درخواست وزیر کشور از مداحان برای مبارزه با اعتیاد
وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه استمداد جویی از گروه های مختلف جامعه برای مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، سراغ مداحان رفت.
به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین، در یکی دو هفته گذشته، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور با گروه های مختلفی برای مبارزه با موادمخدر کمک گرفته است؛ هنرمندان و سینما گران، مدیران و اهالی رسانه، بسیج و… او امروز اما سراغ مداحان رفت و از آنها خواست که برای مبارزه با اعتیاد به میدان بیایند. او در دیدار با کانون مداحان و شعرای آیینی کشور در سازمان تبلیغات اسلامی گفت: فعالیت شبکه های اجتماعی در دنیا عمدتاً تخصصی و سیاسی اند اما شما اعتقادی، عقلی و احساسی کار می کنید.
رحمانی فضلی به اقداماتی که مداحان می توانند در زمینه کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد انجام دهند هم اشاره کرد و گفت: اکنون اگر خانواده معتادان به بهزیستی مراجعه کنند، این سازمان پوشش های لازم را نمی دهد و خانواده این افراد واقعاً بیچاره هستند. افراد معتاد زنانشان را به هر کاری از جمله تکدی، سرقت و بی ناموسی وادار می کنند و خانواده هایشان فاقد هر گونه اختیارند. شما در کانون مداحان و شعرای آیینی می توانید در درون خود تشکل های خیریه ایجاد کنید تا از خانواده معتادان حمایت کرده و با ایجاد شغل و حمایت های حقوقی حقوق از دست رفته این افراد را به آنها برگردانید.
رحمانی فضلی همچنین در حاشیه این دیدار درباره کمک خواستن از مداحان برای مبارزه با اعتیاد به خبرنگاران گفت: شبکه مداحان، عظیم و پرقدرت است و در همه جا با مردم و اعتقادات دینی آنها در ارتباط است و می تواند در این مسیر به ما کمک کند. ما جلسه ای با کانون مداحان داشتیم و قرار شده مجمع نمایندگان کانون مداحان، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان تحقیقات اسلامی به صورت سه جانبه روش های جدید اجتماعی کردن موضوع مواد مخدر را طراحی و اجرا کنند.
او همچنین گفت: با وزارت کار برای اختصاص بخشی از بودجه در زمینه اشتغال معتادان ترک کرده توافق شده تا بخشی از بودجه را برای اشتغال معتادان ترک کرده در نظر بگیرند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که صیانت از معتادان ترک کرده و خانواده شان باید در دستور کار قرار بگیرد، گفت: ایجاد اشتغال برای معتادانی که ترک کرده اند، آیین نامه مصوب دولت است و با توجه به این موضوع، درصد خاصی از اعتبارات اشتغال زایی را در این حوزه قرار داده ایم.
رحمانی فضلی در مورد زمان اجرای این طرح ها هم گفت: این طرح هم اکنون در استان های کشور در حال انجام است و ما به دنبال این هستیم که سهم اعتبارات را بالا ببریم تا مؤثرتر واقع شود. ما با همه اقشار و شبکه های اجتماعی که ظرفیت اجتماعی کردن مواد مخدر را دارند جلساتی برگزار کرده ایم تا در بحث پیشگیری، درمان و صیانت بتوانیم از آنها کمک بگیریم.
اما بخش هایی از سخنان وزیر کشور در جمع مداحان را به نقل از فارس بخوانید؛
- مواد مخدر بلای بزرگی است که جامعه به آن دچار است و در سیاست های کلان یازده گانه ابلاغ شده مبارزه با مواد مخدر به منزله جهاد تلقی شده است. تاکنون خدمات زیادی در این راستا کشیده شده اما نمی توانیم بگوییم که توانسته ایم آن را کنترل کنیم.
در راه مبارزه با مواد مخدر ۳۸۰۰ نفر شهید شده اند. هزینه های اقتصادی زیادی را متحمل شده ایم اما در کنترل این مسئله عقب تر از قاچاقچیان مواد مخدر هستیم. فعالیت های زیادی انجام شده اما از نظر اقتصادی بی صرفه بوده است به طوری که به عنوان مثال ماده مخدر را در مرز کیلویی ۲۰۰ میلیون تومان خریداری می کنند اما در کشور تا ۵۰۰ میلیون تومان فروخته می شود.
- چرخه مالی ناشی از فروش مواد مخدر در دنیا هزار میلیارد دلار است که در کشور ما به ۳ میلیارد دلار می رسد. این در حالی است که با تنوع مواد مخدر نیز روبه رو هستیم؛ در گذشته مواد مخدر در قالب تریاک بود و به عنوان دارو استفاده می شد و حتی اجازه کشت هم به آن داده می شد اما اکنون مواد مخدر صنعتی شده و بسیار خطرناک تر از گذشته وجود دارد.
- در حال حاضر یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد داریم. از سال ۸۶ تاکنون با نظرسنجی انجام شده از سوی نیروی انتظامی و دستگاه های مرتبط مشخص شده که اولین دغدغه خانواده ها مواد مخدر و سپس بیکاری است. اگر خانواده ۴ نفره برای این تعداد معتاد در نظر بگیریم ۶ میلیون نفر در کشور به طور مستقیم درگیر مواد مخدر هستند از این تعداد حدود ۶۳ درصد متأهل و ۵۳ درصد شاغل هستند.
- سن اعتیاد در ایران کاهش یافته است. ۵۰ درصد طلاق های جامعه به دلیل اعتیاد است و این در حالی است که آمار طلاق به شدت در کشور بالا رفته و از هر ۶ مورد ازدواج یکی طلاق است که اگر این افراد فرزندانی هم داشته باشند با معضل عظیمی مواجه خواهیم بود.
- در تحقیقات انجام شده ۲۰ درصد معتادان لیسانس دارند، ۷۰ درصد بالای دیپلم هستند، ۴۶ درصد از زندانی ها به نوعی به مواد مخدر ارتباط داشته و ۲۵ درصد غیرمستقیم در زندان ها به واسطه مواد مخدر بسر می برند.
- متأسفانه در ۵ سال گذشته آمار زنان معتاد از ۵.۲ درصد به ۹.۲ درصد افزایش یافته و می توان گفت دو برابر شده است. این در حالی است که زنان اساس تربیت خانواده هستند و اعتیاد زنان بسیار خطرناک است.
ارسال نظر