«تامکروز» را راه ندادند اما فرخ نژاد رفت!
فرهاد قائمیان گفت: افتخار میکنم به اینکه که برای ساخت «استرداد» میدان «سرخ» مسکو دست ایرانیها بود و آنقدر توان داشتیم که در جایی که حتی «تام کروز» اجازه کار پیدا نکرده بود، جولان میدادیم.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بازیگر فیلم سینمایی « استرداد» با بیان این جملات و تاکید بر اینکه از ابتدا مطمئن بوده « استرداد» فیلم خوبی می شود، ادامه داد: خوشحالم که سهمی در ساخت این فیلم سینمایی داشتم و خدا را شکر می کنم که یک کار آبرومندانه و با شرفی ساخته شد.
او که به همراه محسن علی اکبری، تهیه کننده « استرداد» در نشست ایسنا حضور پیدا کرده بود با اشاره به اینکه حتما دعایی پشت سر علی غفاری (کارگردان) بوده که توانسته چنین کاری را ارائه کند، درباره هجمه ها و حاشیه هایی که زمان ساخت این فیلم ایجاد شد، بیان کرد: نمی دانم وقتی فیلمی هنوزتولید نشده چه طور می توان جوی را علیه آن ایجاد کرد؛ یعنی حمید فرخ نژاد، محمود کلاری، بهمن دهقانی و ایرج رامین فر با آن همه سابقه ای که دارند، همگی انتخابشان غلط بوده و صرفا برای پول جمع شده بودند؟ !
این بازیگر اضافه کرد: اگر کمی سعه صدر داشته باشیم، شرایط بهتری را خواهیم داشت اما آنقدر سیاست زده شده ایم که می خواهیم همه چیز را به سمت الفاظ سیاسی ببریم. این در حالی است که وقتی فیلمنامه « استرداد» را خواندم با توجه به گفت وگوهایی که با آقایان علی اکبری و غفاری انجام شد، شرایط خوبی برای کار به وجود آمد و اطمینان داشتم فیلم خوبی تولید می شود.
قائمیان با تاکید بر اینکه رسالت همه ما این است که تلاش کنیم سینمای استوار و پا برجا داشته باشیم تا به این ترتیب از ریزش مخاطب هم به نحوی جلوگیری کنیم، افزود: ساخت این فیلم ناشی از این است که در آن سوی مرزها به سینمای ایران بسیار توجه دارند به طوری که ما توانستیم داخل کاخ « کرملین» که محل حضور رئیس جمهور روسیه است، فیلم خود را بسازیم. امیدوارم جایگاهی که سینمای ایران دارد را بتوانیم حفظ کنیم.
محسن علی اکبری هم در این نشست درباره زمان اکران « استرداد» به عنوان بهترین فیلم جشنواره توضیح داد: اگر این فیلم در زمان خوبی نمایش داده می شد، قطع به یقین بهترین فروش سال را می توانست داشته باشد، با این حال الان هم اطمینان دارم که « استرداد» جزو فیلم های پرفروش خواهد بود.
او گفت: البته هفته اول را خیلی نمی توان لحاظ کرد چرا که به دلیل مذاکرات ۱+۵ و مسابقات فوتبال و والیبال شرایط خاصی در جامعه حاکم بود، به همین دلیل تمام انتظار ما برای فروش فیلم از هفته سوم آغاز خواهد شد.
علی اکبری با بیان اینکه بهترین اتفاق فیلم رضایت مندی مخاطبان خواهد بود، ادامه داد: چند تن از سینماداران تهران در تماسی با من گفتند که بعد از چند سال شاهد بودند تماشاگران « استرداد» پس از پایان فیلم و خروج از درب پشتی، به ورودی اصلی سینما بازگشته و برای نمایش این فیلم تشکر کرده اند.
این تهیه کننده سینما تاکید کرد: « استرداد» می تواند این نوید را بدهد که سینمای ما تکنسین ها، بازیگران و دست اندرکاران لازم را در خود دارد تا یک فیلم کلاسیک و نزدیک به آثار هالیوود بسازد.
او درباره موضوع فیلم نیز گفت: ورود به تاریخ معاصر کار سختی است چون مدعیان زیادی دارد، به همین دلیل درباره موضوع آن و جریان طلاها تفاسیر متفاوتی وجود دارد، اما مساله مهم این است که ما فیلمی تولید کرده ایم که برهه ای از تاریخ را در مدیوم سینما نشان می دهد و خوب است این نکته بررسی شود که جز مباحث سیاسی، آیا این فیلم موفق بوده است یا خیر؟
علی اکبری با تایید این که به برخی از رسانه ها برای این فیلم فشار آمده است تا آن طور که باید به آن توجه نشود، اظهار کرد: به نظرم این کار ناجوانمردانه است و هنرمندانه این است که دور هم بنشینیم و بحث و جدل کنیم تا با نقد درست باعث رشد سینما شویم. مخاطب از این سینمای تکراری و تین ایجری خسته شده است.
او ادامه داد: من به وجود فیلم هایی مانند « روز واقعه» و « بازمانده» در سینمای ایران افتخار می کنم و به همین شکل طرف مقابل هم باید به « استرداد» افتخار کند. همان طور که الان به فیلم « محمد (ص) » مجید مجیدی هم که قطعا یکی از شاهکارهای سینمای دنیا خواهد بود افتخار می کنم، اما می بینیم هنوز فیلم تمام نشده حاشیه هایی برای آن درست کرده اند. در حالی که در هر زمانی طیف های مختلف فیلم ساخته اند و من هیچ گاه به خود اجازه نمی دهم درباره کار دیگری بد بگویم، چون آن پروژه مایه ی افتخار کشور است.
علی اکبری با تشکر ویژه از ابراهیم حاتمی کیا که در انتخاب بازیگران نقش داشت و به عنوان مشاور از ابتدا تا انتهای پروژه حضور پیدا کرده بود، گفت: « استرداد» به عنوان بهترین فیلم جشنواره سی و یکم فیلم فجر برگزیده شد و البته جوایز دیگری را هم کسب کرد، در حالی که برخی از داوران جشنواره به من گفتند، اگر می توانستند هر ۱۴ سیمرغ فجر را به « استرداد» می دادند، البته از نظر من همان یک سیمرغ « بهترین فیلم» هم برابر با ۱۴ سیمرغ است و به همه اعضای گروه تعلق دارد.
علی اکبری درباره تبلیغات فیلم نیز توضیح داد: از آنجا که عکس بازیگر زن خارجی بی حجاب بود برای تهیه پوستر با مشکل روبرو بودیم به همین دلیل تلاش کردیم این مساله را با نقاشی برطرف کنیم. هم چنین قرار است تیزرهایی از تلویزیون پخش شود و امیدوارم با توجه به خوب بودن فیلم، مخاطبان از تماشای آن رضایت داشته باشند.
فیلم سینمایی « استرداد» به کارگردانی علی غفاری، نویسندگی علیرضا طالب زاده و تهیه کنندگی محسن آقا علی اکبری در گروه « آفریقا» و به جای « آزادراه» اکران شده است. این فیلم سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
این فیلم به موضوع غرامت جنگی می پردازد که قرار بود توسط انگلستان، آمریکا و شوروی برای جنگ جهانی دوم به ایران داده شود و مربوط به مقطع زمانی ۱۳۳۲ است.
ارسال نظر