بلاتر:
پولهای بلوکه شده ایران را برمیگردانیم
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در نشست خبری پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سپ بلاتر نشست خبری خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. گزارش این نشست را در زیر می خوانید:
خانم ها و آقایان بسیار خرسندم در پایان سفر دو روزه در خدمت شما هستم. از تمام اعضای هیئت فیفا در این سفر تشکر می کنم سمت راست من شیخ سلمان و خانم مویاداد از استرلیا هستند سفر کوتاه بود اما نتیجه خوبی داشت دیروز به دیدار روحانی رفتیم و پس از آن در همایش علم و فوتبال حاضر شدیم. با تغییر برنامه امروز با خانم ابتکار دیدار داشتیم و بعد از آن به دیدار موزه تنوع زیستی رفتم. امروز افتتاحیه فستیوال پایه را داشتیم و بعد از آْن با دکتر لاریجانی دیدار کردیم و در مورد اهمیت فوتبال حرف زدیم و برای صعود تیم ملی ایران به جام جهانی به او تبریک گفتم. خواهش می کنم به خاطر کمبود وقت هر خبرنگار فقط یک سوال را بپرسد و از دادن سوال شخصی بپرهیزید.
اولین سؤال در خصوص توسعه فوتبال در آسیا و اینکه فیفا چه برنامه ای برای این موضوع دارد بود که بلاتر در این خصوص گفت: با نظر شما مبنی بر اینکه فوتبال آسیا نسبت به سایر قاره ها عقب است موافق نیستم با این حال بهتر است در این خصوص شیخ سلمان، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا صحبت کنم.
شیخ سلمان در این مورد گفت: آسیا بزرگترین قاره جهان است و برای توسعه فوتبال در این قاره باید کار را از تک تک فدراسیون های عضو آغاز کرد. بر همین اساس ای اف سی برنامه جدیدی برای مسابقات دارد و باید این نگاه جدید از خود فدراسیون ها آغاز شود.
وی ادامه داد: همانطور که می دانید کره جنوبی در جام جهانی ۲۰۰۲ به نیمه نهایی رسید و ژاپن قهرمان فوتبال زنان جوان محسوب می شود که این نشان می دهد فوتبال در آسیا توسعه خوبی داشته است با این حال ما سعی می کنیم با استفاده از متخصصان نسبت به این امر رویکرد بهتری ارائه کنیم.
بلاتر در مورد اینکه ایران هیچ نماینده ای در فیفا ندارد و علی دایی که تنها کرسی ایران را در کمیته جوانان داشت، حالا دیگر در این سمت حضور ندارد و چه کاری می توانیم انجام دهیم تا کرسی های بیشتری بگیریم، گفت: در حال حاضر یک نماینده از فوتبال ایران در کمیته های فیفا داریم. علی کفاشیان عضو کمیته فوتسال فدراسیون جهانی است. علت نبودن علی دایی در کمیته جوانان این است که در پایان هر سال هیئت رئیسه فیفا تشکیل جلسه می دهد و هرکجا که لازم باشد اصلاحات و تغییراتی صورت می گیرد. پس از این سفر به ایران مطمئناً در آینده می توانیم نمایندگان دیگری در کمیته های فیفا داشته باشیم.
بلاتر در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه مردم ایران او را یک شخص قدرتمند در ورزش می شناسند و پس از تحریم های ناجوانمردانه آمریکا پول فدراسیون ایران بلوکه شد چه اقدامی برای این کار انجام خواهد داد که این پول به ایران بازگردد تأکید کرد: این مشکل متأسفانه مدتی است که پیش آمده و این مسئله توسط قدرتمندان سیاسی تحمیل شده است نه فقط آمریکا بلکه سایر سیاستمداران. ما نمی توانیم تصمیمات سیاسی را تغییر دهیم راه حلی برای برون رفت این موضوع باید پیدا کنیم.
بلاتر ادامه داد: در آخرین نشستی هم که برگزار کردیم مجمع seco در سوئیس برگزیده شده تا به این مشکل رسیدگی کند این حق مسلم است که امیدواریم هر چه زودتر این مسئله برطرف شود نمی گویم فردا و یا پس فردا این موضوع حل می شود اما تلاش می کنیم تا مجمع بعدی فیفا این مسئله حل شود.
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در مورد پیشنهاد انتقال مرکز توسعه فوتبال آسیا به تهران گفت: موضوعی که به آن اشاره کردید را از آن آگاه هستیم اما هنوز در این خصوص درخواست رسمی از سوی کشور شما به فیفا ارائه نشده است. با این حال امکان تأسیس دفتر منطقه ای در این خصوص در ایران مانند سایر کشورهایی که این کار را در آنها انجام داده ایم، وجود دارد.
وی ادامه داد: البته پیش از اینکه بخواهد این اتفاق بیفتد قصد داریم توانایی چنین دفترهای منطقه ای را مورد سنجش قرار داده و آگاه شویم که تا چه اندازه می توانند در توسعه فوتبال در آن مناطق اثربخش باشد.
رئیس فدراسیون جهانی در پاسخ به این سؤال که پوشش اسلامی بانوان مورد تأیید او قرار گرفته است و چه زمانی این مسئله در اساسنامه فیفا ثبت می شود خاطرنشان کرد: مسئله ای که به آن اشاره می کنید باید در برد بین المللی فوتبال تصویب شود و باید دید این موضوع را برد فوتبال چگونه حل و فصل می کنند و جلسه بعدی برد ۲۸ فوریه برگزار می شود که در مورد حجاب نیز صحبت خواهد شد دوست دارم بگویم توسعه فوتبال زنان محدود به داشتن حجاب نمی شود از این منظر فیفا تأییدیه خود را در مورد حجاب انجام داده که بانوان کشورهای اسلامی بتوانند به فوتبال بپردازند و این نشان از احترام فیفا به فرهنگ کشورها دارد. در بخش محدودی از عربستان، شمال آفریقا، مصر و الجزیره نیز این مسئله وجود دارد چیزی که من می گویم و آن را در جلسه با معصومه ابتکار نیز بیان کردم این است که باید با وضع قوانین جدید که متناسب با فرهنگ هر کشور است شرایط را برای حضور خانم ها در ورزشگاه نیز فراهم کنیم. با علی لاریجانی در این مورد صحبت کردم و او قول داد که این مسئله را به مجلس ببرد. بنده مدافع فوتبال زنان و توسعه آن در کشورهای اسلامی هستم ما از این موضوع حمایت می کنیم و نمی توانیم قوانین داخلی هر کشور را عوض کنیم بلکه فیفا تنها پیشنهاد خود را ارائه می کند.
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در مورد اینکه نظرش درباره صعود تیم ملی ایران به رقابت های جام جهانی ۲۰۱۴ چیست، و چه شانسی را برای ایران در این رقابت ها قائل است، گفت: این بار اول نیست که تیم ملی ایران راهی جام جهانی می شود به خاطر دارم که ایران در رقابت های سال ۱۹۷۸ آرژانتین و همچنین ۱۹۹۸ فرانسه راهی جام جهانی شده بود و در آن دوره بازی معروف و به یاد ماندنی مقابل آمریکا در لیون انجام داد که به برد ایران منتهی شد.
وی ادامه داد: ایران در زمینه فوتبال پیشرفت زیادی انجام داده است، صعود ایران از مرحله گروهی مخصوصاً با آن تیم هایی که در گروهش حضور داشتند کار راحتی نبود اگرچه از تلاش کی روش به عنوان سرمربی باید یاد کنیم اما پیشرفت و رشد ایران در فوتبال زیاد بوده و تلاش زیادی در این زمینه انجام داده است.
بلاتر تصریح کرد: با این صعود شما می توانید سفرای خود را که نماینده ۸۰ میلیون ایرانی هستند به برزیل بفرستید. من همانطور که برای همه تیم ها آرزوی موفقیت می کنم برای ایران هم چنین موضوعی را آرزو می کنم و امیدوارم به دور دوم صعود کند.
سپ بلاتر در مورد اینکه آیا در آینده امکان افزایش تعداد سهمیه های آسیا و آفریقا برای جام جهانی وجود دارد یا خیر گفت: در حال حاضر جام جهانی با حضور ۳۲ تیم برگزار می شود و افزایش تعداد تیم ها قطعاً کیفیت جام جهانی را پایین خواهد آورد و از ارزش آن کم می کند.
وی ادامه داد: این موضوع را مطرح کردم تا به منظورم برای توزیع بهتر سهمیه بین قاره های مختلف برسم. در حال حاضر ۱۳ کشور از اروپا و ۶ کشور از آفریقای جنوبی در جام جهانی حضور دارد و وقتی که ۱۹ سهمیه به دو قاره اختصاص پیدا می کند، کار برای قاره های دیگر مشکل می شود و باید با یک دموکراسی بهتر در این خصوص در آینده به یک توزیع عادلانه سهمیه رسید.
رئیس فیفا تأکید کرد: اجازه دهید جام جهانی ۲۰۱۴ به پایان برسد و نتایج مشخص شود و پس از آن در آرامش در این مورد تصمیم گیری لازم را انجام دهیم و شاید برای جام جهانی بعد از ۴۰ تیم یا ۶۴ تیم و یا ۱۲۸ تیم مثل یک گرند اسلم تنیس بهره ببریم.
وی در پاسخ به این سؤال که در حمایت از بانوان با کمیته IOC که صحبت می کنیم آنها هم می گویند برخی قوانین مشکل ساز است آیا شما در فیفا تلاشی برای تلطیف کردن قوانین برای بانوان مسلمان دارید؟ گفت: دقیقاً منظور شما کدام قوانین است.
همان خبرنگار اعلام کرد منظورش به طور مثال بحث روسری است که مسئولان فیفا می گویند این مسئله برای گردن خطرناک است که بلاتر در جواب اظهار داشت: همانطور که گفتم مسئله روسری و حجاب در جلسه ۲۸ فوریه برد فیفا مطرح خواهد شد. بحثی در مورد محدودیت ها نداریم و باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد در مورد IOC نیز باید بگویم قوانین ما کاملاً مستقل است و با آنها کاری نداریم حتی مسابقات المپیک که کاملاً زیر نظر IOC برگزار می شود ما در قوانین فوتبال این رقابت ها کاملا مستقل هستیم در جلسه امروز با معصومه ابتکار اعلام کردم فیفا نظرش این است که فوتبال باید کاملاً مستقل باشد اما فرهنگ کشورها را در نظر می گیرد.
در ادامه کنفرانس مطبوعاتی بلاتر، خبرنگاری با انتقاد از رئیس فدراسیون جهانی فوتبال مبنی بر اینکه اقتدار لازم را برای مبارزه با ناپاکی ها ندارد از رئیس فدراسیون جهانی فوتبال پرسید چه برنامه ای برای مبارزه با ناپاکی ها و اتفاقاتی که در فوتبال رخ می دهد دارید؟ همچنین چه برنامه ای برای مبارزه با مطرح کردن نام های جعلی که در لیگ امارات رخ داده و مشکلاتی که در کشور بحرین به وجود آمد و همچنین برنامه هایی که برای مبارزه با تبانی در نظر گرفته اید دارید؟
این سؤال با واکنش مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال روبه رو شد و او اعلام کرد که فقط قرار شده که در مورد مسائل فوتبالی از بلاتر سوال شود. در ادامه تنها قسمتی از صحبت های سؤال شونده ترجمه شد مبنی بر اینکه چه برنامه ای برای مبارزه با تبانی در نظر دارید که بلاتر در جواب گفت: در مورد ناپاکی ها و آلودگی هایی که در فوتبال مطرح کردید باید بگویم این مشکل تهدیدی است که در کل ورزش وجود دارد اما متأسفانه چون این موضوع از فوتبال شروع شد و منشأ گرفت بیشتر مورد توجه این رشته قرار گرفته است شاید باور نکنید که این مسئله به چه شکلی در فدراسیون های دیگر نیز وجود دارد در تنیس و کریکت شاهد این موضوع بودیم.
وی افزود: در جلسه اخیر که با IOC برگزار کردیم قرار شد کارگروهی تشکیل شود تا فعالیت های این موضوع را پیگیری کند همچنین به این نتیجه رسیدیم که باید حمایت های دولت، پلیس و مقام های امنیتی برای ریشه کن کردن این موضوع وجود داشته باشد اما آنچه که نیاز است نظم و احترامی است که هر بازیکن، مربی و ورزشکار باید داشته باشد و به برخی پیشنهادات القا نشود چرا که در این صورت کل خانواده آن رشته را مورد خطر قرار خواهد داد.
ارسال نظر