به گزارش پارس به نقل از ایسنا، هر دو دریاچه کشف شده به طور تقریبی هشت الی ۱۰ کیلومتر مربع وسعت دارند.

جزئیات کشف این دو دریاچه جدید در نشریه تحقیقاتی « ژئوفیزیکال» منتشر شده است. به نظر می رسد این دریاچه های یخی سبب به جریان افتادن صفحه یخی گرینلند باشند و این پدیده باعث تغییرات در سطح آب دریاهای جهان شده است. کشف این دریاچه ها در گرینلند همچنین به کارشناسان کمک می کند تا به چگونگی واکنش یخچال ها نسبت به شرایط مختلف تغییرات جوی پی ببرند.

این مطالعه در انستیتو تحقیقات قطبی اسکات (SPRI) در دانشگاه کمبریج و با استفاده از تجهیزات راداری انجام شده است.

« استیون پالمر» ، سرپرست اصلی این تیم تحقیقاتی گفت: شواهد حاکی از وجود دریاچه های زیریخی در گرینلند است. این دریاچه ها نقش مهمی در سیستم آبرسانی توده های یخی ایفا می کنند زیرا چگونگی حرکت آب ها در بستر این یخچال ها به شدت بر سرعت حرکت یخچال ها اثر می گذارد.

به نقل از ساینس دیلی، استیون تاکید کرد: افزایش اطلاعات نسبت به این دریاچه های زیریخی به ما این امکان را می دهد تا با دقت بالاتری پیش بینی کنیم که یخچال های طبیعی چگونه در آینده به افزایش دمای هوا پاسخ خواهند داد.

این دو دریاچه در مقایسه با دریاچه هایی که در بستر یخچال های طبیعی منطقه جنوبگان کشف شدند با آنها فرق دارند و به نظر می رسد که در شرایط متفاوتی از آنها شکل گرفته اند.

کارشناسان می گویند: برخلاف دریاچه های کشف شده در قطب جنوب که سطح آنها در تمام طول سال زیر دمای انجماد باقی می ماند، دریاچه های تازه کشف شده در گرینلند تقریبا از آب های سطحی حاصل از ذوب شدن یخچال های طبیعی تغذیه می کنند و دریاچه های سطحی مجاور نیز در تغذیه این دریاچه ها در طول فصل گرم تابستان نقش دارند.