کدام نوع تخمه سالمتر است؟ !
همراه ما در خیلی از لحظه های خوب زندگی مان است؛ اما آیا این خوراکی تمام ایرانی، ارزش غذایی هم دارد و کدام نوعش سالم تر است؟
به گزارش پارس به نقل از تندرستی، مثل دیزی، مثل قرمه سبزی و فسنجان و قیمه، مثل کله پاچه، مثل ته دیگ، مثل خیلی دیگر از خوراکی هایی که فقط در ایران می توانید آنها را پیدا کنید تخمه هم یک « هله هوله» کاملاً ایرانی است و در هیچ جای دیگر دنیا با این وسعت و تنوع مصرف نمی شود. تخمه، همدم لحظه های شیرین ماست؛ از سفر و پیک نیک گرفته تا تماشای فوتبال و دورهمی های دوستانه. اما هیچ وقت به نوع تخمه، میزان کالری و تفاوت بین این تخمه ها به لحاظ کیفیت تغذیه ای فکر و دقت کرده اید؟ اگر همراه خوبی باشید، در این پرونده می خواهیم درباره همین موضوع یعنی انواع تخمه ها، ویژگی های تغذیه ای و بعضی نکات مرتبط با مراسم تخمه خوردن صحبت کنیم.
تخمه هندوانه
امتیاز تندرستی: ۴ ستاره
مسافری از روم
هندوانه پیش از میلاد مسیح در کشورهای حوزه مدیترانه کاشته می شده و در مناطقی مانند صحرای کالاهاری در آفریقای جنوبی نیز به صورت وحشی می روییده است. نسل هندوانه های ایرانی متعلق به کشور هند است. دانه های آن نیز براساس نوع هندوانه رنگ های مختلفی شامل زرد، سیاه و قرمز دارند، اما برای تهیه تخمه از نوع سیاه آن استفاده می کنند؛ همان نوعی که در هندوانه های قرمز وجود دارد. شاید برایتان جالب باشد در اشعار شاعران هم از هندوانه صحبت شده است! اشعار « ویرژیل» نشان می دهد رومیان قدیم هندوانه را می شناختند. برای آنکه یکی از صاحبان مسافرخانه در روم قدیم مسافری را به ماندن در
مسافرخانه اش ترغیب کند، همه انواع میوه ها را به او نشان می داد. مسافر جذب هیچ کدام نمی شد تا اینکه هندوانه نظرش را جلب می کرد و مدتی را به دلیل خوردن هندوانه در آن مسافرخانه اقامت می کرد. البته در مورد اینکه از کی خوردن تخمه هندوانه به صورت بو داده رایج شده، اطلاعاتی در دست نیست.
ویژگی های شخصیتی
تخمه ژاپنی همان تخمه هندوانه است که به شکل با کلاسی تهیه می شود. برای تهیه آن روناس، گلپر، آبلیمو و نمک را با تخمه هندوانه مخلوط کرده، آن را با این مواد بو می دهند. بنابراین با دانستن ویژگی های تغذیه ای تخم هندوانه با یک تیر دو نشان زده ایم.
مثل گوشت! : یکی از منابع پروتئین، دانه هندوانه است. این دانه حاوی اسیدهای آمینه ضروری است. اسیدهای آمینه برای حفظ سلامت ماهیچه ها، تنظیم ترشح آنزیم ها و کمک به انتقال ریزمغذی ها به داخل سلول ها ضروری هستند. مصرف روزانه ۳۴ گرم تخمه آفتابگردان ۱۴ درصد از پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کند.
دوست پوست: زینک (روی) باعث تنظیم سوخت و ساز بدن می شود. علاوه بر اینکه در ساختمان پروتئین ها نقش حیاتی دارد. دستگاه بویایی و دستگاه ایمنی نیز برای عملکرد بهتر خود نیاز به زینک دارند. از طرفی یکی از نشانه های ریزش موی سر کمبود روی است. اسهال طولانی مدت، مشکلات بینایی و پوستی و بی میلی جنسی می تواند از نشانه های کمبود روی باشد. زنان روزانه به ۸ میلی گرم و در دوران بارداری به ۱۲ میلی گرم روی نیاز دارند. هر ۱۰۰ گرم تخمه هندوانه حاوی ۱۰ میلی گرم روی است.
تخمه آهنی! : یکی از راهکارهای جلوگیری از ابتلا به کم خونی، دریافت میزان کافی آهن است. این دانه یکی از منابع سرشار از آهن است. کمبود آهن زمینه ساز ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن است. میزان نیاز روزانه به آهن در زنان ۱۹ تا ۵۰ سال برابر با ۱۸ میلی گرم و در دوران بارداری ۲۷ میلی گرم است. یکی از منابع دریافت آهن، تخمه هندوانه است.
چرب اما سالم: یکی از منابع مهم دریافت چربی غیر اشباع، تخمه هندوانه است. این دانه سرشار از چربی غیر اشباع و مفید است. این چربی برای همه بافت های بدن و غشای سلول ها مفید بوده و مصرف آن باعث کاهش میزان چربی بد خون می شود. این دانه حاوی ۷۸ درصد چربی غیر اشباع است.
ترکیبات مغذی موجود در ۱۰۰ گرم تخمه هندوانه
پروتئین ۳۱ گرم
سدیم ۱۰۷ میلی گرم
هیدرات کربن کل ۱۷ گرم
چربی کل ۵۱ گرم
کلسترول بد
هر ۱۰۰ گرم مغز تخمه هندوانه حاوی ۵۷۰ کیلوکالری انرژی است.
تخمه ژاپنی
امتیاز تندرستی: یک ستاره
زاده دماوند
اسم تخمه که می آید، اول از همه تخمه ژاپنی جلوی چشم مان رژه می رود؛ تخمه با کلاسی که اغلب در آجیل چشم مان به دیدنش روشن می شود و حالا هم هر کیلوی آن خداتومان است!
محل تولد:
اصل اسم تخمه ژاپنی، تخمه « جابانی» است. دلیل آن هم تولد این تخمه در روستای « جابان» است. فکر کنم دنبال این روستا در مناطق اطراف ژاپن، کره و… می گردید اما راه دوری نروید روستای جابان مکانی است که شاه اسماعیل صفوی با فرخ یسار جنگ کرده است. این روستا در غرب روستای کرمانج نشین سربندان دماوند واقع است. محل دقیق آن سه راهی دماوند فیروزکوه تهران است. مردم این منطقه به زبان کردی کرمانجی صحبت می کنند. نسل آنها به کرمانج های قوچان قدیم باز می گردد. تخمه ژاپنی که اصل اسم آن همین « جابانی» است، متعلق به همین روستاست. اسم این تخمه اول به « جابونی» و سپس
برای آنکه راحت تر تلفظ شود به ژاپنی تغییر نام پیدا کرده است. دیدید نیازی نبود به ژاپن و روستاهای آن سر بزنید! این تخمه از پرطرفدارترین تخمه ها برای مردم ماست. در حال حاضر این تخمه فقط در این روستا تهیه نشده و تقریباً در همه شهرهای کشورمان تهیه می شود.
ویژگی های شخصیتی:
اشاره کردیم که تخمه ژاپنی همان تخمه هندوانه است که با روناس، گلپر، آبلیمو و نمک طعم دار شده و آن را اصطلاحاً بو داده اند. طبیعی است که چون تخمه ژاپنی همان تخمه هندوانه است، بنابراین خواص جدیدی برای تخمه ژاپنی نمی توان گفت. اما درباره این نوع تخمه می توان به چند نکته اشاره کرد:
تقلبی اش هم هست! : برای رنگ آمیزی کردن از این گیاه استفاده می کنند. رنگ این گیاه جزو رنگ های طبیعی خوراکی است. اما گاهی از این گیاه بی ضرر برای رنگ آمیز استفاده نمی شود و به جای آن از بعضی رنگ های نامناسب غیر خوراکی استفاده می کنند. بنابراین حواس تان باشد تخمه ژاپنی را حتماً از آجیل فروشی های مطمئن بخرید.
برای فشارخونی ها ممنوع! : میزان نمک این نوع تخمه بالاست. به همین دلیل استفاده از این تخمه می تواند زمینه ساز افزایش فشارخون شود. بنابراین اگر فشارخون دارید در مصرف این نوع تخمه محتاط باشید.
چربی خون دارها مراقب باشند: بهترین شیوه مصرف این دانه به صورت خام است. به همین دلیل بو دادن این تخمه ها می تواند باعث افزایش میزان چربی آن شود؛ پس اگر دچار چربی خون هستید، باز هم در مصرف تخمه ژاپنی محتاط باشید.
اگر با پوست بخوریم چه می شود؟
بی برو و برگرد، وقتی بچه بودید، مشت مشت تخمه به ویژه تخمه ژاپنی را نوش جان م یکردید. اما خوردن تخمه با پوست چه اتفاقات ناگواری را به دنبال دارد؟
خوردن تخمه با پوست باعث ایجاد بزوار « Bezoars» در دستگاه گوارش می شود. یکی از شاخص ترین دلایل آن تجمع پوست تخمه، ذرات نامناسب غذا، مو، ناخن و… در دستگاه گوارش است. این توده ها معمولاً به تدریج و با گذشت زمان ایجاد می شوند. هر چند در مواردی ممکن است این توده خود به خود دفع شود اما در مواردی که باعث ایجاد انسداد شود، برای رفع آن باید توده با جراحی خارج شود. این بیماری در افرادی به این شرح نیز ممکن است بروز کند:
عمل جراحی که باعث تاخیر در تخلیه معده می شود.
کوچک شدن اندازه یا کاهش ترشح طبیعی اسید معده
ابتلا به دیابت یا افراد مبتلا به مشکلات کلیوی که بیماری آنها وارد مرحله حاد شده است.
تخمه خربزه، با طبیعت گرم
امتیاز تندرستی: ۳ ستاره
بی شناسنامه، با خاصیت!
باز هم معلوم نیست اولین بار خوردن تخمه خربزه را چه کسی باب کرد. بنابراین مستقیم می رویم سراغ بررسی ویژگی های تغذیه ای تخمه خربزه.
ویژگی های شخصیتی
چشم و خربزه: این دانه سرشار از ویتامین A است. بنابراین مصرف آن باعث حفظ سلامت چشم می شود.
پوست و خربزه: یکی از ماسک های موثر برای پوست صورت، مخلوط پودر تخمه خربزه با آب یا آبمیوه تازه است. دلیل آن هم وجود آنتی اکسیدان در تخمه خربزه است.
گوارش و خربزه: تخمه خربزه ملین است. بنابراین مصرف آن باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش به ویژه روده ها می شود.
مزاج و خربزه: این دانه، مزاج گرم دارد. بنابراین مصرف آن برای افرادی که مزاج سرد داشته و دائماً سردی شان می شود مناسب است. پس مصرف آن برای افرادی که مزاج گرم دارند، توصیه نمی شود.
کلیه ها و خربزه: تخمه خربزه مدر است و مصرف آن برای افرادی که دچار مشکل کلیوی به ویژه سنگ دستگاه گوارش هستند، مهم است.
اعصاب و خربزه: دانه خربزه حاوی ویتامین C و مصرف آن مانع از ابتلا به سرماخوردگی می شود.
ترکیبات مغذی موجود در ۱۰۰ گرم تخمه خربزه
هیدرات کربن ۲/۱ گرم
پروتئین ۲/۰ گرم
کلسیم ۱۱ میلی گرم
فسفر ۱۷ میلی گرم
منیزیم ۱۲ میلی گرم
مقدار کالری ۱۰۰ گرم تخمه خربزه برابر با ۳۵ کیلوکالری انرژی است.
تخمه آفتابگردان
امتیاز تندرستی: ۶ ستاره
مزه فوتبالی!
این همان تخمه ای است که به اسم تخمه طوطی هم آن را می شناسیم؛ به این دلیل که علاوه بر ما، طوطی هم به این دانه ارادت خاصی دارد. اما این اسم را هم ما برایش انتخاب می کنیم، تخمه فوتبالی. جالب است بدانید تخمه فوتبالی، یکی از مغذی ترین تخمه هاست!
محل تولد:
لازم به توضیح نیست که این تخمه از گل های بزرگ و رسیده آفتابگردان تهیه می شود. اولین کسانی که از این تخمه استفاده کردند، بومیان آمریکا بودند. حدود ۵ هزار سال پیش برای اولین بار این تخمه توسط این بومیان استفاده شد. اما بعد از آن مردم اسپانیا، محصول اصلی مزارع شان را دوباره به کشورشان بازگردانده و از آن به عنوان تخمه آفتابگردان استفاده کردند و استفاده از آن را به کشورشان بازگردانده و از آن به عنوان زادگاه تخمه آفتابگردان کشور اسپانیاست اما بومیان آمریکا اولین بار از آن استفاده کردند. در حال حاضر بزرگترین تولیدکنندگان تخمه آفتابگردان کشورهایی چون اسپانیا،
کشورهای تازه استقلال یافته، روسیه، پرو، فرانسه و چین هستند.
ویژگی های شخصیتی
تخمه ضد سکته: این دانه سرشار از ویتامین E است. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدان است. به همین دلیل مصرف دانه آفتابگردان مانع از اکسید شدن کلسترول و تاثیر منفی آن روی قلب و رگ ها می شود. به این ترتیب کلسترول در دیواره رگ ها رسوب نکرده و خطر سکته قلبی ناشی از گرفتگی رگ ها کاهش می یابد. بهترین میزان مصرف روزانه یک فنجان است.
تخمه ضد التهاب: این دانه منبع ویتامین E است. این ویتامین یکی از ترکیب هایی است که با عبور از سلول ها از طریق جریان خون، باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد و جلوگیری از تاثیر رادیکال های آزاد روی سلول ها و التهاب آنها می شود. این تاثیر به ویژه روی غشای سلول ها، سلول های مغز و سلول های عصبی دیده می شود. ویتامین E موجود در دانه آفتابگردان پوست را در مقابل آسیب اشعه فرابنفش و مادون قرمز خورشید محافظت می کند. به این ترتیب پوست پیر نمی شود. بنابراین برای آنکه پوست دچار پیری نشود، مصرف این تخمه را فراموش نکنید.
تخمه ضد سرطان: دانه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی سلنیوم است. این عنصر باعث کنترل عملکرد DNA در حین کدبرداری شده و به این ترتیب مانع از ابتلا به سرطان می شود. علاوه بر اینکه سلنیوم باعث فعال شدن عملکرد بسیاری از پروتئین ها مانند « گلوتیشن پراکسیداز» می شود. این پروتئین ها مانع از ابتلا به سرطان می شوند.
زمانی که میزان پروتئین های مفید مانند پروتئینی که به آن اشاره شد، کاهش یابد، DNA آسیب دیده و کدبرداری نامناسب، آغاز ابتلا به سرطان است. مصرف این دانه به طور خاص مانع از ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها مانند کولون، خون و پروستات می شود.
تخمه استخوان ساز: همه می دانیم مصرف کلسیم برای حفظ سلامت استخوان مهم است. اما فراموش می کنیم که استخوان ها به منیزیم برای جذب بهتر کلسیم نیاز دارند. یکی از منابع مهم منیزیم، تخمه آفتابگردان است.
ترکیبات مغذی موجود در هر فنجان تخمه آفتابگردان (۱۴۰ گرم)
میزان چربی کل ۷۲ گرم
پتاسیم ۹۰۳ گرم
سدیم ۱۳ میلی گرم
هیدرات کربن ۲۸ میلی گرم
پروتئین ۲۹ میلی گرم
میزان کالری هر فنجان تخمه آفتابگردان برابر ۸۱۸ کیلوکالری انرژی است.
تخمه کدو
امتیاز تندرستی: ۵ ستاره
غارنشین شهری
زادگاه کدو حلوایی یا کدو تنبل، آمریکای شمالی است. می دانید اولین بار آن را چطور کشف کردند؟
تاریخچه
۷ هزار سال پیش از میلاد مسیح، این گیاه توسط غارنشینان مکزیکی کشت شد. سپس به تدریج شیوه استفاده از آن را شناختند تا اینکه بالاخره وارد شهر شدند. شاید به دلیل ویژگی های تغذیه ای این گیاه است که از چند سال پیش جشن کدو تنبل برای آن برگزار می کنند، اما خبری بابت اینکه اولین بار چه کسی تخمه کدو را به شکل تخمه در آورد در دست نیست!
ویژگی های شخصیتی
مغز و کدو: این دانه حاوی مقدار زیادی فسفر است. بنابراین به عنوان یکی از خوراکی های اصلی مغز محسوب می شود. علاوه بر این تخمه کدو حاوی منیزیم، مس، منگنز و آهن است.
کلسترول و کدو: وجود ترکیباتی به نام فیتوسترول ها، باعث کاهش میزان کلسترول بد خون می شود. بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به کلسترول بالا مفید است.
اضطراب و کدو: تخمه کدو حاوی ترکیبی به نام « ال تریپتوفان» است. این ترکیب باعث کاهش و کنترل اضطراب و خواب آرام می شود.
سیستم عصبی و کدو: این دانه حاوی همه انواع ویتامین های خانواده B است. به همین دلیل مصرف تخمه کدو به عملکرد بهتر سیستم عصبی کمک می کند.
ماهیچه ها و کدو: در هر ۱۰۰ گرم تخمه کدو، ۳۰ گرم پروتئین وجود دارد. مصرف آن نیاز به پروتئین را برطرف می کند.
کلیه و کدو: مصرف تخم کدو از رسوب اگزالات در کلیه افرادی که سنگ های اگزالات کلسیمی دارند، جلوگیری می کند.
التهاب و کدو: این دانه حاوی مواد ضدالتهاب است. بنابراین خوردن آن مانع از بروز نشانه های بیماری های التهابی مانند روماتیسم می شود.
پروستات و کدو: این تخمه، به دلیل آنتی اکسیدان و دیگر ترکیباتی که دارد، مانع از بزرگ شدن غده پروستات در مردان و سرطانی شدن آن می شود.
میزان ترکیبات مغذی هر ۳۰ گرم تخمه کدو
چربی غیراشباع ۱۶ گرم
سدیم ۵ میلی گرم
پروتئین ۹ گرم
هیدرات کربن ۴ گرم
کلسترول صفر
هر ۳۰ گرم تخمه کدو ۱۹۰ کیلوکالری انرژی دارد
تخمه طالبی
امتیاز تندرستی: ۳ ستاره
ایتالیایی کمیاب!
اولین بوته های طالبی در سال ۱۷۳۹ میلادی در کشور ایتالیا در شهری کوچک نزدیک به رم، پایتخت ایتالیا کاشته شد. نام این شهر کوچک، کاناتالوپ یا کانتالوپه بود. اما محل تولد طالبی همین جا نبود. کشور ما ایران، هند و آفریقا نیز زادگاه های دیگر طالبی هستند. طالبی در ایران ۵ هزار سال پیش و در کشور مصرف ۴ هزار سال پیش کشت شد. نخستین مردمی که از این دامه به عنوان خوراکی استفاده کردند، مردم کشور مصر بودند. پس از آن ایرانی ها از تخمه طالبی به شکلی که امروز می بینیم استفاده کردند.
ویژگی های شخصیتی
شبیه پرتقال: این دانه حاوی ویتامین C است. از خاصیت های این ویتامین، اینکه باعث تقویت دیواره رگ ها می شود. به این ترتیب خطر ابتلا به سکته قلبی کاهش می یابد.
سرشار از پروتئین گیاهی: تخمه طالبی حاوی پروتئین گیاهی است. به همین دلیل مصرف آن باعث تقویت ساختار مو و ناخن می شود.
تنظیم کننده هورمون ها: این دانه به دلیل آنکه حاوی بعضی مواد معدنی مهم مانند منگنز است. بنابراین مصرف این دانه باعث تنظیم ترشح هورمون ها می شود.
ضد سرطان: تخمه طالبی حاوی آنتی اکسیدان است. بنابراین مصرف آن مانع از ابتلا به سرطان می شود. این نکته به ویژه درباره ابتلا به سرطان دستگاه تنفسی بسیار مهم است. همچنین این دانه سرشار از فیبر است. بنابراین مصرف آن باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش می شود و از سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.
۱۰۰ گرم عصاره تخم طالبی حاوی ۶/۳ درصد پروتئین، ۵/۲ درصد هیدرات کربن و ۴ درصد چربی است.
اگر مغز تخمه های آماده را می خرید…
چه کسی بدش می آید یکی از این بسته های شیک و باکلاس تخمه ها را همراه با یک لیوان ماءالشعیر خنک نوش جان کند؟ اما درباره این بسته های آماده به چند نکته دقت کنید:
تاریخ تولد: طبیعی است که به تاریخ انقضای این محصولات توجه می کنید. اما حواس تان به تاریخ تولید باشد. به این دلیل که این خوراکی ها حاوی « چربی» هستند. هر چه از تاریخ تولید این خوراکی ها بیشتر بگذرد، خطر آسیب دیدن چربی ها بیشتر است. اگر حواس تان نبود و بسته را خریدید که از زمان تولید آن مدت زیادی گذشته بود، بعد از باز کردن بسته به طعم و وضعیت چربی ها دقت کنید. اگر طعم تخمه برگشته بود و کمی مزه تند می داد، آن را نخورید. علاوه بر اینکه چربی ها اگر زیاد به دیواره بسته چسبیده باشند یعنی چربی ها آسیب دیده اند؛ پس بسته را دور بریزید.
وضعیت نگهداری: حرارت و نور باعث آسیب ترکیب های داخل بسته ها می شود. اگر وارد سوپرمارکت شدید و وضعیت نگهداری بسته ها خوب نبود، آنها را نخرید. بهترین شرایط نگهداری آنها در دمای تقریباً سرد و دور از نور است.
کمی ضعیف است: در اینکه خوردن این دانه ها به این شکل خیلی لذت بخش است شکی نیست اما به دلیل حرارت، کمی از ترکیب های آن مانند ویتامین E و بعضی از مواد معدنی حساس، کاهش یافته یا از بین رفته است بنابراین بهتر است حوصله کنید و هرازگاهی دانه ها را به طور طبیعی مصرف کنید.
بسته بندی: حتماً به بسته بندی دقت کنید. این دانه ها باید در بسته بندی های صنعتی که رنگ آن تیره بوده و لایه داخلی بسته یک لایه بی رنگ دارد بسته بندی شده باشد. از خرید انواعی که به صورت دستی و در بسته های پلاستیکی معمولی بسته بندی شده اند خودداری کنید. این نکته درباره کنجد، شاهدانه و… نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
دندانپزشکان چه می گویند؟
امیدواریم این مسئله برایتان اتفاق نیفتاده باشد که با شکستن تخمه، دندان تان لب پر شود. این مسئله به ویژه برای دندان های جلویی یا همان نیش، پیش از هر دندان دیگری ممکن است اتفاق بیفتد. البته دندان های آسیای کوچک و بزرگ نیز از این حادثه ناگوار مبرا نیستند. اما تخمه ها چطور ممکن است سلامت دندان های شما را تهدید کنند؟
تجمع فشار: دلیل اصلی شکستن یا لب پر شدن دندان هنگام شکستن تخمه، تجمع ناگهانی فشار در لبه نازک دندان است. این فشار باعث لب پر شدن دندان می شود! درست مانند اتفاقی که برای دندان های نیش و دیگر دندان ها در اثر خوردن ته دیگ ممکن است اتفاق بیفتد.
شکستگی های میکروسکوپی: یکی دیگر از عوارض شکستن تخمه به ویژه اگر به آن معتاد باشید، آسیب های تدریجی وارد شده به دندان به خصوص دندان های نیش است. این شکستگی ها در ظاهر دیده نمی شوند. اما با تکرار آن دندان از همان نقطه که آسیب دیده به طور ناگهانی با یک فشار خواهد شکست.
فرورفتگی نامحسوس: اگر به شکستن تخمه عادت کنید، به تدریج دندان تان از همان نقطه دچار فرورفتگی خواهد شد. این فرورفتگی ها در ابتدا نامحسوس و سپس محسوس خواهد بود. این شیارها اگرچه با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند، اما زمانی که به دندانپزشک مراجعه کنید درباره وجود این شیارها و خطرات ناشی از آنها دقیقاً به شما توضیح خواهد داد.
تغییر رنگ: شیارهای ریزی که در دندان ایجاد شده، ممکن است زمینه ساز تغییر رنگ دندان باشد.
لثه و تخمه: گیر کردن پوست تخمه بین دندان ها به ویژه درباره تخمه هایی مانند تخه ژاپنی باعث آسیب رسیدن به لثه می شود. شاید برایتان عجیب باشد اما شور بودن پوست تخمه نیز می تواند باعث آسیب رسیدن به لثه شود.
با همه این اوصاف، حواس تان باشد که هر چیزی حدی دارد و همین تخمه های مغذی هم اگر بیش از حد مصرف شوند اول از همه به دندان هایتان آسیب می رسانند.
تخمه سالم نباید بوداده و شور باشد چون:
هر چقدر فرایندهای انجام شده روی مواد غذایی کمتر باشد، بهتر است. بنابراین مصرف نوع خام این تخمه ها، بهتر از انواع بوداده آنهاست. تخمه بو داده میزان چربی بیشتری داشته و همین مسئله ارزش غذایی آن را کاهش می دهد.
هر چه میزان شوری کمتر باشد، بهتر است؛ به این دلیل که مصرف مواد غذایی شور باعث افزایش میزان فشارخون می شود. این نکته به ویژه در افرادی که فشارخون بالا دارند بسیار مهم است.
سلام لطفا سندمطالب بالارومیگید؟دارم تحقیق میکنم راجب هسته های میوه ها