به گزارش پارس به نقل از تسنیم، محمدباقر قالیباف در مراسم ورود و آغاز به کار ۱۳۹ دستگاه اتوبوس دوکابینه بی آر تی و آغاز به کار" سیما تاکسی" و کنترل نظارت تصویری اظهار داشت: یکی از سیاست های روشن ما در سومین دوره مدیریت شهری تهران که بارها روی آن تاکید کرده ام ارتقاء کیفیت زندگی در شهر تهران است که ابعاد مادی و معنوی دارد.

وی ادامه داد: برای ارتقاء کیفیت زندگی در شهر تهران نیازمند چند موضوع هستیم که باید به آن توجه جدی معطوف کرد؛ نخست توجه به درون مجموعه شهرداری به ویژه در حوزه مدیریتی و منابع انسانی است.

شهردار تهران ادامه داد: در بحث مدیریت بهره وری طی دو سال گذشته ۶۵ الی ۷۰ درصد از جابجایی مسافران در اتوبوس ها با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت در این مجموعه انجام شد. بنابراین وقتی سخن از ارتقاء کیفیت به میان می آید یکی از مباحث مربوط به آن توجه به منابع انسانی و بهره وری است.

قالیباف با اشاره به اینکه در گذشته در هر دو موضوع مذکور دچار چالش های جدی بودیم، گفت: همه کسانی که در بخش کارگری هستند می دانند که اتوبوسرانی در بخش رسیدگی به کارگر و کارگری جزء بخش های موفق کشور است. در عین حال باید در حوزه تاکسیرانی نیز توجه ویژه ای به تاکسیران ها داشته باشیم چرا که آنها با سرمایه خود در شهر فعال هستند.

وی تصریح کرد: هر اتوبوس ۷۰۰ میلیون تومان خریداری می شود در حالیکه بر اساس قانون شهرداری موظف است تنها ۱۷.۵ درصد این هزینه ها را و باقی را دولت بپردازد. شهرداری چقدر می تواند درآمد داشته باشد که هزینه خرید همه اتوبوس ها را بپردازد این در حالیست که در همه جای دنیا دولت ها یارانه جدی و قابل توجهی برای حمل و نقل عمومی اختصاص می دهند.

قالیباف با اشاره به اینکه شهرداری تهران در تامین اتوبوس مورد نیاز برای شهر تهران کاملا تنهاست، گفت: بارها گفته ایم که مهمترین چالش شهر تهران آلودگی هواست و یکی از مهمترین اقداماتی که می تواند در کلانشهرهایی مانند تهران به کاهش آلودگی هوا منجر شود توسعه حمل و نقل عمومی و اعمال محدودیت برای استفاده از خودروهای شخصی است.

وی افزود: در حالیکه توجه به این رویکرد اهمیت ویژه ای دارد برخی افراد شهرداری را مورد انتقاد قرار می دهند که چرا بخشی از خیابان به عبور اتوبوس های بی آر تی اختصاص می یابد اما پاسخ بنده این است که چرا یک خودرو شخصی که به افزایش آلودگی هوا کمک می کند باید در سطح شهر تردد داشته باشد اما یک اتوبوس با ۱۰۰ نفر مسافر در ترافیک بماند؛ به عقیده بنده این وضعیت از انصاف دور است.

شهردار تهران با بیان اینکه یکی از مهمترین مدل های حمل و نقل عمومی در بخش ریلی آن است گفت: تا پیش از سال ۱۳۸۵ متوسط ساخت مترو در سال ۲.۵ تا ۳ کیلومتر بود اما توان فنی و اجرایی در کشور به گونه ای شده که سالانه ۳۰۰ کیلومتر مترو ساخته و بهره بردای می شود اما با این حال بار عمده احداث مترو نیز به دوش شهرداری است.

قالیباف افزود: در زیرساخت ها باید به صورت جامع به موضوع نگاه کنیم هر چند که اولویت بندی مهم و هدف ما کاهش آلودگی هوا است اما نیازمند ساخت پل و تونل نیز هستیم. همانطور که به توسعه مترو و بی آر تی نیاز داریم اما همه اینها باید به صورت جامع دیده شود.

وی ادامه داد: برخی برای بالا بردن سرفاصله حرکت قطارها معتقدند باید همه هزینه های مربوط به احداث مترو را به خرید واگن اختصاص دهیم، شاید این نظر در ظاهر مثبت باشد اما پخته و کارشناسی شده نیست.

شهردار تهران تصریح کرد: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد نوسازی و توسعه حمل و نقل عمومی است که برای این امر همه سازمان ها، همه بخش ها و همه مردم باید توجه خود را به آن معطوف کنند. یعنی همه سازمان ها در حوزه بخش خصوصی، نهادهای عمومی، دولتی، مردم و رسانه ها باید دست به دست یکدیگر دهیم تا در کلانشهری مانند تهران این مسئله حل و فصل شود.

قالیباف خاطر نشان کرد: با اطمینان می گویم که اگر به نکاتی که اشاره کردم توجه شود به طور حتم طی ۴ سال آینده تجربه موفقی در کاهش آلودگی هوا کسب خواهیم کرد. در سال ۱۳۸۰ مهمترین مسئله در آلودگی هوا تولید گازهایی مانند CO۲ بود اما در حال حاضر آمارها نشان می دهد بیش از دو سوم روزهای سال هوای تهران از این نوع گاز پاک است ولی آلودگی هوا در شهر عمدتا خطرات جدی به دلیل وجود ذرات معلق دارد که هر چه این ذرات ریزتر می شود خطرات بیشتری سلامت مردم را تهدید می کند.