چرا باروری ابرها در مورد آلودگی هوای تهران جواب نمی دهد؟
روش باروری ابرها که در بسیار از کشورهای دنیا آزموده شده است، طبق اعلام مراجع رسمی از جمله سازمان WMO حدود ۱۵ درصد است.
گروه اجتماعی - این روزها گفتن و شنیدن از آلودگی هوا نقل هر مجلسی است، البته تجویز راهکارهای مختلف از سوی راننده تاکسی گرفته تا کارشناسان و نمایندگان مجلس و مردم و کوچه و بازار هم شنیدنی است.
به گزارش پارس ، یکی از مواردی که کارشناسان برای رهایی از آلودگی هوای تهران عنوان می کنند بارش باران است؛ به همین دلیل گاهی مسئولان از باوری ابرها برای بارش باران مصنوعی استفاده می کنند؛ روشی که به اعتقاد معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا بارورسازی ابرها تنها در مناطق مستعد می تواند باعث افزایش بارش شود و در هر منطقه ای جواب نمی دهد. مثلا در مناطقی که آلودگی هوا زیاد است، ممکن است ذرات ریز داخل ابرها آنقدر زیاد باشد که نه تنها الودگی هوا رفع نشود بلکه ابرها عقیم شوند.
هدایت فهمی ادامه داد: روش باروری ابرها که در بسیار از کشورهای دنیا آزموده شده است، طبق اعلام مراجع رسمی از جمله سازمان WMO حدود ۱۵ درصد است.
معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا با بیان اینکه برای بارش سه شرط به صورت هم زمان لازم است، افزود: اول اینکه توده هوای مرطوب وجود داشته باشد، دوم اینکه دما به دمای نقطه شبنم برسد تا قطرات رطوبت، چگالش پیدا کنند و در نهایت اینکه ذرات ریزی وجود داشته باشند که آب روی این ذرات چگالش پیدا کند.
او با تاکید بر اینکه اگر یکی از این شرایط هم محقق نشود، بارش اتفاق نخواهد افتاد، یادآور شد: مثلا در منطقه خشک هرچقدر هم عمل بارورسازی انجام شود و یا چنانچه در منطقه مرطوب، ذرات معلق کم باشد، بارش صورت نخواهد گرفت. بعضی مناطق هم مناطق فرونشینی هوا هستند و هوای مرطوب به اندازه کافی بالا نمی رود و بنابراین بارش هم در کار نخواهد بود.
ارسال نظر