ناهماهنگیهایی بین کمیته و دپارتمان وجود دارد
فوتبال اعصاب خردکن شده است
عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت: به قضاوت داوران در نیم فصل اول لیگ برتر نمره ۱۴ میدهم.
به گزارش پارس به نقل از فارس، کلاس داوری نیم فصل لیگ برتر از روز پنجشنبه در آکادمی ملی فوتبال آغاز شد و امروز ظهر به پایان می رسد. خبرنگاران برخلاف اطلاع رسانی اولیه فدراسیون حق حضور در این کلاس را نداشتند.
هدایت ممبنی یکی از اعضای هیئت داوران که در این کلاس هم حضور داشت گفت وگویی با خبرگزاری فارس به شرح زیر انجام داد.
فارس: کلاس داوری برگزار شده چه طور بود؟
کلاس خوبی برگزار شد و قوانین و مقررات به روز تدریس شد و همچنین در مورد کار گروهی تیم های داوری، قوانین جدید آفساید و قانون ۱۲ که خطا و رفتار ناشایست بود، بحث و گفت وگوی زیادی بین داوران انجام شد.
فارس: در نیم فصل اول لیگ برتر چند درصد اشتباه تاثیرگذار وجود داشت که باعث تغییر نتیجه مسابقات شد؟
آمار دقیقی در این زمینه نداریم که بخواهم درصد اعلام کنم؛ اما واقعیت این است که درنیم فصل اول اشتباهاتی وجود داشت که برخی از آنها تاثیرگذار بود. اشتباهاتی در محوطه جریمه، دادن اخطار و کارت زرد و قرمز وجود داشت که امیدواریم در نیم فصل دوم با توجه به آمادگی روحی و روانی بیشتر داوران و همچنین آمادگی بدنی آنها این اشتباهات کاهش پیدا کند. ما تست آمادگی جسمانی را هم از داوران گرفتیم.
فارس: پیش بینی می کنید در نیم فصل دوم قضاوت ها بهتر شود و درخواست تان از مربیان و بازیکنان لیگ برتری چیست؟
از همه آنها می خواهم که به داوری کمک کنند. مربیان، بازیکنان و رسانه ها و مدیران باید کمک کنند تا مشکلات داوری به حداقل برسد. داوران به تنهایی نمی توانند مشکلات را حل کنند و موفق تر از گذشته عمل کنند. باید تلاش کنیم تا در نیم فصل دوم قضاوت ها بهتر شود و همه باید به داوری کمک کنند. در نیم فصل اول داوران فشار روحی و روانی زیادی را تحمل کردند.
فارس: فکر می کنید این فشار در نیم فصل دوم کمتر شود؟
فوتبال ورزشی است که همه باید از آن لذت ببرند اما متاسفانه اکنون این فوتبال در کشور ما ورزشی اعصاب خرد کن شده است. تماشاگر، مربی، داور همگی حرف هایی می زنند که شایسته این فوتبال نیست و اعصاب ها به هم ریخته است. در حالی که فوتبال باید به گونه ای باشد که تماشاگران هنگام ترک ورزشگاه لذت و شادابی را حس کرده باشند. جام جهانی که بزرگترین فستیوال فوتبال جهان است همواره باعث شور و نشاط بیشتری شده است که امیدوارم روزی برسد که لیگ برتر ما همین شور و نشاط را در جامعه به وجود بیاورد.
فارس: محسن قهرمانی هم در تست آمادگی چسمانی مردود شد. نظر شما چیست؟
او به دلیل مصدومیت نتوانست تست را تا انتها ادامه دهد و در دو دور آخر دچار مصدومیت شد.
فارس: به این ترتیب او در نیم فصل دوم نمی تواند قضاوت کند آیا تست دیگری از قهرمانی گرفته می شود؟
ابتدا باید ببینیم مصدومیت او به چه شکلی است.
فارس: برخی مدعی اند این مصدومیت به نوعی به محرومیت محسن قهرمانی ربط پیدا می کند. شما چه نظری دارید؟
من نظر خاصی ندارم او مصدوم شد و نتوانست تست را تا پایان ادامه دهد. فشار روحی و روانی زیادی روی او بود و از تمریناتش هم فاصله گرفته بود. در جام جهانی هم ممکن است برای یک داور پیش بیاید که پیش از آغاز مسابقات مصدوم شود. نباید منفی نگاه کنیم.
فارس: بحث جوانگرایی در داوران لیگ برتر چقدر جدی است؟
هدف اصلی کمیته داوران این است که به جوانان بها بدهیم. کنفدراسیون فوتبال آسیا تاکید کرده که داوران الیت باید زیر ۳۵ سال باشند. این معنایش آن است که داور در ۳۰ سالگی باید به اوج پختگی رسیده باشد تا بتواند در عرصه های بین المللی خوب قضاوت کند. سن داوری در دنیا پایین آمده است زیرا داوران جوانتر آمادگی جسمی و ذهنی بالاتری دارند. ما هم باید همین کار را انجام دهیم. بیش از ۱۰ هزار داور داریم و باید به آنها بها بدهیم.
فارس: یکی از مشکلات داوری در نیم فصل اول اختلاف بین دپارتمان و کمیته بود که بسیاری از داوران معتقد بودند این اختلاف به داوری ضربه زد. نظر شما چیست؟ برخی حتی می گویند یکی از این دو نهاد باید منحل شود.
دپارتمان باید طبق قانون مجری سیاست های کمیته داوران باشد. دود اختلاف شدید به چشم داوری می رود همه چیز باید مشخص باشد. مشکلاتی وجود داشت شاید بهتر است بگویم ناهماهنگی هایی هنوز وجود دارد که البته کمتر شده است اما باید کاری کنیم که این مشکلات به صفر برسد.
فارس: شما به عنوان یکی ازاعضای کمیته داوران به قضاوت داوران در نیم فصل اول لیگ برتر چه نمره ای از ۲۰ می دهید؟
با توجه به مسئولیتی که دارم نمره دادن سخت است؛ اما من تصور می کنم نمره قضاوت داوران در نیم فصل اول ۱۴ است. البته هیچ وقت به ۲۰ و ۱۹ نمی رسیم. ولی اگر روزی به نمره ۱۶ برسیم کار بزرگی شده است. باید گام به گام جلو برویم.
فارس: نظر شما در مورد محرومیت و تعلیق محسن قهرمانی چیست؟
بهتر است در این مسئله کمیته اخلاق و فدراسیون فوتبال نظر بدهند. من با توجه به مسئولیتم در حوزه مسائل فنی داوری صحبت می کنم.
فارس: محسن ترکی در این کلاس شرکت نکرد.
بله کمیته داوران با دعوت از او حسن نیتش را نشان داد و دوست داشتیم ترکی در این کلاس مثل سایر داوران حضور داشته باشد؛ اما او تشخیص داد که نیاید. به هر حال داوران استخدام کمیته داوران نیستند و نمی توانیم آنها را به شرکت در این کلاس ها مجبور کنیم. محسن ترکی یک برند برای فوتبال ایران است.
فارس: با توجه به غیبت ترکی او را به کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تست داوران الیت معرفی می کنید؟
فهرست داوران الیت شهریورماه ارسال شده است و مگر اینکه محسن ترکی نخواهد به کلاس های داوری AFC هم برود.
ارسال نظر