به گزارش پارس به نقل از مهر، وی افزود: این آلودگی می تواند منجر به تشدید علائم بیماری در میان این افراد شود، علاوه بر بیماران افراد سالم از جمله کودکان و سالمندان نیز در معرض خطر قرار دارند، زمانیکه آلودگی هوا از یک حدی می گذرد برای همه مضر است.

این فوق تخصص ریه در توصیه به بیماران، گفت: کسانی که بیماریهای مزمن ریوی و قلبی دارند یا افراد سالمند و کودکان توصیه می شود تا جایی که برایشان امکان دارد از منزل خارج نشوند، بویژه در ساعات ۱۰ صبح و ۵ بعد از ظهر که میزان آلودگی هوا شدت می گیرد، از تردد در مناطق آلوده و شناخته شده از جمله چهارراه ها خودداری کنند.

به گفته اصلانی، افراد بیمار و سالم همچنین نباید در این هوا ورزش کنند چرا که هنگام ورزش فرد مجبور است حجم بیشتری از هوا را وارد ریه کنند از این رو بیشتری آسیب را به فرد وارد می کند.

وی همچنین از افراد خواست تا تا جای ممکن از آنتی اکسیدانها که در سبزیجات، میوه جات و لبنیات از جمله شیر فراوان یافت می شود، استفاده کنند.

این متخصص با بیان اینکه بیماران به هیچ وجه در این روزها داروهای خود را قطع نکنند، ادامه داد: بیماران توجه کنند که حتما داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنند و در صورتیکه علائم بیماریشان تشدید شد، به پزشک مراجعه کنند.

بر اساس اعلام اصلانی، حمله آسمی، حمله قلبی و ایجاد عفونت تنفسی از جمله خطراتی است که این بیماران را در روزهای آلوده تهدید می کند. از این رو بهتر است این بیماران تا جای ممکن موارد یاد شده را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: به طور مستقیم این آلودگی نمی تواند منجر به مرگ بیماران شود اما بیمارستانها در این روزها با حجم زیادی از مراجعات بیماران مواجه شده اند، بیمارانی که به دلیل وخامت حال بستری شدند.

اصلانی به اهمیت آموزش برای پیشگیری از بروز بیماریها و تشدید آنها اشاره کرد و گفت: برنامه هایی مانند دکتر سلام شبکه آموزش قطعا در اطلاع رسانی به بیماران بی تاثیر نیست بویژه در بخش پیشگیری خیلی اقدامات می توان انجام داد، با این حال توصیه می کنیم تا برنامه سازان این آموزشها را در قالب برنامه های هنری و انیمیشن ارایه دهند. به هر حال مخاطبان آموزش تمام مردم هستند.