پیش بینی آمار ۲۰ میلیون نفری بیماران سرطانی تا سال ۲۰۲۰
دبیر کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند، گفت: پیشگیری مقرون به صرفه ترین روش کنترل سرطان است. در حالی که شاهد افزایش آمار ابتلا به سرطان در جهان هستیم و پیش بینی میشود شمار مبتلایان در سال ۲۰۲۰ به حدود ۲۰ میلیون نفر برسد، باید گفت اکثر موارد بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اتفاق میافتد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر علمی قنبری مطلق با اشاره به برگزاری کنگره ملی" برنامه جامع کنترل سرطان" از ۱۵ تا ۱۷ بهمن ماه جاری در سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما، گفت: علاوه بر این همایش روز جهانی سرطان نیز در بعدازظهر روز سه شنبه پانزدهم بهمن ماه برگزار خواهد شد. وی افزود: ۲۰ پانل و کارگاه با موضوعات عام و تخصصی مرتبط با سرطان تدارک دیده شده است. پانلهای تخصصی با موضوع سرطانهای شایع نظیر سرطان پروستات، پستان، روده بزرگ و معده که با همکاری انجمن علمی تخصصی رادیوتراپی آنلکولوژی و انجمن علمی هماتولوژی برگزارمی شوند از همین جمله اند.
دبیرعلمی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با اشاره به برگزاری پانل هایی با موضع آلودگی هوا و دخانیات در این کنگره گفت: نقش آلودگی هوا در بروز بیماریهای مزمن همواره مورد بحث بوده است و مطالعات نشان مِی دهند آلودگی هوا از عوامل موثر در بروز سرطان است. همچنین علی رغم اینکه شاید مصرف کنندگان سیگار در آمارهای رسمی آمار بالایی را به خود اختصاص نداده و بر این اساس دو تا چهار درصد زنان و ۱۲ تا ۱۴ درصد مردان سیگاری باشند، اما متاسفانه مصرف قلیان آمار بالایی دارد و زنان ۱۰ درصد آن را به خود اختصاص داده اند. به دلیل اهمیت این موضوعات شاهد طرح آنها در کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان هستیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند، گفت: پیشگیری مقرون به صرفه ترین روش کنترل سرطان است. در حالی که شاهد افزایش آمار ابتلا به سرطان در جهان هستیم و پیش بینی می شود شمار مبتلایان در سال ۲۰۲۰ به حدود ۲۰ میلیون نفر برسد، باید گفت اکثر موارد بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اتفاق می افتد.
قنبری مطلق ادامه داد: افزایش سن جمعیت، گسترش شهرنشینی و مضرات سبک زندگی غلط و چاقی و کم تحرکی به عنوان عوامل عمده در بروز سرطان در ایران شناخته می شوند. به عنوان مثال تنها حدود ۱۵ درصد جمعیت ما چهار تا پنج وعده میوه و سبزی در روز مصرف می کنند.
دبیرعلمی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با بیان اینکه راهنماهای ملی سرطان و ملاحظات اقتصادی، حمایتهای مراقبتی و تسکینی، ملاحظات اخلاقی و حقوقی سرطان و همچنین پژوهش های کلان در حوزه سرطان از جمله دیگر مباحث مطرح در کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان هستند گفت: ارائه پیشنهادات راهگشا به سیاستگزاران و پزشکان متخصص جهت پیشگیری، درمان و کنترل هر چه موثرتر سرطان، کاهش موراد بروز سرطان و افزایش کیفیت زندگی بیماران بهبود یافته از جمله اهداف درنظر گرفته شده برای برگزاری این کنگره هستند.
همچنین دکتر مافی دبیر اجرایی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با تاکید بر اینکه تفاوت عمده کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با سایر کنگره های علمی پزشکی در سطح کشور، طیف متنوع و گستردگی مدعوین است، گفت: از تمامی ارگان های دخیل با امر سرطان از جمله وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، مجلس شورای اسلامی و سازمان انرژی اتمی دعوت به عمل آمده که در کنگره و پانل های علمی مختلف حضور داشته باشند که البته اکثر قریب به اتفاق آنها اعلام آمادگی کرده اند.
وی ادامه داد: پانلها از موضوعات تخصصی تا موضوعات عام را در برمی گیرند. همچنین مباحثی پیرامون مدیریت کلان کنترل سرطان مطرح می شود.
مافی به حضور ۲۵۰۰ شرکت کننده در کنگره اشاره و اظهار داشت: برای حدود ۵۴ گروه تخصصی در رده های مختلف تحصیلی از کارشناسی گرفته تا فوق تخصص، امتیازبازآموزی در نظر گرفته شده است و پزشکان عمومی هم به دلیل آنکه در صف اول تشخیص سرطان قرار دارند از بیشترین امتیاز بازآموزی برخوردارند.
دبیر اجرایی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ مقاله به دفتر دبیرخانه کنگره ارسال شد، افزود: از این تعداد ۲۰۰ مقاله پذیرفته شده است که به شکل پوستر در کنگره ارائه می شود.
وی در پایان از حضور مسئولان، هنرمندان، ورزشکاران و تعدادی از بهبودیافتگان سرطان به همراه خانواده هایشان در همایش روز جهانی سرطان که بعداز ظهر روز سه شنبه پانزدهم بهمن ماه برگزار می شود حضور خواهند یافت.
ارسال نظر