شاید جامجهانی با ۱۲۸ تیم برگزار شود!
رئیس فیفا گفت: شاید در آینده با ۴۰ یا ۶۴ و حتی ۱۲۸ تیم، جام جهانی را مانند مسابقات گرنداسلم تنیس برگزار کنیم!
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، نشست خبری سپ بلاتر از ساعت ۱۳: ۳۰ در هتل آزادی آغاز شد. رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در صحبت های ابتدایی خود گفت: عصر بخیر خانم ها و آقایان بسیار خرسندم که امروز در خدمت شما هستم. در ابتدا دوست دارم از تک تک اعضای هیئت فیفا که در این سفر مرا همراهی کردند تشکر کنم. در سمت راست من جناب آقای شیخ سلمان آل خلیفه رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا و عضو هیئت رئیسه فیفا حضور دارد و در این سفر خانم داد از اعضای استرالیایی هیئت رئیسه فیفا مرا همراهی می کرد که جا دارد از ایشان هم تشکر کنم.
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال خاطرنشان کرد: اگرچه سفر من به ایران فشرده بود اما در این سفر مسائل و نظرات مثبتی مطرح شد. روز گذشته پس از ورود به ایران ملاقات خوبی با آقای روحانی داشتم و بعد از آن در افتتاحیه همایش علم و فوتبال شرکت کردیم. امروز صبح هم پس از تغییری که در برنامه ما به وجود آمد به ملاقات خانم ابتکار رفتیم و از موزه ای که ایشان ما را به آنجا بردند بازدید کردیم.
بلاتر با اشاره به حضورش در مراسم افتتاحیه فستیوال مدارس فوتبال عنوان کرد: بعد از حضور در این مراسم به ملاقات آقای لاریجانی رئیس مجلس جمهوری اسلامی ایران رفتیم و ملاقات با ایشان در خصوص فوتبال و اهمیت این رشته ورزشی در ایران صحبت کردیم و من صعود تیم ملی به جام جهانی را تبریک گفتم.
رئیس فیفا در ادامه از خبرنگاران خواست به علت کمبود وقت تنها از او سوال کنند و نظرات خود را نگویند.
بلاتر در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه قاره آسیا کمی از دیگر قاره ها در مورد فوتبال عقب است چه برنامه ای برای توسعه فوتبال آسیا وجود دارد، گفت: من خیلی کوتاه جواب این سوال را می گویم. باید بگویم با نظر شما موافق نیستم. به نظر من آسیا از دنیا عقب نیست و بهتر است شیخ سلمان در این مورد پاسخ بدهد.
شیخ سلمان رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا در پاسخ به این سوال اظهار داشت: با توجه به اینکه کنفرانس مطبوعاتی من از ساعت ۵ تا ۶ بعدازظهر برگزار می شود بهتر است سوالاتی پرسیده شود که پاسخگوی آن آقای بلاتر باشد اما من جواب این سوال را می دهم. آسیا بزرگترین قاره روی کره زمین است و توسعه فوتبال در این قاره باید از تک تک فدراسیون ها آغاز شود. AFC برنامه جدیدی برای مسابقات مختلف که در آسیا برگزار می شود داشته و از نظر فنی و زیرساخت ها نگاه جدیدی دارد.
شیخ سلمان ادامه داد: همانطور که می دانید در جام جهانی ۲۰۰۲ کره جنوبی به نیمه نهایی رسید و در قسمت زیرساخت ها پیشرفت قابل توجهی داشت. همچنین در فوتبال بانوان ژاپن اکنون قهرمان جهان است اما قطعا ما برای توسعه فوتبال در آسیا از متخصصان استفاده خواهیم کرد تا فوتبال بهتری را برای قاره خودمان داشته باشیم.
در ادامه بلاتر در پاسخ به این سوال که ایران در گذشته تنها یک عضو در فدراسیون جهانی داشته که آن کرسی دایی در کمیته جوانان بود و امروز چگونه می تواند کرسی های بیشتری را در فیفا داشته باشد، گفت: ما در حال حاضر یک نماینده از ایران در فدراسیون جهانی فوتبال داریم. آقای کفاشیان عضو کمیته فوتسال این فدراسیون است. علت اینکه دیگر دایی در کمیته جوانان نیست، این است که هر کمیته در پایان سال تغییرات و اصلاحاتی بر اساس نیازهای خود در کمیته های مذکور ایجاد می کند. بعد از این دیدار و حضور و ملاقات در ایران نماینده دیگری در کمیته های فیفا برای ایران خواهیم داشت.
خبرنگاری با اشاره به اینکه مردم ایران بلاتر را مدیری ورزشی که در جهت توسعه فوتبال گام برداشته و تلاش داشته ورزش دور از سیاست باشد در خصوص پول های بلوکه شده فدراسیون فوتبال ایران که پس از تحریم های سیاسی کشورمان به وجود آمده است از او سوال کرد که رئیس فیفا گفت: بله. این موردی که شما به آن اشاره کردید مشکلی است که مدتی است توسط قدرت های سیاسی دنیا و نه فقط آمریکا به دیگر کشورها تحمیل شده است.
بلاتر افزود: نمی توانیم این سیاست ها را تغییر دهیم اما تنها کاری که می توانیم انجام دهیم تلاش برای برون رفت کشورها از مشکلاتی است که به آن دچار شدند به همین خاطر در مذاکراتی که با دولت سوئیس داشته ایم قرار شده دفتری به نام سکو تاسیس شود که توسط آن، این حق به فوتبال ایران بازگردد. دوست دارم در کمترین زمان ممکن این مشکل حل شود اما نمی توانم قول دهم که فردا یا پس فردا پول های بلوکه شده به ایران بازگردد اما بدون شک سعی می کنیم این مشکل تا کنگره بعدی فیفا برطرف شود.
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد مرکز توسعه فوتبال آسیا به تهران بیاید تاکید کرد: به این مسئله آگاه هستیم اما هنوز به طور رسمی درخواستی در این خصوص به ما ارائه نشده است. امکان دارد دفتر منطقه ای فیفا در تهران تاسیس شود مانند کشورهای دیگر. باید در پروسه اصلاح ببینیم که چطور می توانیم دفاتر منطقه ای توسعه فوتبال را اداره کنیم.
بلاتر در پاسخ به این سوال که چه زمانی حجاب بانوان فوتبال ایران در اساسنامه رسمی فیفا ثبت خواهد شد گفت: مسئله ای که مطرح کردید باید در برد فوتبال اتخاذ شود. باید دید چگونه این مسئله در برد فیفا حل و فصل می شود. ۲۸ فوریه جلسه آینده برد فوتبال برگزار می شود. دوست دارم یک نکته را اضافه کنم؛ توسعه فوتبال در کشورهای اسلامی محدود به موضوع حجاب زنان نمی شود.
وی تاکید کرد: بانوان به فوتبال می پردازند و این به دلیل احترام ما به فرهنگ کشورهاست. در عربستان هم با تمام محدودیت هایی که زنان دارند فوتبال بازی می کنند اماخیلی روشن و مشخص نیست. در مصر، مراکش و الجزایر هم علاقه مندان به فوتبال زیاد هستند ما باید سعی کنیم تا راه حل مناسبی پیدا شود و با وضع قوانین مناسب شرایط حضور خانم ها را در استادیوم مهیا کنیم. این را به خانم ابتکار هم گفتم و با آقای لاریجانی هم چنین بحثی را مطرح کردم و ایشان قول داد که این طرح را به مجلس برده و در خصوص آن صحبت شود. من به عنوان مدافع فوتبال زنان در کشورهای اسلامی حمایت می کنم. فیفا نمی تواند قوانین کشورها را عوض کند اما مصرانه روی این پیشنهاد خود هستیم.
در ادامه نشست خبری بلاتر، خبرنگاری از او نظرش را در خصوص شانس موفقیت ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل جویا شد که رئیس فیفا در پاسخ گفت: این برای اولین بار نیست که فوتبال ایران به جام جهانی صعود کرده، به خاطر دارم که این تیم در جام جهانی ۷۸ و پس از آن جام جهانی ۹۸ راه یافت و در آن مسابقات در یک بازی به یاد ماندنی در لیون فرانسه به مصاف آمریکا رفت و به پیروزی رسید.
وی اظهار داشت: در این مدت فوتبال ایران پیشرفت زیادی کرده و به جام جهانی ۲۰۱۴ راه یافته است. صعود از گروهی که ایران در آن حضور داشت کار آسانی نبود. این صعود علاوه بر اینکه نتیجه کار و تلاش کارلوس کی روش و بازیکنانش است حاصل تلاش فدراسیون فوتبال ایران نیز بوده است. با راهیابی تیم ملی ایران به جام جهانی شما سال آینده سفرایی را به نمایندگی ایران در برزیل خواهید داشت. برای ایران آرزوی موفقیت می کنم همانطور که برای دیگر کشورها آرزوی موفقیت دارم.
رئیس فدراسیون جهانی فوتبالدر پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا امکان دارد سهمیه قاره های آسیا و آفریقا در جام های جهانی بعدی افزایش پیدا کند، گفت: باید بگویم همانطور که می دانید جام جهانی با ۳۲ تیم برگزار می شود اما این را می دانیم اگر تیم های جام جهانی بیشتر شود کیفیت و ارزش جام جهانی پائین می آید. پس افزایش تیم ها راه حل نخواهد بود.
بلاتر تصریح کرد: برای توضیح بهتر سهمیه بین قاره ها باید تصمیم گیری شود. الان اروپا ۱۳ نماینده دارد و آمریکا ۵،۶ نماینده این یعنی ۱۹ سهمیه به دو قاره می رسد و همین مسئله کار را برای دیگر قاره ها سخت می کند اما ما باید در سایه همبستگی و دموکراسی توزیع عادلانه ای برای سهمیه جام جهانی داشته باشیم. شما اجازه بدهید جام جهانی ۲۰۱۴ برگزار شود تا ببینیم نتایج چطور خواهد شد. بعد از آن در آرامش کامل می توانیم تصمیم گیری کنیم. شاید نگاه دوباره ای به تعداد تیم ها در جام جهانی داشته باشیم. شاید با ۴۰ یا ۶۴ و حتی ۱۲۸ تیم، جام جهانی را مانند مسابقات گرنداسلم تنیس برگزار کنیم!
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه برنامه شما برای تلطیف کردن قوانین پوششی برای بانوان چیست؟ گفت: دقیقا کدام قوانین منظور شماست که خبرنگار توضیح بیشتری داد و گفت که مواردی مانند اینکه می گفتند حجاب در فوتبال ممکن است خطرساز شود و به عنوان مثال بستن روسری مشکلاتی را ایجاد کند. بلاتر در این باره گفت: مسئله روسری و حجاب در جلسه ۲۸ فوریه مطرح می شود. بحث محدودیت مطرح نیست، بحث تایید برد بین المللی است.
رئیس فیفا اضافه کرد: اساسنامه فدراسیون جهانی فوتبال مستقل از IOC است ولی وقتی صحبت از المپیک می شود تمام قوانین با کمیته بین المللی المپیک همخوانی پیدا می کند اما فدراسیون جهانی فوتبال استقلال کامل دارد و قوانین آن کاملا قطعی است. در جلسه ای که با خانم ابتکار داشتم گفتیم که فوتبال باید استقلال داشته باشد اما نمی توان بدون ارتباط با قوانین داخلی هر کشوری باشد.
خبرنگاری در ادامه نشست ضمن تاکید بر اینکه بلاتر رئیس مقتدر برای فیفا نیست به نیکی از اقدامات او در جهت توسعه و برگزای مسابقات یاد کرد اما به انتقاد از ناپاکی های موجود در فضای فوتبال، زندانی شدن برخی بازیکنان فوتبال در بحرین، برگزاری لیگی با نام جعلی خلیج ع. ر. ب. ی و… پرداخت و از رئیس فیفا برنامه اش را برای برطرف کردن این مشکلات و اینکه در آینده باز هم برای تصدی این پست کاندیدا خواهد شد، پرسید.
پس از طرح این پرسش از سوی خبرنگار یاد شده امیرحسین حسینی مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال واکنش نشان داد و به او یادآور شد در این جلسه خبرنگاران می بایست به طرح سوال در خصوص فوتبال می پرداختند. در ادامه مترجم سپ بلاتر تاکید کرد آن بخش از سوال این خبرنگار که امکان طرح آن در نشست خبری وجود دارد را مطرح خواهد کرد.
بلاتر در پاسخ به طرح این موضوع گفت: در مورد ناپاکی ها و آلودگی ها در فوتبال باید بگویم این مسئله ای که شما مطرح می کنید تنها مربوط به فوتبال نیست و دیگر رشته های ورزشی نیز به نوعی درگیر ناپاکی ها و آلودگی ها هستند اما چون این بحث ها از فوتبال شروع شده و بیشتر مورد توجه قرار گرفته شاید این باور به وجود آمده است که چنین مشکلاتی فقط در فوتبال وجود دارد.
وی افزود: شاید باور نکنید در دیگر رشته های ورزشی همچون تنیس، کریکت و… نیز چنین مشکلاتی وجود دارد. چند روز پیش در این زمینه نشستی با مسئولان کمیته بین المللی المپیک داشتیم که در این جلسه به این نتیجه رسیدیم که باید از کمک های نهادهای امنیتی و پلیس برای ریشه کن کردن آلودگی ها استفاده کنیم.
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال عنوان کرد: آنچه مسلم است باید نظم و احترام سرلوحه کار مربیان، بازیکنان و داوران قرار گیرد و آنها نباید به پیشنهادات اغوا کننده پاسخ مثبت بدهند که اگر اینچنین نکنند کل فوتبال با تهدید مواجه خواهد شد.
ارسال نظر