استراحت مطلق هنگام کمردرد ممنوع
فوق تخصص روماتولوژی درمان درد کمر را در مرحله حاد، شامل استراحت کوتاه و استفاده از داروهای ضد التهاب و شُلکننده عضلات دانست و گفت: به هیچ عنوان استراحت مطلق پیشنهاد نمیشود چرا که افراد در بازگشت به زندگی دچار مشکل میشوند.
به گزارش پارس ، احمدرضا جمشیدی در گفت وگو با فارس، اظهار داشت: مهمترین علامت دیسک کمر، همان کمردرد است؛ به صورتی که فرد حتی زمان شروع درد را به یاد می آورد و این درد به دنبال یک فعالیت سنگین پدیدار می شود.
فوق تخصص روماتولوژی گفت: اگر درد در افرادی که کمردرد پیدا می کنند همراه با انتشار به اندام تحتانی باشد، درگیری سیاتیک است.
استاد و رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: اگر کمردرد بدون انتشار درد به اندام تحتانی باشد، کمردرد حاد موضعی است.
جمشیدی افزود: در صورت ابتلای فرد به کمردرد، فرد ناخودآگاه کمرش را به طرفی خم می کند که دردش کمتر شود و دستش را نیز روی قسمتی می گذارد که درد از آنجا شروع شده که به این حالت، وضعیت ضد درد می گویند.
فوق تخصص روماتولوژی تصریح کرد: سیاتیک درگیر شده می تواند به دو صورت بروز پیدا کند، بدین ترتیب که اگر درد از کنار خارجی پا به خلف پا و بعد به انگشت اول ختم شود، سیاتیک ریشه پنجم است و اگر ریشه اول از کنار خارجی پا به خلف پا و بعد به انگشت کوچک پا منتهی شود، درگیری دیسک همراه با سیاتیک ریشه اول است.
جمشیدی، درمان درد کمر و سیاتیک و دیسک را در مرحله حاد، استراحت کوتاه و استفاده از داروهای ضد التهاب و شُل کننده عضلات دانست و افزود: امروزه به هیچ عنوان استراحت مطلق پیشنهاد نمی شود.
فوق تخصص روماتولوژی در پاسخ به پرسش فارس، درباره علل توصیه نکردن به استراحت مطلق گفت: اگر فرد استراحت مطلق داشته باشد خیلی دیر به زندگی عادی برمی گردد و در بازگشت به زندگی دچار مشکل می شود.
جمشیدی افزود: بسته به شدت درگیری، ۴۸ ساعت تا ۱۵ روز استراحت به افراد پیشنهاد می شود؛ البته بیماران توجه داشته باشند که باید به فواصل کوتاه در طول روز راه بروند و این راه رفتن در مجموع یک تا ۲ ساعت شود تا بتوانند به راحتی به زندگی عادی و کاری خود باز گردند.
فوق تخصص روماتولوژی به این دسته از بیماران پیشنهاد کرد: از خم شدن بپرهیزند؛ بار سنگین حمل نکنند و از انجام هر حرکتی که باعث تشدید درد می شود اجتناب ورزند.
ارسال نظر