یه گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمود مظفر با اشاره به اتمام مهلت پنج ساله قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران، گفت: سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در صورت انحلال سازمان مدیریت بحران می تواند حوادث کشور را بهتر مدیریت کند.

وی با بیان اینکه مدیریت امداد و نجات باید یک مدیریت یکپارچه و از درون سیستم امداد و نجات باشد، گفت: بیش از ۹۰ درصد از مراحل امدادرسانی از جمله ارزیابی، جست وجو و نجات، تغذیه و اسکان اضطراری بر عهده جمعیت هلال احمر است که امدادگران این سازمان مهارت و تجارب زیادی در بحث امدادرسانی به مردم آسیب دیده دارند.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه امدادگران این سازمان توانسته اند با حضور در حوادث بزرگ از جمله قحطی سومالی، سیل پاکستان، زلزله ترکیه، سونامی فیلیپین و… تجارب خوب و ارزنده ای در بحث امدادرسانی به افراد آسیب دیده داشته باشند، گفت: جمعیت هلال احمر با ارتباط بسیار قوی با فدراسیون بین المللی صلیب سرخ می تواند نقش مهمی در پوشش حوادث ایفا کند.

مظفر با بیان اینکه جمعیت هلال احمر بزرگترین شبکه امداد و نجات هوایی، آنست و ذخیره اقلام امدادی و غذایی را بر عهده دارد، گفت: به دلیل ظرفیت بالای مردمی می تواند در زمان وقوع حوادث و سوانح راهگشا باشد.

وی با اشاره به فعالیت موسسه علمی کاربردی هلال ایران، گفت: فعالیت این موسسه می تواند ما را در راستای تربیت امدادگران تخصصی یاری دهد.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به انتخاب رییس جمعیت هلال احمر توسط رییس جمهوری و حمایت اعضای دولت از جمعیت هلال احمر، گفت: این حمایت سبب می شود که جمعیت هلال احمر بتواند از ظرفیت های بالای مردمی بهره گیرد و در زمان حوادث و سوانح نیز به مردم پکیج کاملی ارائه دهد.

مظفر با بیان اینکه معاونت درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر می تواند به حادثه دیدگان خدمات درمانی ارائه کند، گفت: سازمان جوانان در استفاده از جوانان و سازمان داوطلبان نیز ما را در جذب خیران در فاز بازسازی مناطق آسیب دیده می توانند کمک کند.

وی با بیان اینکه نقطه مثبتی در سازمان مدیریت بحران ندیده ام، گفت: البته تشکیل آزمایشی این سازمان مهم بود، اما معتقدم نیروهای بسیار خوبی در این سازمان فعالیت می کنند اما از آنجا که کار و وظیفه ای برای آنان تعریف نشده، آنها بازدهی خوبی ندارند.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با طرح این سئوال که سازمان مدیریت بحران چه کاری انجام می دهد؟ گفت: اگر حادثه ای رخ دهد، در فاز اول جمعیت هلال احمر برای جست وجو و نجات وارد عمل می شود. سازمان های دیگر همچون آتش نشانی و اورژانس نیز بر اساس آیین نامه برای آنها وظایفی تعیین شده نیز وارد میدان می شوند و پس از آن هنگامی که بحث اسکان و تغذیه اضطراری مطرح می شود، باز سازمان امداد و نجات وارد شده و در فاز بازسازی نیز بنیاد مسکن وارد میدان می شود و حال جای سئوال است که سازمان مدیریت بحران چه نقشی ایفا می کند.

مظفر با بیان اینکه مدیریت یکپارچه باید در هنگام امدادرسانی وجود داشته باشد، گفت: قرار نیست سازمانی به سازمانی دیگر دستور دهد، بلکه قرار است هر سازمانی بر اساس وظایف خود به آن عمل کند و به نظر می رسد سازمان مدیریت بحران نقشی ندارد و جمعیت هلال احمر می تواند نقش مدیریتی در این زمینه ایفا کند.

وی با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران بر اساس قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی قرار بود پنج سال فعالیت کند، گفت: این سازمان در پایان عمر پنج ساله، باید مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد اما در حال حاضر چند ماهی از عمر قانونی این سازمان می گذرد.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به جایگاه بین المللی جمعیت هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر به دلیل اقدامات داخلی بسیار مناسب در پاسخگویی به حوادث و سوانح و همچنین اقدامات بین المللی بسیار مورد توجه جمعیت های ملی قرار گرفته، بگونه ای که انتخاب هلال احمر ایران آن هم با رای بالا به عنوان یکی از اعضای هیئت حکام نشان از توجه ویژه به ایران است و در حال حاضر هلال احمر ایران جز پنج جمعیت ملی برتر است.

سازمان مدیریت بحران کشور در ۲۵ دی ماه ۸۶ تشکیل و آیین نامه اجرایی این سازمان در ۲۳ فروردین ماه سال ۸۸ تدوین و اجرایی شد و سازمانی که بر اساس قانون، زیر نظر وزارت کشور فعالیت می کند و این سازمان بر اساس آیین نامه اجرایی خود، موظف است شورای هماهنگی سازمان را تشکیل دهد و تصمیمات توسط این شورا اجرایی و عملیاتی شود.

اعضای این شورا را رییس سازمان، معاون وزیر بهداشت، معاونان وزارت بازرگانی، راه و ترابری، کشاورزی، علوم، نیرو، نفت، سازمان شهرداری ها، معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری، معاون ستادکل نیروهای مسلح، رییس بنیاد مسکن، رییس جمعیت هلال احمر، معاون سازمان صدا و سیما و معاون شهردار تشکیل می دهند. رییس سابق جمعیت هلال احمر چندی قبل اعلام کرد: " سازمان ها و نهادهای کم کار در زلزله ورزقان و اهر در آذربایجان همچون سازمان مدیریت بحران و جهاد کشاورزی از رییس جمهور سابق تذکر گرفتند" . نمایندگان مجلس همچون نماینده ورزقان نیز از ضعف مدیریت بحران گله کرده اند.

بدین ترتیب به نظر می رسد مسوولان باید هرچه سریعتر تکلیف ابقا یا انحلال سازمان مدیریت بحران و واگذاری وظایف آنرا مشخص کنند و در این خصوص نیز با درس گرفتن از کاستی های قبل در زمینه مدیریت بحران ها به طور جدی وارد عرصه شوند.