تا چه زمانی باید به شیردهی کودک ادامه داد؟
یک متخصص زنان و زایمان معتقد است: اگر قبل از آنکه کودک به یک سالگی برسد، مادران هم شیر خود و هم شیر در شیشه به او دهند، کودک همان طور که به پایان اولین سال تولدش نزدیک میشود، شیشه را ترجیح میدهد.
به گزارش پارس ، کریمی در گفت وگو با ایسنا، افزود: دلیل این مسئله این است که شیر از شیشه راحت تر و سریع تر جریان می یابد و بچه های بزرگتر اگر بدانند انتخاب سریعتری برای سیر شدن خود دارند، کم طاقت تر می شوند.
وی با اشاره به این که بسیاری از مادران پس از شش ماهگی کودک، به طور طبیعی وعده های شیردهی را کم می کنند، اظهار کرد: زمانی که کودک با طعم غذاهای جامد آشنا می شود و غذا خوردن را در کنار مادر و اعضای خانواده تجربه می کند، ترجیح می دهد به همین کار ادامه دهد.
کریمی با بیان این که برخی مادران فکر می کنند در این مرحله می توانند کودک را از شیر بگیرند، عنوان کرد: باید سعی کرد به تدریج و با یک برنامه گام به گام کودک را از شیر گرفت. در قدم اول، مادران باید هنگام ناهار شیر خود را به کودک ندهند و به جای آن همراه با ناهار به کودک یک فنجان شیر بدهند.
این متخصص زنان ادامه داد: در گام بعدی باید پس از چند روز، شیر را در یکی از وعده های شیر خواری کودک حذف کرده و به جای آن یک فنجان آب یا آب میوه به او داده شود. وعده های شیردهی باید به تدریج کم شود، اما در ابتدا نباید وعده کامل شب یا صبح را حذف کرد، چرا که شیر برای کودک در این وعده ها بسیار حیاتی و مفید است.
کریمی با ذکر این نکته که با گذشت زمان می توان وعده شام و صبحانه شیردهی کودک را نیز قطع کرد، گفت: در این مواقع همسر یا سایر اعضای خانواده می توانند با پرت کردن حواس کودک از شیر خوردن، به کنار گذاشتن این عادت به کودک کمک کنند.
وی با تاکید بر این که پایان دادن به شیردهی اگر به تدریج انجام شود، هم برای مادر و هم برای کودک آسان تر است، ادامه داد: در صورتی که این کار به سرعت انجام شود، ممکن است مادر را با مشکل روبرو کرده و کودک هم در صورت نادیده گرفتن نیازش آسیب می بیند و با قطع سریع شیردهی او در وضعیت نگرانی و عدم اطمینان قرار می گیرد.
این متخصص با اشاره به این که از شیر گرفتن کودک بستگی به تصمیم مادرشان دارد، بیان کرد: مادران نباید نسبت به شیردهی دیدی انتقادی و یا منفی داشته باشند و زمانی باید این کار را انجام دهند که کودک بزرگ شده و می توانند وعده های غذایی را به طور کامل جایگزین شیر مادرشان کنند.
کریمی خاطرنشان کرد: در صورت از شیر گرفتن کودک باید به دنبال راه حل هایی برای سرگرم کردن کودک بود. والدین بویژه مادران باید در طول روز وقت هایی را پیدا کنند که بتوانند کودکشان را در آغوش گرفته و برایش کتاب بخوانند و یا با او بازی کنند، باید توجه داشته باشند که با قطع شیر دهی رابطه نزدیکشان با کودک از بین نمی رود، بلکه برعکس باید بر اساس رابطه ایجاد شده، برای تمام عمر رابطه نزدیکی را با فرزندشان پایه ریزی کنند.
ارسال نظر