به گزارش پارس به نقل از فارس، کودکان به دلیل مشکلات قلبی، اختلالات غدد، مصرف برخی داروها، چاقی و دیابت به فشار خون مبتلا می شوند.

در برخی موارد برای فشار خون بالا در کودکان علت زمینه ای خاصی مشخص نمی شود که در این صورت به آن فشار خون بالای اولیه گفته می شود. اضافه وزن و چاقی در کودکان معمولا در فشار خون بالای اولیه وجود دارد.

در میان نوجوانان تعداد بیمارانی که به فشار خون اولیه مبتلا هستند بیشتر است اما در کودکان زیر ۱۰ سال یعنی قبل از بلوغ بیماری فشار خون بالا ناشی از یک دلیل اساسی و زمینه ای دیگر است به همین دلیل به آن فشار خون ثانویه می گویند. کودکان چاق مبتلا به فشار خون بالا با خطر بیماری های قلبی در بزرگسالی مواجه هستند.

بنابراین احتمال وجود علل ثانویه برای فشار خون بالا در کودکان بسیار بیشتر از بزرگسالان است و بیماری کلیه شایع ترین علت آن محسوب می شود.

از عوامل دیگری که می توان در ابتلای کودکان به فشار خون بالا اشاره کرد مشکلات قلبی، اختلالات غدد داخلی، اختلالات روماتولوژی (بیماری های استخوانی و مفصلی) و مصرف برخی داروها اشاره کرد.

کودکان مبتلا به فشار خون بالا همچنین باید از نظر سایر عوامل خطر بیماری قلبی و عروقی شامل دیابت و چربی خون بالا غربالگری شوند و با انجام معاینات قلبی و شبکیه چشم مورد ارزیابی آسیب اجتماعی اعضای دیگر بدن قرار گیرند.

سابقه خانوادگی فشار خون بالا و بیماری قلبی و عروقی همچنین سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری جزء عوامل خطر محسوب می شوند و در مقابل خطر فشار خون بالا در کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده اند کمتر است.

بیماری فشار خون بالا در کودکان بدون علامت است و یا ممکن است علائمی مانند اختلالات خواب داشته باشد و یا اگر از نوع ثانویه باشد به دلیل بیماری های کلیوی به ویژه عفونت ادراری خود را نشان دهد بنابراین توصیه می شود بدون تجویز پزشک و خودسرانه به کودکان دارو داده نشود و فشار خون در تمام کودکان بالای ۳ سال اندازه گیری شود.