واکسن دانش آموزان وارد شد. واکسن دانش آموزان در حال ارائه به کودکان بالای 12 سال است. فعلا واکسن دانش آموزان زیر 12 سال تایید نشده است. بعد از پایان واکسن دانش آموزان مدارس باز خواهد شد.

با واردات واکسن دانش آموزان مقدمات برای حضوری کردن مدارس انجام می شود. می توانید با ذخیره این خبر از آخرین خبرها در خصوص واکسن دانش آموزان اطلاع یابید.

شما با عضویت در سیستم پوش نوتیفیکیشن سایت ما می‌توانید از تکمیل شدن این مطلب و سایر مطالب مشابه مطلع شوید.     

آنچه در مطلب واکسن دانش آموزان می خوانید:

 

اعتماد عین اللهی به واکسن دانش آموزان

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت طی توییتی از  تزریق واکسن سینوفارم به نوه‌اش خبر داد. او در توئیت خود نوشت:

اعتماد به واکسیناسیون جزو الزامات بهداشتی امروز کشور است.

 

 

امروز واکسن سینوفارم به نوه‌ام تزریق شد.

 

واکسن دانش آموزان

 

آغاز واکسیناسیون دانش آموزان

در این میان اما وعده‌ها برای واکسیناسیون دانش‌آموزان سرانجام از روز گذشته ( ۲۸ شهریورماه) با تزریق واکسن به دانش‌آموزان سال آخر متوسطه دوم (متولدین ۱ مهر ۱۳۸۲ تا ۱ مهر ۱۳۸۳) به مرحله اجرایی رسید. البته این درحالی بود که وزیر بهداشت پیش‌تر تاکید کرده بود واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال بلامانع است اما بر اساس آنچه که در سامانه salamat.gov.ir مشاهده می‌شود، فعلا سامانه برای متولدین ۱۳۸۳ و ماقبل بازگشایی شده است که احتمالا این تصمیم برای جلوگیری از بروز تجمع دانش‌آموزان در مراکز تجمیعی واکسیناسیون گرفته شده است.

 

واکسن دانش آموزان

 

از طرفی دکتر محمدمهدی‌ گویا _ رییس مرکز مدیریت بیماری‌ های واگیر وزارت بهداشت نیز درباره واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال، تاکید کرده است: « از آنجا که دانش آموزان پایه دوازدهم باید خود را به تحصیل حضوری رسانده و آماده شرکت در آزمون کنکور شوند، از نظر ما در اولویت قرار دارند؛ بنابراین، امیدواریم که واکسیناسیون را از پایه دوازدهم آغاز کرده و به پایه‌های بعدی برسیم.»

 

 

البته بر اساس اعلام دکتر بهرام عین‌اللهی _ وزیر بهداشت به ایسنا، «انجام واکسیناسیون به منزله بازگشایی مدارس نیست، بلکه زمینه‌ها فراهم می‌شوند و برای بازگشایی مدارس لازم است هر دو دز واکسن تزریق شود و در مرحله بعدی با مطالعات گسترده‌ای که انجام می‌شود، واکسیناسیون کودکان ۷ تا ۱۲ سال نیز آغاز خواهد شد.»

 

واکسن دانش آموزان

 

چرایی انتخاب سینوفارم برای دانش آموزان

اما سوال اصلی اینجاست؛ کدام واکسن‌ها برای دانش‌آموزان مناسب است؟ پرسشی که وزیر بهداشت در پاسخ به آن تاکید می‌کند که «براساس مطالعاتی که انجام شده واکسن سینوفارم برای این گروه سنی تزریق خواهد شد و این واکسن در اختیار همه مراکز نیز قرار داده شده است.»

پیش از این نیز دکتر محمدرضا شانه‌ساز_ رئیس سازمان غذا و دارو از صدور مجوز تزریق واکسن‌های پاستوکووک و سینوفارم برای سنین کمتر از ۱۸ سال خبر داده بود. به اذعان او مطالعات بالینی بر این واکسن‌ها نشان داده است که این واکسن‌ها می‌توانند در سنین نوجوانی استفاده شوند که البته در سبد واکسیناسیون ما هم وجود دارد.

البته علی‌رغم وجود واکسن سینوفارم در کشور و سهم بالای تزریق آن، اما هنوز واکسن پاستوکووک به شکل جدی در شبکه واکسیناسیون کشور توزیع نشده است، اما شانه‌ساز در این زمینه نیز تاکید کرده است:« ما در مهر ماه امیدواریم که حداقل ۶ میلیون دز واکسن پاستور را داشته باشیم و واکسن پاستور در مهر ماه به صورت جدی وارد بازار می‌شود.» بر این اساس طبق اظهارات رییس سازمان غذا و دارو، فعلا دو واکسن اصلی کاندید برای تزریق به نوجوانان و دانش‌آموزان کشور سینوفارم و پاستوکووک است. 

 

 

در هر حال اکنون قطار واکسیناسیون کرونا به ایستگاه دانش‌آموزان رسیده است تا با گسترش واکسیناسیون آنان سرانجام بتوان پس از قریب به یک سال و نیم به بازگشایی حضوری مدارس امیدوار شد.

 

واکسن دانش آموزان

 

روند واکسیناسیون معلمان نیز با سرعت خوبی انجام شده و بنابر اعلام محمدمحسن‌ بیگی _ مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش خوشبختانه تاکنون بیش از ۹۰ درصد معلمان، دوز اول واکسن خود را دریافت کرده‌اند و تزریق دوز دوم نیز از روزها قبل آغاز شده است.

 

 

واکسن کودکان چند دوز است 

یکی دیگر از حواشی واکسن سینوفارم، مساله تک دوز یا دو دوز بودن آن برای کودکان بود. پیش از این «حیدر محمدی» مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، در مصاحبه‌هایی عنوان کرده بود واکسن سینوفارم کودکان و بزرگسالان با هم فرقی ندارند. با این وجود برخی گفته‌ها از تک دوز بودن واکسن سینوفارم تزریق شده برای کودکان حکایت داشت. «پیام طبرسی» عضو کمیته علمی کشوری کرونا در این باره گفته بود: «طبق مطالعات، اعلام شده که واکسن سینوفارم کودکان یک دوز بوده و با سینوفارم بزرگسالان متفاوت است. کودکان قرار است یک دوز واکسن تزریق کنند. پاستور هم هنوز تولید و وارداتش به میزان مورد نیاز انجام نشده و اکنون عمدتاً سینوفارم وارد شده است. البته پاسخ به این موضوع که واکسن کودکان یک دوز یا دو دوز است، هنوز دقیق نیست و باید صبر کنیم تا ببینیم سیاست وزارت بهداشت چیست و اعلام شود.» 

 

واکسن دانش آموزان

 

از طرفی دبیرکل جمعیت هلال احمر، هم ۴ مهرماه اعلام کرده بود: «امروز ۶ میلیون دوز واکسن کرونای تک دوز از مجموع ۱۲ میلیون دوز توصیه شده برای سنین ۳ الی ۱۷ سال وارد کشور و تحویل وزارت بهداشت شد.» پس از این خبر و با توجه به اینکه نشانی از واکسن تک دوز سینوفارم برای کودکان در منابع مختلف دیده نمی‌شود، بحث‌ها پیرامون این موضوع در فضای مجازی بالا گرفت. به طوری که «کیانوش جهانپور» سخنگوی سابق وزارت بهداشت هم در دو توییت تاکید کرد واکسن تک دوز سینوفارم برای اطفال وجود خارجی ندارد. او در یکی از توییت‌ها نوشت: «احتمالاً منظور واکسن کانسینو چینی بوده که برای بزرگسالان هم تک دوز استفاده می‌شود، پلتفرمی شبیه دوز دوم اسپوتنیک است و تنها یک مطالعه ۱۵۰ نفری روی کودکان ۶-۱۷ سال داشته که تزریق تک دوز با دزاژ پایین‌تر را برای کودکان پیشنهاد کرده است.» 

 

 

اختلاف‌نظر پیرامون واکسن تک دوز اطفال اما به اطلاعیه وزارت بهداشت ختم شد که اعلام کرد این خبر به اشتباه منتقل شده است: «واکسن سینوفارم، واکسن تک دوز نبوده بلکه باید بعد از یک دوره، دوز دوم آن هم تزریق شود و واکسن‌های وارداتی اخیر هم مانند همان واکسن‌های سینوفارم قبلی است که برای بزرگسال استفاده می‌شد و دارای همان خصوصیات و برند هستند.» 

واکسن دانش آموزان

 

 

واکسن سوبرانا تائیدیه جهانی ندارد

علیرضا ناجی، عضو کمیته علمی کووید۱۹ کشور درباره میزان کارآیی واکسن کرونای دانش‌آموزان به تجارت‌نیوز می‌گوید: «واکسن سوبرانا واکسن کوبایی است که در ایران به نام پاستووک شناخته می‌شود. این واکسن پروتئینی است که مرحله سه کارآزمایی بالینی آن در کوبا و ایران در حال انجام است. تقریبا مرحله پایانی این کارآزمایی را در ایران می‌گذراند.»

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی درباره کارآیی واکسن سوبرانا می‌گوید:« کارآیی این واکسن طبق مطالعاتی که گزارش کرده‌اند، برای دو دز بالای ۶۰ درصد و برای تزریق سه دز بالای ۸۰ درصد است.»

ناجی ادامه می‌دهد: «واکسن سوبرانا تائیده سازمان بهداشت جهانی را ندارد و فقط مجوز از سوی کوبا را دارد. ضمن اینکه کوبا مجوز اضطراری این واکسن را برای کودکان دو تا ۱۷ ساله صادر کرده و در حال تزریق آن به کودکان است.»

 

واکسن دانش آموزان

 

آنطور که ناجی می‌گوید واکسن سینوفارم نیز که در ایران تزریق می‌شود، چین و امارات هم مجوز مصرف آن را برای کودکان ۳ تا ۱۸ سال را داده‌اند. در حال حاضر واکسن‌های فایزر برای کودکان پنج تا ۱۶ ساله و مدرنا برای ۱۲ تا ۱۷ ساله مجوز مصرف دارند.

قرار بود ۱۶ میلیون دانش‌آموز با واکسن خاص وارداتی واکسینه شوند. تناقض‌هایی در گفته‌های مسولان وجود دارد که هنوز مشخص نیست واکسیناسیون دانش‌آموزان دقیقا با چه نوع واکسنی انجام می‌شود.

 

می‌توانید این مطلب را ذخیره کنید تا از تغییرات آن و یا آخرین اخبار واکسن دانش آموزان مطلع شوید.