به گزارش پارس به نقل از صبحانه، عبداله گل افشان برای بوشهری نامی شناخته شده است؛ همان کاپیتان « ایلوت ایرانی که کشتی مسافری- تفریحی « رافائل» را به ایران آورد و خود نیز شاهد بمباران آن توسط هواپیمای عراقی در زمان جنگ تحمیلی و فروماندنش در آب های جنوب کشور بود؛ عبدالله همانقدر برای بسیاری از ایرانی ها ناشناخته است که « رافائل» .


کشتی ۲۷۰ متری رافائل که در دهه ۶۰ میلادی ساخته شده بود، توسط چند ایرانی ثروتمند از ایتالیایی ها خریداری شد. این کشتی تجملی با ۶۰ متر پهنا و گنجایش ۱۸۰۰ مسافر، یک شهرک تفریحی پر تجمل بود، با ۶ استخر مخصوص کودکان و بزرگسالان و ۷۵۰ کابین به صورت سوئیت های بزرگ و کوچک که در توصیف آن گفته می شد حمام هایش با مرمرهای گرانبهای ایتالیا پوشیده شده بود.

هدف از خرید چنین کشتی این بود که در یکی از جزایر ایران مستقر شود و جاذبه ای برای جهانگردان خارجی از جمله ثروتمندان کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد تا برای مدتی از امکانات تفریحی آن استفاده کنند.

این خرید، همزمان با وقوع انقلاب اسلامی شد و خروج کارکنان ایتالیایی رافائل و شرایط آن روز، باعث شد تا پروژه مد نظر خریداران آن مسکوت بماند. در سال ۱۳۶۲ تصمیماتی برای استفاده از رافائل در گوشه و کنار کشور شنیده می شد.

اما سرانجام روز پنجشنبه ۲۶ آبان سال ۶۲ دو هواپیمای عراقی در ضمن بمباران خارگ و بوشهر چند موشک هم به رافائل بی آزار و محترم زدند که تا نیمه اش در آب فرو رفت اما وجودش مزاحم تردد کشتی ها شد. در این زمان یک یدک کش، رافائل را که دیگر کسی داوطلب خریدش نبود، به منطقه ای دیگر منتقل کرد اما یک ماه بعد زمانی که رافائل بدون برق خاموش مانده بود،   کشتی باری ایران سیام به آن خورد و کاری را که هواپیماهای عراق آغاز کرده بودند به پایان برد.

رافائل شش سال بعد از آن که به سواحل ایران آمد، آرام آرام به زیر آب رفت، تکه تکه شد و مانند عروسی جان باخته و زنگ زده، نزدیک بوشهر زیر آب خفته بود. فرو رفتن این کشتی تفریحی که بزرگترین کشتی مغروق در خلیج فارس است تا امروز هم اثرات و تبعاتی برای تردد کشتی ها و محیط زیست دریایی کشورمان داشته است.

 


اما اکنون خبری خوش از سوی مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست نشان می دهد قرار است، رافائل پس از دقیقا ۳۰ سال و ۳۰ روز، از خواب شیرین بیرون بیاید و دولت با کمک متخصصان مجرب و تجهیزات نیروی دریایی ارتش، قصد دارد این کشتی را از آبهای بوشهر خارج کند.

به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به اینکه متخصصان کشورمان، تجربه عملی برای خارج سازی کشتی های غول پیکر از عمق دریا نداشته اند، بررسی ها نشان داد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی توان بررسی محاسبات و انجام این کار را داراست و اکنون نمایندگان قوه مجریه و ارتش، در حال بررسی و استخراج دستورالعمل های لازم و دستیابی به توافق با نیروی دریایی ارتش هستند.

 

اگرچه تجربه ناموفق خارج سازی نفتکش سونگ بونگ متعلق به کره جنوبی، از عمق آبهای جزیره خارک باعث شده بود تا مسئولان کشورمان با احتیاط بیشتری درباره رافائل برنامه ریزی کنند، اما تجارب و تخصص بالای نیروی دریایی ارتش باعث شده تا بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، احتمالا تا پایان سال ۹۲ این عملیات با موفقیت به پایان برسد و تایتانیک ایرانی بار دیگر خورشید را به نظاره بنشیند.