دستگاه های اجرایی باید با رویه مشخص و برنامه ریزی شده ای در جهت این اقدام مهم در کنار یکدیگر باشند. وخواستار ایجاد اتاق فکر های مردم نهاد در خصوص موضوع احیای دریاچه ارومیه هستیم چرا که حضور و مشارکت مردم در بحث های زیست محیطی می تواند راهگشای بسیاری از موضوعات زیست محیطی بخصوص ارتقاء فرهنگ سازی باشد.

معاون رئیس جمهوری در پاسخ به انتقال آب از دیگر حوزه ها از جمله ارس به دریاچه ارومیه گفت: این سازمان بدون ارزیابی های تخصصی زیست محیطی انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه را تایید نخواهد کرد و تا به امروز تحقیق قابل قبولی در این خصوص عرضه نشده است.

وی میانگذر دریاچه ارومیه را یکی از متهمان اصلی وضعیت فعلی این دریاچه دانست و گفت: ملاحضات اولیه در خصوص این میانگذر هرچه سریعتر باید انجام شود.

ابتکار ادامه داد: وضعیت دریاچه ارومیه بسیار پیچیده است و نباید معادلات زیستی را با معادلات ریاضی یکسان بدانیم چرا که وضعیت برخی از ابعاد دریاچه ناشناخته است.
معاون رئیس جمهور تدوین حق آبه دریاچه ارومیه را از اولویت های احیای این دریاچه در برهه فعلی عنوان کرد و گفت: این حق آبه هرچه سریع تر باید از پشت شد ها به دریاچه انتقال یابد.

وی با اشاره آلودگی هوا در کلانشهر های کشور از جمله تبریز گفت: سیاست های غلط دولت گذشته در کیفیت سوخت عرضه شده بخشی از این مشکلات را دامن زده است من نیز با مذاکرات و جلسات بسیاری که با بخش های مختلف وزارت نفت داشتیم قرار شد استانداردها در این فرایند ارتقاء پیدا کند و اجرای دقیق کیفیت سوخت براساس استاندارد یورو ۴ اجرایی شود.

ابتکار به طرح موضوع ادغام سازمان منابع طبیعی و محیط زیست از سوی برخی نمایندگان مجلس نیز اشاره کرد و گفت: این طرح در ذات خود به دنبال تضعیف جایگاه سازمان حفاظت محیط زیست است و بدون شک اکثریت نمایندگان مجلس با این موضوع مخالفت خواهند داشت ولی در هر صورت ما مطیع تصمیم مجلس هستیم.