وزیر اسبق بهداشت با انتقاد از تعدد صندوقهای بیمه عنوان کرد
بیمه تکمیلی یعنی زیرمیزی
وزیر اسبق بهداشت با انتقاد از اینکه در سیستم سلامت یک عده بالای یک میلیارد تومان درآمد دارند و عده ای هم ۵۰۰ هزار تومان، گفت: بیمه تکمیلی همان زیرمیزی است و باید سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات، یقه این صندوقهای بیمه را بگیرند.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در برنامه تلویزیونی پزشکی « نبض» که اختصاص به بررسی چالش های بیمه سلامت داشت، عنوان کرد: باید پزشکی که در خط مقدم ارائه خدمات سلامت حضوری فعال دارد را از نظر مالی بهتر پشتیبانی کنیم و به آنجا نرسیم که یک پزشک در روستا یک حقوق بسیار پائین بگیرد و یک متخصص در کلان شهرها درآمدهای میلیونی داشته باشد.
وی با انتقاد از وجود بیمه تکمیلی عنوان کرد: متاسفانه بیمه تکمیلی به زبان عامیانه همان رومیزی و زیرمیزی است و باید تمام بیمه ها در یک بسته و پکیچ مشخص یکسان سازی شوند.
وزیر اسبق بهداشت در تشریح این مسئله که آیا این مقوله درست است که باید برای کاهش هر یک درصد پرداختی از جیب مردم ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه کرد، بیان داشت: مهمترین مسئله این است که همه در مقابل قانون سر خم کنند و موظف هستیم قانون را اجرا کنیم و وقتی این مسئله صورت پذیرد دیگر هیچ اختلافی وجود نخواهد داشت و مطمئن باشید اگر قانون اجرا شود پرداخت از جیب مردم نیز ۳۰ کاهش می یابد. (پرداخت از جیب مردم در حال حاضر بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد)
پزشکیان تصریح کرد: مسئولان امر باید صندوق های بیمه را یکی کنند، منابع را نیز درست ببینند تا همه مردم بیمه شوند. امروز چرا بیمه باید به ۱۰ برابر قیمت خرید کند، این کار تشویق متخلفان است بنابر این بودجه را باید طبق قانون تعیین کنند و برطبق برنامه نیز قانون نویسی کنند و کسی حق ندارد عنوان کند که به قانون عمل نمی کند.
وی با بیان این مطلب که در سیستم سلامت یک عده بالای یک میلیارد تومان درآمد دارند و عده ای هم ۵۰۰ هزار تومان، ادامه داد: اگر هزینه و اعتبارات ۱۰ درصد خالص هدفمندی و عوارض سلامت در مورد کالاهای آسیب رسان را پرداخت کنند مطمئن باشید هیچ مشکلی برای کاهش پرداختی هزینه های درمان از جیب مردم نخواهیم داشت. به هر حال وقتی یک کارخانه کالای آسیب رسان تولید می کند مسلماً زیردستان دچار بیماری ها می شوند و اینگونه کارخانجات باید عوارض سلامت را بپردازند.
وزیر اسبق بهداشت از پرداخت حقوق های پایین به پزشکان در روستاها و پرستاران انتقاد کرد و گفت: این در شرایطی است که برخی از پزشکان درآمد ماهانه بیش از ۵۰ میلیون تومان دارند.
پزشکیان به درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) کشورهای آمریکایی و اروپایی که دارای ارقام بالایی هستند، اشاره کرد و بیان داشت: این در حالی است که سهم GDP در ایران که باید ۷.۵ درصد باشد حتی به ۴ درصد هم نمی رسد و اگر پرداخت از جیب مردم را نیز حساب کنیم شاید به ۷ درصد برسد در حالی که در کشورهای غربی نیز پرداخت هزینه های درمان از جیب مردم نیست بلکه دولت ها این پرداخت ها را انجام می دهند.
وی با بیان اینکه اگر می خواهیم قانون را اجرا کنیم، باید کسانی که در سیستم سلامت نیاز به خدمات دارند، تحت پوشش قرار بگیرند. وظیفه حاکمیت دسترسی مردم به خدمات نظام سلامت است، در سال اول برنامه پنجم، دولت موظف بود که همه مردم را تحت پوشش بیمه همگانی قرار دهد. اما تا حالا این اتفاق نیفتاده و ما از دولت آقای روحانی انتظار داریم به قانون عمل کنند.
پزشکیان در پاسخ به این سئوال که مشکل بیمه نشدن همه مردم چیست، گفت: مشکل دولت است. اگر دولت همین الان قانون را اجرا کند، مشکل حل می شود. زیرا، تا زمانی که همه مردم تحت پوشش بیمه قرار نگیرند، مشکل پابرجاست. ما باید بر اساس پولی که داریم سفره پهن کنیم، بنابراین متولیان امر سلامت باید متعهد شوند که قانون را اجرا کنند.
وزیر اسبق بهداشت با بیان این جمله که ما فقط با لغات بازی می کنیم، ادامه داد: عدالت در سلامت آن زمان محقق می شود که وقتی یک فرد بی پول در بیمارستان بستری می شود، به او خدمات بدهیم.
پزشکیان با گلایه و انتقاد از تعدد صندوق های بیمه ای، وزارت بهداشت را مسئول برخورد با این قبیل صندوق ها دانست و خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت طبق قانون موظف است به بیمه ها تذکر بدهد و اساساً حق ندارند که صندوق های بیمه ای بزنند. سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات، باید یقه این صندوق های بیمه ای را بگیرند.
ارسال نظر