علم ۲۰۱۳ در یک نگاه
سال ۲۰۱۳ با خود داستانهای زیادی را در حوزه علم به همراه داشت که از خاموشی شکارچی ناسا تا رونمایی از عینک واقعیت افزوده گوگل و پخت اولین همبرگر جهان از گوشت آزمایشگاهی را پوشش دادهاند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در این گزارش به بررسی رویدادهای این سال به ترتیب ماه ها پرداخته شده است.
ژانویه
* سال ۲۰۱۳ با اخبار بدی برای تلسکوپ شکارچی سیاره کپلر ناسا آغاز شد که چرخ حیاتی واکنش آن شکست. این تلسکوپ فضایی سپس به حالت ایمن فرو رفت و دیگر قادر به اسکن فضا برای سیارات فراخورشیدی احتمالی نیست.
اگرچه داده های به دست آمده از کپلر هنوز در حال بررسی بوده و تاکنون ۱۶۷ سیاره تائید شده اند.
فوریه
* یک سیارک در آسمان شهر چلیابینسک روسیه منفجر شده و منجر به زخمی شدن صدها انسان و آسیب دیدن ساختمانها شد. این رویداد می تواند به شناسایی سرنخهایی در مورد تاثیرات آینده برخورد با سنگهای بزرگتر فضایی کمک کند.
* بنیاد Inspiration Mars از برنامه هایی برای ارسال یک ماموریت دو نفره به مریخ در روز پنجم ژانویه ۲۰۱۸ خبر داد که در طول یک مینیموم خورشیدی انجام شده و در اوت سال بعد به سیاره سرخ خواهد رسید.
مارس
* سازمان فضایی اروپا، واضحترین نقشه تاکنون را از کل تابش زمینه کیهانی (CMB) ارائه کرد که نور بازمانده از جهان اولیه است.
آوریل
* سازندگان و اولین کاوشگران به آزمایش تجربی رایانه پوشیدنی گوگل پرداختند. این عینک قرار است در سال ۲۰۱۴ بطور عمومی در بازار عرضه شود.
مه
* ترس عمومی در اثر انتشار آنفلوآنزای مرغی H۷N۹ در میان انسانها در چین به وجود آمد.
* رصدخانه مونا لوا در هاوایی نشان داد که میزان دی اکسیدکربن جوی از علامت نمادین ۴۰۰ بخش در میلیون گذشته است.
ژوئن
* قدیمی ترین اسکلت پستاندار نخستین پایه شناخته شده تاکنون در شرق چین کشف شد.
ژوئیه
* سازمان بین المللی انرژی پیش بینی کرده که برق به دست آمده از منابع تجدیدپذیر تا سال ۲۰۱۶ از همه منابع دیگر به جز ذغال سنگ پیشی خواهد گرفت.
* رسانه های جهان از تولد اولین کودکی خبر دادند که والدینش کل ژنوم دسته ای از جنین های لقاح خارجی رحمی خود را به دنبال اختلالات احتمالی غربال کرده بودند.
اوت
* اولین گوشت همبرگر آزمایشگاهی در جریان یک برنامه تلویزیونی پخته و خورده شد.
سپتامبر
* بر اساس گزارشی از هیات میان دولتی تغییرات آب و هوایی، اکنون قطعیت بیشتری نسبت به گذشته در مورد ایجاد گرمایش اخیر جهانی توسط انسان وجود دارد.
اکتبر
* پیتر هیگز امسال توانست پس از تائید کشف ذره بوزون هیگز در مرکز سرن، جایزه نوبل فیزیک را به طور مشترک با فرانسیس انگلرت بدست بیاورد.
نوامبر
* گردباد هاییان در فیلیپین منجر به کشته شدن هزاران تن و ویرانی گسترده شد. باورها بر این است که این گرباد، قوی ترین نمونه ثبت شده در نوع خود است.
* هند اولین ماموریت مدارگرد مریخ خود (MOM) را به فضا پرتاب کرد. هدف اصلی این ماموریت ۷۳ میلیون دلاری، اثبات این امر است که هند نیز می تواند کاوشگر در مدار مریخ داشته باشد. همچنین کشف گاز متان در جو سیاره سرخ از دیگر اهداف این مدارگرد است.
دسامبر
* شواهدی در مورد این که خاطرات می تواند طی نسلها جهش داشته باشد، کشف شد. دانشمندان در آزمایشات خود دریافتند که موشها از بویی که پدربزرگ و مادربزرگشان برای اولین بار با آن مواجهه شده بودند، آگاهند.
* کاوشگر کنجکاوی اولین نشانه های قطعی را از وجود یک دریاچه آب قابل نوشیدن در جایگاه کنونی دهانه گیل در سطح مریخ پیدا کرد.
ارسال نظر